USL s-a rupt la nivel de Ilfov!

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache (PNL), a declarat vineri pentru MEDIAFAX că liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, este “ipocrită” şi ar fi furat “modelul lui Băsescu”, deoarece i-a spus că nu va susţine convocarea unei şedinţe a CJ cât timp el se află în concediu.

Petrache a fost întrebat cum vede acuzaţiile pe care i le-a adus prefectul de Ilfov în şedinţa extraordinară a CJ Ilfov, convocată vineri în absenţa sa.

“Probabil că au furat modelul domnului Băsescu. Când vin din concediu, o să fac o conferinţă de presă şi o să înţeleagă lumea despre ce e vorba. (…) Principalul motiv e altul, majoritatea nu se creează pentru a schimba un vicepreşedinte, aşa cum a spus doamna Firea, care minte cu o nonşalanţă greu de imaginat”, a răspuns Petrache. El a susţinut că adevăratul scop îl reprezintă controlul asupra societăţii de apă şi canal din Ilfov.

 

“Eu am masterplan de 366 de milioane de euro şi licitaţia făcută la spitalul judeţean de 20 de milioane de euro. N-au făcut nimic de 23 de ani şi băieţii ăştia se gândesc că banii ăştia sunt folositori la ceva, dacă tot nu au fost în stare să facă nimic. Acum le surâde ideea”, a susţinut preşedintele CJ Ilfov.

“Ei în această şedinţă şi-au arătat adevăratele intenţii. (…) Eu am vorbit cu ea (Gabriela Firea – n.r.) – ca să vedeţi cât de ipocrită – am vorbit şi am întrebat-o « Aveţi vreun gând să faceţi vreo şedinţă cât eu plec în concediu?». «Nu, te aşteptăm». Că ei au fost plecaţi în concediu, şi ea a fost plecată în concediu”, a explicat Petrache.

În şedinţa extraordinară de vineri a Consiliului Juţedean Ilfov, de la care au lipsit atât Marian Petrache cât şi consilierii din partea PNL, au fost operate o serie de schimbări în cadrul consiliilor de administraţie ale mai multor instituţii aflate în subordinea CJ Ilfov, în majoritatea cazurilor fiind numiţi consilieri din partea PDL. La reuniune au luat parte 17 consilieri ai PSD, PDL şi UNPR, din totalul de 28 de membri ai CJ.

 

Consiliul Judeţean Ilfov s-a întrunit, vineri dimineaţă, în şedinţă extraordinară, în absenţa şefului instituţiei, Marian Petrache (PNL), aflat începând de astăzi în concediu şi pe care prefectul îl acuză de fals în înscrisuri, pentru că şi-a desemnat înlocuitor un vicepreşedinte demis de CJ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache (PNL), se află în concediu începând de vineri.

În absenţa acestuia, vineri dimineaţă, Consiliul Judeţean Ilfov s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară, pentru a analiza o serie de documente adoptate în şedinţa precedentă a CJ.

Astfel, a fost luată în discuţie decizia de revocare din funcţie a vicepreşedintelui CJ Cristina Mănicea, membru PNL, ca şi Petrache.

Secretarul Consiliului Judeţean a precizat că documentul de revocare din funcţie a lui Manicea nu i-a fost adus la cunoştinţă acesteia, întrucât hotărârea Consiliului Judeţean din 2 august nu a fost semnată de Marian Petrache.

Pe de altă parte, secretarul CJ a menţionat că Petrache a semnat o dispoziţie prin care în perioada 9-16 august Manicea este desemnată să îndeplinească atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean, în calitatea sa de vicepreşedinte.

Prefectul de Ilfov, Speranța Cliseru, a luat cuvântul subliniind că situaţia este una care depăşeşte cadrul legal.

Ea a susţinut că a fost comis un fals în înscrisuri, motiv pentru care va sesiza toate organele care ar urma să analizeze caracterul penal al dispoziţiei lui Petrache.

De asemenea, prefectul de Ilfov a precizat că va ataca această dispoziţie, care ar urma să fie suspendată cel mai probabil începând de luni.

Şedinţa extraordinară de vineri a CJ Ilfov a avut loc în contextul scandalului din USL Ilfov declanşat tocmai de înlocuirea din funcţia de vicepreşedinte CJ a liberalei Cristina Manicea. În ultimele săptămâni, între Marian Petrache (PNL) şi preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a existat un schimb dur de replici şi acuze.

