Sportul Studențesc II – CS Buftea 0 – 2

Buftea continuă marșul triumfal in seria 3, fiind neinvinsă după 10 etape și distanțându-se in clasament la 6 puncte de locul 2.

Cei de la Sportul, in disperarea de a salva echipa de la retrogradarea in liga4, au incercat amânarea meciului pentru marți, cu scopul de a utiliza și jucători de la prima echipă, care au jucat vineri la Mediaș. Pe cei de la Clinceni i-au fraierit și i-au invins surprinzător etapa trecută, deși studenții aveau numai infrângeri până acum.

Conducerea CS Buftea nu a căzut in plasa lor și nu a fost de acord cu această amânare, știind că astfel vor folosi și jucători din liga1. Gazdele au reușit totuși amânarea cu doar o zi și tot au introdus 3-4 jucători, care au fost rezerve cu o seară inainte la Mediaș.

Nicio deplasare fără scandal

Meciul s-a disputat pe stadionul din Regie, unde câțiva bufteni, aceeași obișnuiți ai fotbalului buftean, plus primarul, au pus stăpânire pe tribună și au indurat frigul pentru a fi alături de băieți.

De ce ii era frică președintelui Sorin Dumitrescu inaintea partidei, n-am scăpat. Partida a inceput in nota de dominare a noastră, dar cu un arbitraj dubios, care nu prevestea nimic bun. Jucătorii noștri ar fi trebuit să-și dea seama că nu era vorba doar de mici “ciupeli” incadrate in celebrul 5% dedicat de arbitru gazdelor. Gazdele doreau neapărat victoria, dovadă și prezența la stadion a patronului Șiman, iar contracandidatele noastre sunt bănuite că “ating” fluierașii. E foarte ușor să umbli la ei in liga 3, unde nici măcar presa nu se uită, ce să mai vorbim de DNA!

In cele din urmă, in prima repriză, arbitrul “a lovit”! Căpitanul echipei, Marius Dorobanțu, a fost avertizat cu galben, pentru banale proteste, fiind evident că a fost vânat de arbitru de la inceputul meciului. Nervii au cedat și Mateo a văzut roșu! Putem să-l acuzăm și pe el că nu s-a controlat deși era evident ce vrea arbitrul, primind lejer roșul, dar sigur dacă se calma, mai devreme sau mai târziu tot vedea al doilea galben. La experiența lui nu poate ceda așa ușor, pentru că e in joc promovarea și munca tuturor.

Buftenii din teren și din tribună au luat foc și totul putea degenera, Dandeș acuzând că arbitru i-a injurat și i-a făcut țărani. S-au calmat intr-un final, dar ne-a mai incurcat de niște galbene, iar Hrib a fost trimis in tribună, pentru că a intrat in teren să-i ceară socoteală arbitrului. Vezi video…

Cu un om in minus incă din prima repriză, cu greu ne mai gândeam la victorie, dar băieții s-au mobilizat și cu mult noroc au reușit deschiderea scorului. Iată că Hrib are principalul atu al unui antrenor mare… norocul! Altfel cum se poate numi un gol inscris in inferioritae numerică, in ultimele secunde ale reprizei, printr-un șut deviat de fundașul advers in propria-i poartă? Il credităm cu gol pe autorul șutului, Dan Păun. Inainte de asta, Petrescu scăpase singur, dar a pierdut mingea prea ușor, deși la experiența lui putea scoate un fault și un cartonaș roșu pentru ultimul apărător al gazdelor.

Pauza a fost animată de una dintre mizeriile fotbalului românesc, patronul studenților, Vasile Șiman, un jepcar cu aere de interlop, și care iși spune om de afaceri. Deranjat de gălăgia făcută de buftenii din tribună, a venit in mijlocul lor și i-a amenințat, urlând și injurând… “Vă dau afară din stadion dacă mai comentați, băga-v-aș **** de țărani! “. Buftenii au tăcut din păcate, iar mizeria de patron care n-a investit un leu in 10 ani in echipă și stadion, dar a scos milioane, s-a retras mulțumit. Vezi cine e Vasile Șiman!

Deși ne panicasem un pic, iată că norocul ține cu cei puternici, și in repriza a doua am dominat tactic, chiar cu un om in minus. Inferioritatea numerică nu s-a simțit pentru că am știut să ținem mult de minge și să alergăm pentru a acoperi spațiile. Iar când studenții au presat poarta noastră, Cătălin Nicolae a salvat foarte frumos. De urmărit acest tânăr portar, care mai are un pic de lucru la fizic și la degajări.

Novac a mărit avantajul nostru cu un șut din careu, tot deviat și ne-a risipit emoțiile. In ultimul minut, Sportul a ratat incredibil, un jucător inălțând mingea peste, cu poarta goală, deși era aproape de linia porții! Arbitrul nu a mai ieșit in evidență, arbitrând bine, pentru că deja iși făcuse datoria… nu putea să le bage și in traistă gazdelor!  Doar s-a făcut că nu aude când “vedeta” gazdelor, Târnăcop a injurat-o ca la ușa cortului pe arbitra asistentă.

 

Din primul 11 buftean au lipsit Andrei Dumitrescu, Marciuc și Vențer, suspendați, dar prezenți in tribună. Hrib a jucat in apărare cu Tincu și Negrea centrali, punându-l pe Tutunaru pe dreapta, in locul lui Vențer. Deși Negrea ar fi fost mai potrivit decât China pe dreapta, Hrib a preferat să nu riște cu cuplul de fundași centrali Tincu -Tutunaru.

CS Buftea e pe primul loc, la 6 puncte de Conpet, dar cu un meci in plus, și la 7 de Turris. Cele două contracandidate la promovare s-au impiedicat etapa asta, Conpet pierzând surprinzător acasă cu Domnești, pe care noi i-am bătut etapa trecută clar, iar Turris reimizând la Chiajna.

Etapa viitoare derby-ul primelor locuri… CS Buftea – Conpet Ploiești.

 

CS Buftea: Nicolae – Pavelescu, Tincu, Negrea, Tutunaru – Novac (D. Marin), Danteș, Mande (Costea), Dorobanțu – Păun (Gabi Dumitrescu), Petrescu (Florescu).

Clasament:

1. CS Buftea    9j  23p

2. Conpet         8j   17p

3, Turris           9j   16p

4. Titu              8j    16p

 

Galerie foto de la meci aici…

VIDEO Sportul II – CS Buftea 0 – 2 Repriza I

VIDEO Sportul II – CS Buftea 0 – 2 Repriza II

VIDEO Sportul II – CS Buftea 0 – 2 Scandal

]]>

3 raspunsuri
 1. Eu
  Eu says:

  Comentariu super,realist si in conformitate cu ce s- a intimplat Titlul articolului este putin nedrept Buftea nu face scandal dar este nedreptatita si provocata ……probabil deranjeaza ca suntem la promovare fara sa “cotizam”

  Răspunde
 2. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Nu am vrut să zic că face Buftea scandal… Știu despre ce a fost vorba de fiecare dată și nu mi se pare anormal. E bine că nu mergem in deplasări ca mielul la tăiere, că ne halesc arbitrii și oaspeții.

  Lasă că ne știu toți acum de răi și buni, să le tremure picioarele când joacă cu noi! Fără o atitudine d-asta nu prea ai șanse in liga3!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.