Ultimul meci pentru CS Buftea

 

Astăzi de la ora 18, CS Buftea va juca ultimul meci in acest sezon, in deplasare, cu FC Voluntari, pe stadionul Viscofil, in Popești-Leordeni.

Vinerea trecută, in ultimul meci in fața propriilor spectatori, CS Buftea a terminat la egalitate, 1-1, meciul cu cei de la Comprest GIM București. Oaspeții ne-au pus ceva probleme, deși

am dominat meciu, noi reușind să egalăm in a doua repriză, prin Vețer, un tânăr jucător in mare formă in acest retur.

Atmosferă neplăcută in tribune

Din păcate, meciul a consemnat și un, să-i zicem incident, foarte neplăcut, care la nivelul acestor ligi poate degenera, dar mai grav, poate afecta jocul echipei. Despre ce e vorba… Din acest retur, la Buftea a fost adus un tânăr jucător din Ciocănești, Ionel Costea, zis Baboi, un puști care pare la locul lui, muncitor și care stă binișor in teren.

Băiatul este mijlocaș, dar nu e chair atât de fotbalist incât să vină nou la echipă și să-i ia locul căpitanului Mateo Dorobanțu, jucător vechi, cu experiență, care dacă nu e in formă mereu, oricum e de neinlocuit deocamdată.

Asta ar fi o mică problemă pentru Baboi, dar pe care orice microbist, și inclusiv el, ar ințelege-o. Dar există și o problemă mai mare… Pentru el, vin la meci să-l vadă, niște indivizi dubioși din Ciocănești, rude și prieteni, care fac o gălăgie incredibilă pe stadion de câteva etape, cu niște onomatopee de s-ar speria până și toată fauna din Oțetărie! Plus măscările de rigoare…

Nu poți să mai urmărești tu, ca spectator jocul, dar jucătorii să mai și joace! Dar nimeni n-a spus nimic, fiecare și-a văzut de treaba lui. Asta până la meciul trecut, când tribuna de la stradă a fost inchisă, astfel că toată lumea a stat la cea acoperită. Inclusiv indivizii din Ciocănești, care de data asta au intrecut orice măsură!

Incă din primul minut, de la prima atingere de balon a lui Mateo, fără ca acesta să greșească, l-au luat la huiduieli, și mai apoi la jigniri și injurături. Fără motiv. De fapt erau deranjați că favoritul lor, Baboi, nu joacă titular și considerau că Mateo ar trebui să-i facă loc. Probabil puștiul o fi povestit și ceva din vestiar acasă… Ceilalți spectatori ii priveau un pic stânjeniți, fiind un lucru surprinzător, până la urmă. Totul a culminat cu penalty-ul de care a beneficiat Buftea și pe care, ca de obicei, l-a executat Mateo. In momentul când se pregătea să execute, când jucătorul se concentrează, din tribune, indivizii, teoretic proprii suporteri, au inceput să-l huiduie și să strige rahaturi de genul „ratezi!” sau „bara!”. Vezi video…

Omul chiar a ratat, deși nu-mi aduc aminte să mai fi ratat de curând penalty!  Ce-a fost la gura lor, nu vă puteți inchipui! Mateo, până atunci tăcut, s-a intors și el și i-a injurat! Probabil vă veți găsi unii moraliști să-l criticați pentru asta, că nu se injură suporterii, dar orice om are nervii lui și nu toți ageamii sunt suporteri! Conflictul a fost aplanat de consilierul, Dan Mande, care a venit lângă ei și i-a liniștit. După pauză Mateo nu a mai intrat, probabil ori nu a mai vrut, ori Lavi Hrib a incercat să pună capăt tensiunilor și l-a introdus chiar pe Baboi.

Un astfel de comportament mizerabil poate produce neplăceri intregii echipe! Indivizii chiar nu ințelegeau că ii puteau face rău nu numai lui Mateo, dar și favoritului lor! Cum credeți că ar putea fi tratat Baboi de acum de către ceilalți jucători sau de antrenori, știind că din cauza lui, apar tensiuni in timpul jocului?

Desigur, se vor găsi voci care abia așteaptă să arunce iar cu săgeți in jucători și antrenori (sau oficiali), susținând că nu e normal ca un jucător să injure spectatorii sau că un antrenor (sau oficial) să reproșeze specatorilor că vorbesc aiurea… Dar totul are o limită, nu poți să taci ca prostul să te distrugă unii, că așa vrea mușchiul lor de la țară, și care n-au habar ce se joacă acolo, nu contribuie la bugetul local din care e sustinută echipa și nici nu-i interesează fotbalul buftean.


Găseşti mai multe fotografii ca aceasta pe Expresul de Buftea
]]>

3 raspunsuri
  1. Caz
    Caz says:

    Baboi este baiat bun si sunt convins ca regreta sustinerea prietenilor/vecinilor/rudelor care au venit la meci. Daca nu s-a schimbat de 1 an si ceva de cand il cunosc, cred ca si-a cerut scuze colegilor si conducerii, din bun simt , dar nu stiu daca v-a scapa ne sanctionat… traim si vedem !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *