Sper că n-ați uitat că e an electoral! (I)

N-am mai scos la bătaie de mult un articol de acest gen, dar e momentul să mai clevetim un pic pe teme politice la nivel local. E an electoral si ar fi inuman să nu dăm publicului un pic de circ.

Sper că n-ați uitat că e an electoral! Altfel politica bufteană ar fi moartă in păpușoi, dar cum e rost de ciolan, de pus bine cu baronii și de ținut electoratul in priză, va fi oarece bătaie. Nu mare, că n-are Pistol cu cine!

Ziceam că fără an alectoral politica locală ar fi aproape 0, pentru că după ce Pistol a dezeratat din oastea rataților din PD-L, și-a mitraliat rivalul lipit de un partid de oligofreni, PPDD. Văzdu-l pe Stoica măcelărit și ingropat, nimeni nu mai indrăznește să miște in front.

PD-L Buftea

Reunit după o lungă perioadă in care și-a lins rănile și s-a impăcat cu soarta, PD-L Buftea părea că revine in forță, dar a rămas doar al stadiul de depunăntor de coroane. Altceva nimic. Și se pare că nici nu-și dorește mai mult, mai ales că și-a deschis sediu, undeva ascuns, underground, pe Aleea Gării.

E de ințeles când ai un partid mamă stricat și ușor ca o curvă de trotuar și un electorat care a fugit de ei ca de ciumă. Viceprimarul Proțiuc, Dan Mande și Eugen Bălălău, vechi prieteni cu Pistol, sunt suficient de deștepți să nu se dea la urs cu mâinile goale.

PRM Buftea

A murit odată cu Stoica, care deși ii părsise, ii ținea sub aripa protectoare. I-am pus cruce deja, il pupăm rece.

PPDD Buftea

Deși trăiește și fără Stoica, e ingropat de viu. Familia Chelu-Bușilă ține in viață acest partid, ajutați la capitolul imagine de doi consilieri de calibru, domnii Rogoveanu și Păstorel. Frații Vali și Vicențiu și-au primit și ei posturile bine meritate pentru bascularea lui Stoica și susținerea lui Pistol in consiliu… unul la Liceul Energetic, altul la Poliția Locală.

Deși are potențial, PPDD Buftea face pe mortul in păpușoi, până la vremuri mai bune, pentru că la nivel național, PPDD-ul e in stare de leșin odată cu dispariția televiziunii cretine care l-a lansat. Fără ea, partidul va muri, dar consilierii lui din Buftea se vor descurca, sunt abia la inceput de carieră politică.

PSD Buftea

Deși la nivel național pesediștii sunt pe cai mari, la Buftea par mereu la coada vacii, sunt mereu cei invinși, cei de pe locul doi. Ingrozitor e că nu sunt in stare nici să facă opoziție de ceva ani! S-au mulțumit cu locul doi și cu ce pică de la invingător, deși au nume grele in partid, nume cu rezonanță in Buftea, care inexplicabil, stau cu capul plecat.

E mai mult decât evident că vinovat e șeful partidului, Radu Marienscu, eternul pierzător al alegerilor. E inexplicabil cum cei de la conducerea PSD, dar și pesediștii bufteni il mai țin in funcție la Buftea. Poate pentru că dânsul are pile serioase, fiind instalat, odată cu intrarea la guvernare a USL, contabil-șef la RAAPPS. Dincolo de valoarea dânsului ca individ și profesionist in domeniu, Radu Marinescu nu poate fi un lider, nu poate fi un conducător de oști.

Dar după ruperea USL, s-ar putea ca partidul mamă să-și fi dat seama de asta și să țină neapărat să revină la conducerea acestui important oraș din acest important județ. Și cum poate face asta PSD-ul?

Dacă până acum era doar la stadiul de zvon mocnit, după pompoasa aterizare a premierului Ponta la Buftea, e destul de plauzibil… Pistol  e in cărți pentru a prelua PSD Buftea, astfel părăsind oportunist PNL-ul, trecut in opoziție, mai ales că nu avea o relație prea bună cu șeful de la județ, Marian Petrache.

Astfel, PSD va avea in sfârșit un primar la Buftea, după mult timp! Și dacă tot are pile, de ce nu, Marinescu să se reinstaleze ca vice, sau poate, in sfârșit, bătrânii pesediști bufteni să scape de dânsul definitiv și să fie tras pe linie moartă, cum părea la intîlnirea cu Ponta de pe Stadionul Buftea. El in spate, in trening, cu copiii, Pistol in față, la costum, cu premierul!

Până atunci insă, pentru că nu poate părăsi PNL până la alegerile locale, Pistol s-ar putea să tragă anul acesta (și) cu PSD-ul, acaparând astfel intreg electoratul buftean și dominând total politica locală. Asta e situația in acest moment, dar ea se poate schimba radical de mai multe ori până la viitoarele alegeri locale.

PNL Buftea

PNL Buftea e Pistol și Pistol e PNL Buftea! Fără el, adio PNL Buftea! Aproape toți membrii de vază ai PNL Buftea au venit cu PIstol de la PD-L și il vor urma orbește oriunde ar dezerta acesta!

Forța Civică și Noua Dreaptă

Nu există la nivel local. Dealtfel, ele nu există nici la nivel național, doar tierii lideri ai lor, unul intelectual penibil, altul versat neințeles.

UNPR Buftea

O glumă.

PC Buftea

O glumă proastă.

PMP

Partidul lui Băsescu. Se așteaptă multe de la el, dar la nivel național, in an electoral e perceput, tragic-comic, doar după imaginea celor două proaste ale politicii românești, Elena și Elena. De neințeles de ce un politician uriaș ca Băsescu a acceptat ca astea două să fie practic, imaginea partidului!

In Buftea sef la PMP e Doru Cioarec, cunoscut de bufteni ca tipul cu patinoarul, fost (?) apropiat al lui Pistol. Nu se știe care mai e relația lor actuală, doar că partidele din care fac parte  nu le-ar mai permite o relație apropiată. Cum Pistol e maestru in blaturi politice, iar Doru nu suflă secrete nici dacă e tăiat cu lama patinei la gât, nimeni nu bagă mâna in foc că vor fi competitori politici.

Totuși, PMP Buftea și Doru Cioarec sunt incă la nivel underground in oraș, remarcându-se doar prin noul sediu din blocul nou de la Stirbey. Altceva nimic, deși partidul mamă a inceput să miște, bazându-se doar pe realizările DNA-ului, nimic alceva.

 

Urmează partea II, „adevărata” opoziție din Buftea, „Umbra lui Stoica”


]]>

22 raspunsuri
 1. cretu
  cretu says:

  Se pare ca in Buftea nimic nu se poate face fara sa fie amintit Stoica. Chiar si atunci cand acesta nu mai este la conducere. Putem vorbi de umbra lui Stirbei, a lui Mihai Viteazu dar este usor nepotrivit ca un om cu experienta ta sa faca o asemenea afirmatie „Umbra lui Stoica” mai ales in aceasta perioada sfanta. Acum 2 ani Jurnalul de Ilfov il balacarea in mod public acum, e randul expresului. Inseamna ca Stoica, chiar reprezinta ceva.si cuiva nu-I pica bine acest lucru. Oare cui? 🙂

  Răspunde
 2. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Membrii de vază PNL Buftea sunt consilierii locali.

  „Oastea ratatilor”… mă refeream la partidul mamă PD-L, nu la nivel local, nu mi-as fi permis și nici nu consider că sunt ratati.

  Răspunde
 3. pacalici de trefla
  pacalici de trefla says:

  Una peste alta analiza e pertinenta, subiectiva. Pulsul va fi dat de europarlamentare, sita va cerne si va aseza fiecare partid acolo unde ii este locul. Insignifiantii care s-au creat la un cub de gheata stropit cu licoare scotiana isi vor vedea muschii si increderea pe care cetatenii le-o acorda. La Buftea cred ca toate partidele la un loc nu vor face nici jumatate din voturile liberalilor, sa nu zic ca unii nici nu vor putea stabili un procent, virgula dupa zero fiind urmata de alte citeva zerouri. Cert este ca forta lui George Pistol a inabusit orice intentie a unui eventual contracandidat in orice tip de alegeri, de la oricare partid. Si in regnul animal, niciodata o broasca nu se va bate cu un zimbru pentru marcarea teritoriului. Din fericire pentru unii si nefericire pentru altii, in Buftea se aude doar un singur muget. Al cerbului. Broastele s-au adunat pe centura, la bufet, mai o frunza, mai o musca, mai o birfa si-o speranta desarta.