“Eu întâmpin dificultăţi fantastic de mari din partea PSD. Nu m-am întâlnit cu cei de la PSD după puciul pe care l-au făcut în Consiliul Judeţean şi nici nu o să cer mediere de la centru. Doamna Firea face comentarii, dar aveţi răbdare că adevărul va ieşi la lumină. Îi las să facă ce vor ei, am răbdare, dar când va veni momentul potrivit voi spune adevărul. După părerea mea nu doamna Firea conduce, doamna Firea face ce i se spune”, a declarat joi pentru “Gândul” preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Petrache lansa şi o ipoteză cu bătaie mai lungă: “Dacă aceste conflicte se repetă în mai multe judeţe, înseamnă că intră într-o strategie, dar nu e a PNL”.

 

Cei din PSD susţin că postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean le revenea conform protocolului USL.

“Conform Protocolului USL, cele doua posturi de vicepreşedinte al CJ aparţineau de drept PSD, preşedintele CJ fiind din partea PNL (Marian Petrache), dar acum un an, PNL a impus-o pe doamna Cristina Manicea, din partea PNL, încălcând protocolul USL naţional şi judeţean. PSD Ilfov nu a rupt protocolul cu partenerii din USL la nivelul judeţului, ci doar colaborarea cu preşedintele CJ, Marian Petrache (şi preşedinte PNL Ilfov) care, oricum, nu ne-a considerat niciodată parteneri egali, ci eventual ruda săracă, deşi a ajuns preşedinte al CJ şi cu voturile, şi nu puţine, ale PSD, liberalii fiind a treia formaţiune politică din judeţ, ani la rând”, a fost replica PSD Ilfov, organizaţie condusă de Gabriela Firea.

sursa: mediafax.ro

 

Soc in USL : Ilfovul devine primul judet din Romania in care PNL isi reia colaborarea cu PDL impotriva “inamicului comun” PSD ! In Ilfov USL nu mai exista. Seful PNL Ilfov anunta razboiul total cu PSD! Seful PDL Ilfov, Mircea Marin anunta colaborarea totala cu PNL!

Toti consilierii judeteni PDL care au votat alaturi de PSD in sedinta de CJ de vineri, au fost DATI AFARA din PDL. Conform discutiei purtate azi cu Mircea Marin seful PDL Ilfov, toti cei patru consilieri judeteni PDL care au votat alaturi de PSD in sedinta de CJ de vinerea trecuta cand a lipsit Petrache si consilierii PNL, au fost exclusi din PDL.
De altfel in Ilfov, PNL si PDL au decis sa fie primul judet unde se reia colaborarea din vremea ALIANTEI DA inamicul fiind stabilit : PSD!

Sefa PSD Ilfov, Gabriela Firea ” I-am facut plangere la DNA lui Marian Petrache pentru fals in acte; daca scapa de puscarie , mai discutam cu el” ; In replica Marian Petrache seful PNL Ilfov cere ca in toate Consiliile Locale din Ilfov, consilierii liberali sa blocheze la vot orice decizii ale pesedistilor si spune ca se bazeaza in actiunea de eliminare a PSD si pe sprijinul consilierilor locali PDL si PPDD !

Iulian Urban, pe Facebook

 

“In urmă cu o săptămână vă aminteam, că miza acestui conflict nu este aceea a obținerii unui loc de vicepreședinte in cadrul consiliului județean Ilfov sau faptul că nu a existat comunicare cu consilierii județeni vis-a- vis de proiectele consiliului, fapt ce s-a dovedit astăzi in cadrul ședinței extraordinare a consiliului județean, convocate de o serie de consilieri județeni ai PSD și consilieri excluși PDL.

Intr-adevăr miza este alta și anume Societatea Apă-Canal Ilfov care are proiecte in valoare de 360 de milioane de euro și este pregătită să le implementeze.

Sper din tot sufletul ca presiunile care se fac asupra angajaților consiliului județean Ilfov și in special a secretarului Monica Trandafir să inceteze imediat. In săptămâna 19-25 august voi ține o conferință de presă in care vă voi detalia interesele acestui grup.”

