Turul pizzeriilor din Buftea
De mult timp doream sa scriu un astfel de articol, pentru ca mi s-a parut destul de dezvoltata si interesanta concurenta pizzeriilor din Buftea. Marturisesc ca personal nu sunt chiar multumit de pizza care se serveste prin Buftea si voi incerca pe cat posibil sa nu folosesc critici dure, chiar daca ar fi meritat unele produse.
Nu sunt expert in pizza, dar cred ca ma pricep un pic si nu voi sustine ca tot ce voi prezenta aici e litera de lege, ci doar opinia mea personala de pasionat si oarecum priceput in gastronomie. Am citit mult despre pizza, am vazut mult si am incercat ceva. Secretele sunt trei… blatul, cuptorul si ingredientele.
Voi prezenta experientele mele de anul acesta din pizzeriile buftene, in mod aleatoriu, fara vreun clasament si cat se poate de obiectiv. Sunteti liberi sa va exprimati parerile si preferintele, dar nu admit comentarii excesiv de critice de sub anonimat.
Am incercat sa aleg cam aceleasi feluri de pizza pentru o comparatie mai buna, dar si pizza casei. In fiecare din cazuri m-am asigurat ca personalul nu stie ca imi serveste mie pizza, deci sigur nu am avut parte tratament preferential. Pana m-am hotarat sa scriu acest articol, am aflat ca in unele locuri s-a schimbat un pic si calitatea, dar si pretul.
Pizza Uno
Pizza prosciutto e funghi, 17.50 lei. Da, cu virgulă 50. Are 400g. Pizza Uno, pizza casei, 19 lei. Diferenta dintre ele a fost aproape insesizabila, cu un plus de carne pe Uno.
Quattro stagioni – 19 lei, 500 g, amestecată, nu așezată pe cele 4 anotimpuri.
Blat uscat , necrocant, dar nici pufos, painos, mozzarela s-a ars, nu arăta a mozzarella și nu se intindea. Restul ingredientelor erau chiar ok. Quattro stagioni am luat-o in altă zi și blatul era foarte bun, probabil pentru că aveau clienți la ora aia și cuptorul duduia.
Sos de rosii, special scria, dar nu știu de ce era special pentru că era banal, crud, negatit, direct din conserva, 2 lei.
Pizza QS
Taverna Studioului
Pizza Taverna 21 lei iarna, 23 lei vara, 460g, foarte grasa, cu salam, sunca si carnati, garsimea iesind pe dos pe cutie. Mult prea grea si sarata pentru o zi de vara.
Quattro Stagioni, 2o de lei, 400 g… singurii care m-au intrebat daca amestecata sau pe sezoane. Insa nu aratau a sezoane, lipsea sezonul verii, cu rosii, sezonul primaverii cu ardei gras, dovelcel, era mai degraba un singur sezon, iarna, in mijlocul verii.
Prosciutto Funghi, 19 lei, 320 g, blat ok, pizza ok.
Pizza cu vita, 26 lei. Era prea facuta… cu ceapa, branza, dar carnea parea resturi de muschi de vita, lucru nu chiar anormal, totusi. Blatul prea uscat, prea facut, crocant dar ca un foietaj. Am mai mancat acum un an si atunci era excelenta.
Sos de rosii, idem Uno… nici macar sarat, 2 lei.
Pizza Taverna
Pizza PF
Pizza QS
Pizza cu vita
Cuptorul de Aur
Blat pufos, gros, elastic, chiar bun, desi pare cumparat din Metro.
Pizza Carnivora, 450g, nu excela in carne, dar mozzarella chiar era adevarata. Pizza Casei, 550g… era plina, cu de toate, salamul de slaba calitate, ciuperci foarte subtiri, aproape inexistente, nu le simteai gustul.
Sosul de rosii era fix ketchup, strica pizza. Destul de ieftin, 28 de lei ambele, cu un sos. O pizza buna pentru o pizzerie fara cuptor pe lemne, bun raportul calitate/pret.
