Teatru la Taverna Studioului

De Dragobete, Taverna Studioului aduce o trupa de teatru in oras. E aproape una an de cand la Centrul Cultural Buftea nu se mai joaca piese de teatru, ci se tin doar serbari si concursuri școlare.

Incercând să aflu motivul pentru care nu se mai aduc trupe de teatru, asa cum erau ele, cu doi actori si o canapea, am primit un raspuns pertinent pe Facebook, de la un consilier local, Richard Gioarsă. Dânsul a fost draguț și ne-a precizat că nu sunt bani pentru astfel de piese, dar m-a luat și in balon, sugerându-mi să organizez o chetă eu pentru a aduce piese de teatru, iar orasul imi va fi recunoscator. N-as vrea sa comentez asta. Oricum, o pisea cu doi actori anonimi si un decor minim, nu costa mai mult de 150 de euro.

Insă altcineva ne-a explicat care ar fi de fapt problema reală. Se pare că nu prea există cerere pentru astfel de spectacole, in primul rând pentru că piesele erau slabe, iar in al doilea rand, vizibilitatea in sala e redusa daca nu stai in primele randuri. Dar primele rânduri sunt intotdeauna rezervate pentru ce-i de-ai casei, care nu plătesc nici bilet. Deci cum să se susțină financiar aceste piese de teatru?

Eu incă de la inceput distribui evenimentele de pe pagina de Facebook Centrul Cultural Buftea , atât cât sunt atent să mă uit acolo, dar doamna care ține aceasta pagină imi refuză sistematic cererea de a adauga in lista mea aceasta pagina, pentru a-i promova mai bine evenimentele.

Am găsit ceva interesant pe site-ul primariei, care conform legii, se obliga sa afișeze toate hotararile consiliului local… HOTĂRĂREA NR. 8 Din 30 Ianuarie 2015 privind însuşirea activităţilor cultural – educative şi artistice, organizate în anul 2014 de Centrul Cultural Buftea Insă link-ul nu merge.

Deocamdată, de problemele culturale din oraș se ocupă cu real succes o cârciumă.

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *