VASILISSA DANCE ACADEMY

De ce dans? Pentru că asta am facut o viaţă întreagă… De ce Vasilissa?? Este numele stră-străbunicii mele, venită din Grecia şi măritată aici cu un marinar român. Dar mai ales pentru ca acest nume înseamna

„împărăteasă”.

De ce Academy??? Deşi este momentan un proiect personal, un vechi vis de-al meu care s-a împlinit, dorim sa înfiinţăm legal un CLUB de DANSURI TRADIŢIONALE.

Poveste cu final fericit!

Am început sa predau dansuri la Grădiniţa nr. 3 cu program prelungit, de îndată ce ne-am mutat în Buftea, eu şi băieţelul meu. Aveam cursuri la trei grupe, cea mai mică fetiţă avea atunci 2 ani şi 10 luni! În februarie una din grupe a renunţat, aşa că am fost nevoită să reiau căutarea unei săli în care să desfăşor un program mai amplu de cursuri, destinat, îmi propusesem eu, tuturor categoriilor de vârstă.

Una din sălile libere pe care scria „de închiriat” aparţinea patroanei de la Club 99. Cand am auzit că acolo face cursuri Cătălina Filip, campioana României la dans sportiv, m-am gândit ca ar fi pentru mine o oportunitate de colaborare. Din păcate dumnealor erau pesimişti în ceea ce priveşte participarea adulţilor la astfel de cursuri. Ce le propuneam eu: cu faima Catălinei şi experienţa ei de dansatore, împreună cu experienţa mea didactica şi coregrafică, să facem un club de dans sportiv bun în Buftea! Au refuzat politicos, am plecat şi m-am ambiţionat mai mult!!

Am încercat la Clubul Copiilor, dar pe atunci nu ştiam de cele două doamne care an de an au pregătit copii pentru concursul şcolar, la care au luat mereu locuri fruntaşe: Mirela şi doamna Taşcov.

Atunci mi-am luat inima în dinţi şi am acceptat oferta directoarei Casei de Cultura a Sindicatelor (CSS), doamna Mihaela Munteanu, care mi-a spus: „ Asta e tot ce pot să-ţi ofer!”. Era vorba de o sala destul de mica, dar luminată şi fără mucegai, plină însă de praf şi de pânze de păianjen. Mi-am zis: Asta e, punem osul la treaba! Am muncit la curăţarea sălii şi a holului aproape o lună, fiind ajutată şi de nea Marin, mecanicul de la CCS. Cursurile au debutat pe 14 aprilie 2010, cu 4 copii  (4, 6, 12, 12 ani).

Uneori sâmbata era doar Ginuţa, prima mea cursanta ! Pentru că ea era foarte ambiţioasă şi venea constant tocmai de la Bălteni, nu mi-am pierdut nădejdea. Mai ales că mă susţineau cei care mi-au devenit prieteni, Marin şi soţia, dl. Marian Marchidan, Dl. Marius Balica şi nea Petrică. Cultura lor muzicală şi umorul m-au ajutat să trec peste momentele de deznadejde. În noiembrie, la sfatul lui Iustin, am mers în audienţă la dl primar care a aprobat imediat cererea pentru închirerea sălilor de sport CT4 şi CT 1 din Studio… „decât să stea în strada tinerii, să facă numai prostii, mai bine la sala”.

De când am început cursurile la CCS, până în prezent, au păşit în sălile noastre de repetiţii 165 de copii şi adolescenţi. În prezent, numărul membrilor clubului este de 49 (5-18 ani).

Cam asta e povestea… şi ca orice poveste are şi un final fericit. Am luat Locul I cu echipa de la Liceul Dumitru şi locurile III, cu cele două echipe mixte, de copii 5-12 ani, Şcolile 1, 2, 3. Am dansat la Ziua Oraşului Buftea. Am organizat câteva evenimente pentru părinţi. Iar în ultimele două luni, în ciuda dificultăţilor, am reuşit să pregătim un nou spectacol „ZBOR PE APE”, pe care cu permisiunea domnului primar vrem să-l prezentăm în data de 15 august, în Piaţa Eminescu.

Le-am spus prietenilor: „daca Primarul face fântână în locul de joacă al copiilor, voi fi prima care intru în apă!”. Dar copii mei de la sală mi-au zis „mai bine vom fi primii care vom dansa!”

 

-Mihaela Spinache-

Amănunte despre activitatea noastră găsiţi în grupul VASILISSA DANCE ACADEMY, pe Facebook, pe blogul nostru şi mai ales pe YOUTUBE!