Marian Petrache – presedintele CJ ILfov]]>

5 raspunsuri
 1. Top Gun
  Top Gun says:

  Ce de capabili in Ilfovul asta si dupa ce ca sunt putini,mai pleaca si in concediu,presupun ca nu tot la Miami,iar in lipsa vom realiza piste de biciclete ,apa….si canal ca sa alunecam mai repede la garla.Apropo de pnl si pdl,pe la Buftea cum mai e,…eeeeeheeeheeee,bine petracheeeeee,apropo,ce mai revolver ai plantat la buftea ,cu incarcator profesional PDL,ee,cum e?

  Răspunde
 2. fas
  fas says:

  politica o curva deci petrache si altii ca el niste tarfe.o cearta pe ciolan,pe bani multi ,bani facuti usor pe spatele oamenilor saraci care inca mai cred in mos craciun.

  Răspunde
 3. IF-04-TIY
  IF-04-TIY says:

  Daca nevasta te inseala, e curva. Daca sotul o face, are n + 1 variante asa-zis scuzabile. Nu le enumar, nu are rost.

  Politica e curva in masura in care cei ce o practica se poarta ca atare, orice activitate si-ar pierde si dilua substanta atat timp cat personajele participante ar deraia de la percepte. Uneori definim politica ca cea mai inalta arta a concilierii, ca expresia practica a celor multi, ca inaintas al marii libertati de exprimare a valorii, ca prim pas spre democratie, spre libertate. Din haos, haos rasare, forma de organizare de la triburi si ginti s-a facut prin adunari de oameni care si-au ales un sef, probabil cel mai bun vanator, cel mai puternic, socotit cel mai destept si – uneori – cel mai avut dintre ei.

  Vreau sa spun ca nu politica constituie cancerul societatii, e absoluta nevoie de ea, cei care o practica in scopuri absconse au facut ca aceasta arta sa fie trimisa pe centura, la marginea societatii, increderea in ea fiind din ce in ce mai mica. E absurd sa blamam marul pentru un vierme dintr-un fruct al sau, cum gresit socotesc ca e sa acuzi copii de greselile parintilor.

  Nu vreau sa te contrazic si nici sa intru in polemica fas, SPIRITUL lui Mos Craciun este binefacator, mesajul si semnificatia in care ne regasim bunatatea, copilaria, naivitatea, dragostea fata de cei dragi, asta inseamna Mos Craciun pentru mine. Sa-l lasam, pe Mos Craciun, cu renii lui care nu fac nici un fel de politica, sa nu-l amestecam in ciorba noastra cea de toate zilele inditerent ca-l iubim sau detestam pe Petrache sau pe Pistol.

  Iar oamenii aceia saraci de care vorbesti sa se gandeasca de nspe ori cand sunt in cabina de vot, sa nu mai ceara ulei, zahar si galeti de plastic pentru stampila pusa pe buletinul de vot. Petrache nu s-a instalat pe baza de muschi presedinte al CJ, a avut un numar confortabil de voturi exprimat de cetatenii din Ilfov care au dorit sa-i reprezinte. Cum democratia ne spune ca cei putini se supun celor multi, asta este…

  Problemele din C.J. Ilfov au substraturi mai multe, cred ca in curand vor fi dezvaluite, situatia tensionata o cere si ambitiile – de o parte sau alta – vor obliga acest lucru. Ce e curios este faptul ca daca asculti opinia unei grupari, consideri ca are dreptate. Daca vrei contraargumente de la partea adversa, observi ca si acolo exista la fel de multe puncte care inclina balanta altfel. Cum politica adevarata impune conciliere, sunt convins ca se vor gasi solutiile pentru coabitare ( tot e un termen in voga ). Oricum, eu votez cu Mos Craciun…

  Răspunde
 4. fas
  fas says:

  inseamna ca si tu esti un mos craciun,o persoana care vinde iluzii persoanelor care nu au bani de paine nu au ce sa puna pe masa la copii.un vanzator de iluzii:”( ca va fi bine intro z)i ,ziua in care ve ti face bani pentru 3 generatii,ziua in care cei saraci vor murii de foame ziua in Care VOI VETI FI MAI BOGATI.
  CEEA CE SE INTAMPLA LA CJ ESTE O ESCROCHERIE GANDITA DE PETRACHE PE CARE VOR SA SI O INSUSIASCA ALTII…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.