Pizzeria Romana
Auzisem numai lucruri proaste in ultima vreme, si chair avusesem experiente triste in trecut, dar acum a fost neasteptat de ok. Mi-au placut cum aratau, mai bine decat intr-o perioada.Inverno pizza casei, 400g, 21.90 lei (zecimale)… sos de rosii, mozzarella, sunca de Angst, ciuperci, salam, cascaval afumat, brie. Mie imi place brie, merge cu salamul acela, dar era prea putina, compensa cascavalul care nu avea ce cauta, cum nu are ce cauta pe nicio pizza, deoarce iti da senzatia de sandwich.
Prosciutto e funghi – slabuta, subtirica, 350g, 16.90 lei, sos de rosii, mozzarella, sunca Angst, ciuperci.Blatul ok, copt la foc mic totusi, cu multe ciuperci, dar sunca de slaba calitate. Sosul de rosii era acru si-iti taia pofta de bere. La fel si sosul separat, nu era bulion, dar era acru si nesarat.
Pizza Baza Turistica
Prosciutto e Funghi, 450g , 20 lei, arsa pe o parte, cenusa sub blat. Insa alta data am nimerit un blat foarte bun.
Quattro Stagioni, 21 lei, 460g, tot cam arsa pe o parte, prea facuta, cojoasa, mozzarella buna, salamul nu.
Pizza Golden a casei, scumpa, foarte grea, prea multa branza, blat bun, dar era stricata de un fel de kaizer, cu gust de slanina, in loc de cripsy bacon cum scria in meniu.
Sos de rosii, ca nicaieri, foarte bun, cu oregano, cu gust de rosii.
Pizza PF
Pizza QS
Pizza casei
Pizza La Nae Darza
Pentru ca stiam ca vor aparea si cometarii de genul „cea mai buna e la Darza” am decis sa o includ si pe aceasta in articol. Nu stiu daca e cea mai buna, dar omul stie sa-si duca faima.
Mi s-a parut curioasa culoarea de pe blat, galben in loc de rosul de la sosul de rosii, cred ca nu da chiar bine. Sau poate da? Blatul nu era extraordinar, gen cumparat de la supermarket, dar ingredientele erau ok, si aratau bine aranjate pe pizza. Preturi foarte bune.
Prosciutto e funghi, 540g, 13 lei, nu prea avea ciuperci
Quattro Stagioni 640g , 14 lei, dar nu arata a quattro
Piza Casei 720g ??? nu parea deloc asa de grea, 17 lei, bunicica.
Sosul de rosii nu era banal, dar nesarat, deloc gustos.
Pizza La Galleria
In afara articolului, pentru ca deocamdata Buganu nu mai face pizza acolo. Am comandat anul trecut pizza de aici si mi s-a parut a se apropia de cum e ea in Italia, desi preturile erau mai mari.
Concluzii foarte personale
- incredibil, dar nu am vazut rosii pe pizzele din Buftea, nu am vazut o frunza verde, macar de busuioc (afara de Pizza Baza Turistica), oregano uscat, o pizza interesanta (gorgonzola cu nuci e preferata mea), o mozzarella intinsa misto, un pic de ulei de masline deasupra
- multa mozzarela ieftina si proasta, care se arde cu o culoare oribila, nu are gust de lapte, chiar poate fi numita contrafacuta, cu emulgatori, un fel de cascaval sub forma de lipici, e galbena , nu alba, cu gust de palstic si la jumatate de pret
- cand au clienti iese si blatul bine pentru ca merge cuptorul la maxim, iar pizza are nevoie de temperatura mare
- buna cat e calda, sa nu o consumi rece, ca se face talpa de bocanc
- nu mai cereti sos de rosii, decat eventual pe gusate, altfel stricati pizza, caci in general servesc bulion odios
- se pun mult prea multe masline, care mie nu prea imi plac, iar daca mi le dai si calde, mi-ai stricat masa
Cateva pizza facute de mine aici…
Un articol despre pizza scris de mine aici…
.
]]>
Iti cam dau dreptate, cam toti fac rabat de la calitate si baga ingrediente proaste, luate de la raionul pentru saraci din metro / lidl / penny.
Buganu facea o pizza superba candva (cand avea o carciuma mica si cocheta vis a vis de fosta banca Raiffaissen), omu’ e carciumar cu state vechi si a mostenit de la taica-su chestiile bune. Daca redeschide ceva de genul intr-o locatie cu vad ii cam inchide pe toti sau le scoate preparatul asta din meniu.
Dintre toate pizzele proate servite in Buftea cea mai buna e cea de la Cuptorul de Aur (si cea mai ieftina) cu toate ca baga salam ieftin din metro / lidl si cascaval facut din elastic de ciorapi. Cea mai buna de la Cuptor e Casei / vegetariana / taraneasca. De evitat carnivora (salam ieftin; cabanosi prosti si foarte grasi), nici la QF nu exceleaza, prea grasa.
La Nae ramane totusi cea mai buna de pe zona, „omu stie sa-si duca faima” pentru ca nu baga porcarii in produse, cumpara cascavaluri cu mucegai si alte minuni scumpe luate din magazine care vand asa ceva (nu dam din casa), are preturi mici, servire rapida fara fite si figuri.
Cea mai proasta dintre astea proaste e la baza unde lehamitea e la rang de arta.
De la Taverna nu am luat niciodata.
Cea mai buna pizza era candva in retele Pani Pat, care din pacate au disparut. Pizza buna e la Bucuresti.
Mie mi se pare ca la UNO este cea mai buna. Copilul meu de acolo mamanca dat fiind ingredientele de calitate si foarte atent alese, patronul de acolo pare f interesat de ceea ce consuma clientii. Nu intotdeauna este reusita din punct de vedere al „finisajelor” :)) dar suntem preocupati de continut si gust care sunt cele mai bune din zona… si sigure raportat la copii. nu am mai cumparat de foarte mult de la taverna mi se pare ca au scazut calitativ dar voi reveni daca vor face vreodata ceva in aceasta privinta.
Da ai dreptate in legatura cu preturiile ciudate si piperate, sos-uri scumpe si nu prea gustoase… tin sa iti zic de mozzarela…la uno se foloseste mozzarela de buna calitate(incearca salata caprese) si din ce mi-a mărturisit un angajat produsele sunt proaspete, restaurantul find alimentat după o zi pe alta si pizza e super buna! Rosii găsești pe diavolo, iar daca vrei frunze de meta cred ca dacă ceri cam toate restaorantele o au.. si busuioc nu știu:)) intradevar pizza de la Darza nu e de lăsat.. imi place inferno:d.
Noi ca si clienti ar trebui sa stim sa ne comandam pizza sau mâncarea in general dupa gustul nostru. Sunt de parere ca in Buftea se manaca bine! Bine inteles gusturile sunt împărțite de aici e oferta diversificata pt un oraş nu exagerat de mare dar cu un apetit pentru mancaruri gustoase si aromate.
Ehe, Stefan e departe, exceptand unele preparate de la Fanica (cand e patroana acolo); ciolanul de la Barbosi si mancarea lui Catalin, Buftea e 0 la capitolul gastronomie (nu vorbesc de Domeniul Stirbey care nu e pt. gloate).
Citat de pe Restograf (cand se refera la rezervarile ce trebuie facute inainte de a vizita Palatul Stirbey) : „De aceea cred ca e bine sa telefonati inainte de a bate drumul pana acolo, ca sa nu nimeriti neinvitat la vreo nunta si sa trebuiasca sa va multumiti doar cu micii de la tarabele din oras. „
Dupa parerea mea,la pizzeria din Darza este cea mai de calitate pizza din cate am mancat prin zona Bucurestiului.Se pare ca foloseste produse de calitate,astfel ca se simte in gustul final al produsului.Am mai mancat pizza in multe locuri de prin tara in diferite calatorii,iar la intoarcerea acasa abia asteptam sa trec pe la Darza sa mananc o pizza buna.