]]>

22 raspunsuri
 1. Ligia
  Ligia says:

  Sa ma abtin sau sa spun ce cred?
  Spuneai ca esti apolitic si ca pe site-ul asta nu au ce cauta lucruri legate de poltica? De ce nu se spune printr-o nota la inceputul articolului prin sprijnul carui partid a fost posibil crearea acestui lucru?

  O cunosti pe dna ce “invata” copiii sa danseze? Documentati-va fratilor daca intr-adevar vreti sa fiti fair!
  Cum dracu cu atatia oameni pregatiti pe pedagogie in sport, muzica, pictura si diverse alte ramuri; gasiti numai oameni din astia ciudati de le acordati tot sprijinul?
  Jos palaria ca se ocupa de niste copii! Insa pregatirea dnei imi lasa semne de intrebare.

  Cu pianisti absolventi de conservator, cu profesori de muzica, cu dirijori, cu alti oameni ce au habar, gasiti numai persoane cu pregatire indielnica.

  De asta cei cu pregatire din Buftea, fac munci in case de cultura pe intinderea judetului Ilfov, organizeaza evenimente artistice & culturale in Bucuresti. S-a mai dezbatut subiectul asta pe sit-urile buftene si nimic!!!

  Răspunde
 2. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Spuneam că sunt apolitic, nu că nu vor chestii politice pe site!

  Nu știu ce legătura are cu politica articolul acesta și activitatea aceasta… și nici nu mă interesează!

  Orice om politic care va face ceva bun in oras, va fi pomenit cu plăcere pe acest site, asa cum va fi si criticat cand e cazul.

  Nu o cunosc pe doamnă și nici nu am de ce să ma “documentez”. Dvs cu ce ne “documentați” dacă tot folosiți așa cuvinte mărețe? Pe ce vă bazați? E ușor să arunci un fitil pe net să jignești…

  Nu e treaba mea să umblu dupa talentele orasului, după dirijori, compozitori sau cei mai buni tăietori de lemne! Cine are ceva de arătat și vrea sa fie cunoscut și mediatizat, să dea un semn! Colaborăm cu plăcere!

  Răspunde
 3. Ligia
  Ligia says:

  Nu e treaba mea să umblu dupa talentele orasului, după dirijori, compozitori sau cei mai buni tăietori de lemne! Cine are ceva de arătat și vrea sa fie cunoscut și mediatizat, să dea un semn! Colaborăm cu plăcere!

  Pana acum nimeni nu a parut interesat de oamenii valorosi din Buftea. Cei valorosi nu au de ce sa dea vreun semn. Ei au confirmat deja in afara cloacei asteia care a juns orasul. Orasul care vorba ta: chiar e un sat cu blocuri. Daca am scris de aceasta doamna inseamna ca sunt informat!!!
  Da sa o lasam asa.

  Toti cei ce au avut site-uri in Buftea au dorit cate ceva. Unii au reusit sa iasa din anonimat; altii au obtinut cate un os de ros. Unii s-au retras: vezi Gelu Clit care are mai mult bun simt decat altii. pana atunci, la mai mare vanzare!

  Răspunde
 4. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [quote]Daca am scris de aceasta doamna inseamna ca sunt informat!!![/quote]

  Ba nu… inseamnă doar că aruncați cu vorbe aiurea!

  [quote]Toti cei ce au avut site-uri in Buftea au dorit cate ceva[/quote]

  Eu cam ce am dorit?

  [quote]Unii s-au retras: vezi Gelu Clit care are mai mult bun simt decat altii.[/quote]

  Nu din bun simț s-a retras, ci pentru ca nu era capabil de așa ceva și nu mai avea acces la os. Cel puțin in privința mea, n-a dat dovadă deloc de bun simț. Stați liniștiți, că nu poate sta el departe de netul buftean, e printre noi!

  [quote]pana atunci, la mai mare vanzare![/quote]

  Până când și ce vânzare?

  Răspunde
 5. MIHAELA SPINACHE
  MIHAELA SPINACHE says:

  Stimata domnisoara,
  cunosteam rautatea unora din Buftea, asa ca atitudidea dumitale nu mi se pare ciudata acum. Daca voi v-ati gasit sa o criticati pe Catalina Filip, care este de-a voastra, DAR E CAMPIOANA ROMANIEI LA DANS SPORTIV!?!!

  In legatura cu partidul politic: Daca ma sustinea vreun partid, aveam si vreu folos material
  In legatura cu pregatirea mea: 4 ani de dansuri populare la Clubul Copiilor, Locul II pe tara, cu formatia resptectiva. Inaintea noastra au fost CALUSARII DE ATUNCI!
  un an si jumatate de dans sportiv cu Costin Mihaiu, cel care a initiat cursurile de d.s la Universitatea Bucuresti, am fost in a doua sa generatie. A trebuit sa renunt, PENTRU CA NU M-A SUSTINUT NICI-UN PARTID POLITIC SA MA DUC LA CONCURSURI, CARE ASA CUM STIU CEI CARE ACTIVEAZA IN DOMENIU, SUNT DESTUL DE COSTISITOARE. Un alt motiv pentru care am ales facultatea in detrimentul dansului, a fost problema pe care o am la articulatia genunchiului drept, deci nu puteam face performanta.
  In ceea ce priveste pregatirea pedagogica, ar trebui sa nu mai vorbeasca in orasul asta fiecare, asa cum i se nazare. Nu mi s-ar fi parut corect daca nu aveam experienta sa ma apuc de o treaba de genul acesta. Daca dumneata nu ma cunosti, nu inseamna ca nu am si studii!!!
  Am absolvit Facultatea de Asistenta Sociala, la finele careia voiam la un moment dat sa fac “dance-terapy” daca stii dom’soara Ligia ce este!!! Am predat 12 ani la scoala, la clasele I-X. Am facut parte din mai multe echipe de voluntari care s-au ocupat de antrenarea copiilor in arte ale spectacolului. Am predat dans la Casa de Cultura din Valenii de Munte 2 ani si jumatate, unde am fost apreciata de directoare si de parintii copiilor de la curs. Am realizat impreuna cu colegii mei la scolile unde am predat mai multe spectacole. Am predat la gradinita 2 ani.

  In plus, am terminat trei ani de doctorat la Folclor, sunt in faza de finalizare a lucrarii, in care un capitol important este despre muzica si dansurile traditionale!

  Asa ca domnisoara altadata cand vrei sa faci comentarii rautacioase, documenteaza-te si mai ales vino la sala sa ne vezi! O diploma nu garanteaza intodeauna o pregatire reala in domneiul respectiv.
  Le-am spus parintilor din start ca atunci cand nivelul copiilor mei ma va depasi, vom gasi solutii impreuna sa aducem antrenor pentru performanta. Pana una-alta, copiii mei au cel mult un an de dans. Asa ca mai au de invatat de la mine. Dar si eu de la ei. Pentru ca eu stiu sa las orgoliul deoparte.

  Răspunde
 6. MIHAELA SPINACHE
  MIHAELA SPINACHE says:

  am uitat sa precizez : adevarata pregatire in dansul popular romanesc am facut-o jucand la nuntile din satul unde am locuit 11 ani! Despre care fac lucrarea de doctorat:”Monografia culturala a unei zone”. Iar pentru doctorat trebuie sa te documentezi!!!

  Răspunde
 7. vijelie
  vijelie says:

  Am jucat si eu la o gramada de nunti si sunt foarte documentat. In afara de acelea de care nu-mi aduc aminte din cauza oboselii…

  Răspunde
 8. nume
  nume says:

  [quote name=”vijelie”]Am jucat si eu la o gramada de nunti si sunt foarte documentat. In afara de acelea de care nu-mi aduc aminte din cauza oboselii…[/quote]
  Am ras ! :)))

  Răspunde
 9. MIHAELA SPINACHE
  MIHAELA SPINACHE says:

  vreau sa spun ca la aprtu nunti m-am dus cu reportofon, am facut poze si am si filmari. atunci am danst mai putin. Domnu’ Vijelie e rugat sa vina la club atunci pt confruntare!!! 😉

  Răspunde
 10. Ligia
  Ligia says:

  Ce v-am spus? Ce are a face asistenta sociala cu pedagogia si dansurile?
  Din pacate in Romania asa este: daca faci un curs de dans la Palatul copiilor, spui ca esti coregraf sauu balerin.

  Bine, daca un om fara pregatire in dans, are intr-adevar un talent nativ iesit din comun, atunci altfel sta treaba. In cazul doamnei sincer a indoiesc…
  …………………………………………………………………………………………………
  Acum sa-i raspund pustiului Toba:
  Ce ai dorit?
  Ai dorit sa iesi din anonimat. Spune-i lui mutu ca tu ai facut site-ul asta fara un motiv anume. tu care nu esti din Buftea, ci din apropiere… Cu site-ul tau ai creat valuri si ti-ai mai consumat din frustrarile personale.

  De la facultatea absolvita la ceea ce faci in prezent e cale lunga! Ti-am urat vanzare placuta la “produsele fast food (ca nu stiu cum sa le numesc). La mai mare pustiule Toba (sunt mai mare decat tine cu 20 de ani); eu nu voi mai intra aici.

  Răspunde
 11. MIHAELA SPINACHE
  MIHAELA SPINACHE says:

  Stimabila doamna,
  cea mai buna metoda de a va convinge de adevarul spuselor mele sau ale dumneavoastra, este sa veniti in sala noastra de reptitie. Sau mai bine la spectacolul nostru pe 15 august, ora 18.30.

  La asistenta sociala se studiaza psihologie, terapie si alte discipline! Dar cred ca nu are rost sa discutam aici. Informati-va! Nu mai vorbiti aiurea. Si mai ales nu jigniti oameni fara sa-i cunosteti!!! Aveti dumneavoastra vreo legatura cu educatia din Romania??? INFORMATI-VA!
  DACA NU … CONTINUATI SA MANCATI SEMINTE SI SA BARFITI PE CEI CE FAC CEEA CE DUMNEAVOASTRA NU AVETI CURAJUL SA FACETI. INDIFERENT CE!

  Răspunde
 12. Allexa
  Allexa says:

  Auzi stimata Domnisoara….. Vorba EXPRESULUI DE BUFTEA pacat de cei 20 de ani ai tai..ca sa nu zik de cei 7 ani de aks….In primul rand ce cauti pe site-ul asta esti cumva in clubul nostru????….Si sa ajungi sa o jignesti si pe Dn-a mea de dansuri…Asta nesimtire curata..Nici macar nu ai cunoscut-o ca sa ajungi sa o jignesti.. care ar trb sa te jigneasca ea pe tn…De vorbele care le-ai spus…Cine ti-a permis tie sa te legi de studiile ei..care ea munceste cu noi o gramada , si ne invata multe lucruri si coregrafii foarte frumoase…Dak tot comentezi atat vino sa ne vezi si dupa poti sa comentezi…

  Răspunde
 13. red hat
  red hat says:

  Bine punctat Ligia . Oamenii inteligenti care provin din Buftea , cu studii , doctorate si chiar brevete de inventie, oameni care chiar au ceva de spus , lucreaza in afara orasului sau a tarii, iar cei ce au ramas , nu se “murdaresc” .

  Răspunde
 14. sictir
  sictir says:

  Alu Toba din Crevedia se pricepe la toate. Cei sapte ani de acasa nu-i are dar are, vezi doamne, talent. Spune ca are si facultate dar nu profeseaza, vrea sa faca performanta in domenii care nu sunt de nasul lui, se crede un bun comunicator si are ,,idei”.Ba a fost profesor suplinitor, ba a lucrat ,,ca vita” pe santier, ba a taiat frunza la caini si acum este maestru bucatar.Ce sa intelegi de la asta?Nici nu ai ce discuta cu el. Se ,,pricepe” la fotbal si clatite umplute cu carne expirata.

  Răspunde
 15. Eu
  Eu says:

  Ligia cred ca nu ar trebui sa mai comentezi atata asupra muncii profesoarei.Deoarece tu stai si incepi discutii unde nu ar trebui sa te bagi si tot felul de alte chestii in schimb ce alti oameni vor sa faca ceva pt viitorul copiilor din orasului asta si anume sa ii reuneasca pe toti intr’un club de dans, sa ii invete niste pasi de baza,sa invete sa socializeze..etc…..si cred ca i-a trebuit destul de mult curaj profesoarei sa faca asa ceva si multa daruire…..cred ca tu nu ai cunoscut sentimentele astea de a face cv pt cineva…….si orice ai mai spune tu de rau despre noi…si oricine altcineva nu cred ca spuneti asta doar pentru ca “vreti sa fiti realisti” sau stiu eu ce……e si putina invidie la mijloc;)…..dar nu cred ca profesoara ia in calcul niste vorbe spuse aiurea asa ca…degeaba te-ai chinuit sa iti sustii teoriile despre politica si ce-ai mai palavragit tu acolo ca ai facut-o in zadar…..sa te asculte cn vrea insa noi nu!

  Răspunde
 16. alex
  alex says:

  Intrun oras plin de ‘obiective culturale’ esentiale pentru formarea oricarui tanar, eu am indrumat propri copii catre clubul Vasilissa Dance, alternativele fiind… A trecut un an de atunci si rezultatele sunt remarcabile. Nu am niciun regret, din contra, pot doar sa recomand.

  Răspunde
 17. cineva
  cineva says:

  acum am vazut articolul postat de aceasta “doamna”, vreau sa adaug ceva la ce a spus Ligia careia ii dau dreptate, nu stiu cat de “capabila” e aceasta doamna, dar a avea un sfat pt domnia sa: asa cum se lauda ca se ocupa de copiii altora, la fel sa se ocupe si de propriul copil, pt ca cine o cunoaste stie ca isi lasa copilul pe strazi mai ceva ca pe un caine comunitar. Ar trebui sa o preocupe mult mai mult copilasul acesta care nu are nici o vina pt ce mama are, daca poate fi numita mama

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.