  Răspunde
 4. noi
  noi says:

  Ce ziceti credeti ca va incepe si asfaltarea mult asteptata?”CONSILIUL NAŢIONAL DE
  SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR
  C. N. S. C. Str. Stavropoleos nr.6 Sector 3, Bucureşti, România,CP 030084, CIF 20329980
  Tel. +4 021 3104641 Fax. +4 021 3104642, +4 021 8900745 http://www.cnsc.ro

  În conformitate cu prevederile art. 266 alin. (2) din O.U.G.
  nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie
  publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a
  contractelor de concesiune de servicii, aprobată prin Legea
  nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare,
  Consiliul adoptă următoarea

  DECIZIE

  Nr. 292 S/ C2 /1403,1413
  Data: 17.04.2014

  Prin contestaţia fără număr de înregistrare la emitent,
  înregistrată la Consiliu sub nr. 11843/16.04.2014, depusă de către
  S.C. STRACO GRUP S.R.L., cu sediul în Bucureşti, str. Barlea, nr.
  5-13, sector 5, având număr de înregistrare la Oficiul Registrul
  Comerţului J40/751/2003, împotriva documentaţiei de atribuire,
  elaborată de către PRIMĂRIA ORAŞULUI BUFTEA, cu sediul în
  Buftea, Piaţa Mihai Eminescu nr. 1, judeţul Ilfov, în calitate de
  autoritate contractantă, în cadrul procedurii de atribuire organizată
  prin „licitaţie deschisă”, pentru atribuirea contractului de achiziţie
  publică de lucrări având ca obiect „Modernizarea infrastructurii
  rutiere şi refaccerea suprafeţei carosabile în oraşul Buftea”, cod CPV
  45233450-6 – Lucrări de construcţii de drumuri (Rev.2), sursa de
  finanţare: „Programul Operational Regional – POR”, s-a solicitat,
  printre altele, „suspendarea procedurii până la soluţionarea pe fond
  a contestaţiei”.
  Prin contestaţia nr. 22/16.04.2014, înregistrată la Consiliu sub
  nr. 11890/16.04.2014, formulată de S.C. TEHCON EDILITARE &
  INFRASTRUCTURA S.R.L., cu sediul în Otopeni, Calea Bucureştilor,
  nr. 224E, et. 1, judeţul Ilfov, având număr de înregistrare la Oficiul
  Registrului Comerţului J23/2730/2008, şi CIF RO24410946,
  împotriva documentaţiei de atribuire emisă de către PRIMĂRIA
  ORAŞULUI BUFTEA în calitate de autoritate contractantă, în cadrul
  2
  aceleiaşi proceduri, s-a solicitat, printre altele, „suspendarea
  procedurii până la soluţionarea pe fond a contestaţiei”.
  În temeiul art. 273 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2006 privind
  atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de
  concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de
  servicii, cu modificările şi completările ulterioare, cele două
  contestaţii au fost conexate.

  În baza documentelor depuse de părţi,
  CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR

  DECIDE:

  Respinge ca rămase fără obiect cererile de suspendare a
  procedurii formulate de S.C.STRACO GRUP S.R.L. şi S.C. TEHCON
  EDILITARE & INFRASTRUCTURA S.R.L., în contradictoriu cu
  PRIMĂRIA ORAŞULUI BUFTEA.
  Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi, în conformitate
  cu dispoziţiile art. 280 din O.U.G. nr. 34/2006, cu modificările şi
  completările ulterioare.
  Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în
  termen de 5 zile de la comunicare.”

  Răspunde
 5. noi
  noi says:

  Situatia cererilor de plata/rambursare platite beneficiarilor in luna Aprilie 2014
  Cod SMIS 20920 Domeniul de interventie 1.1 Numarul cererii de rambursare /plata Cerere de rambursare nr. 2 aferenta CP 1 Denumirea beneficiarului Tip Beneficiar UAT BUFTEA Data OP FEDR Nr. OP FEDR Suma FEDR platita 35,000.46 Data 4-Apr OP cofinantare de la BS 3452 Suma TVA platita 10,454.40 Total platit 53,143.20

  Răspunde
 6. insolventul
  insolventul says:

  Dar ce sunt tiganii Ionele ? Nu sunt tot oameni ? Si la ei, ca si la romani, la nemti, la englezi sau orice natie doresti, padurea are si uscaturi, toate fac parte din firea noastra, toate – cu bune si rele – definesc statutul de OM. Stiu, puscariile sunt pline de tigani, romanii sunt putini in comparatie cu ei si au gulerele albe. Daca sapi mai adanc, o sa vezi ca tiganii din puscarii au furat o gaina, au manglit carnatii din afumatoare, au ciordit un gard din cimitir sau au excrocat gagii la alba-neagra. Se lupta intre ei pentru recunoasterea unei suprematii in comunitatea din care fac parte, isi judeca in stabor nelegiuirile dupa datini strabune si specifice etniei lor, isi cersesc existenta de la marginea societatii unde i-am asezat si n-am facut nimic sa-i scoatem de acolo. Astea toate alcatuiesc – in general – modul lor de viata. Unii – mai norocosi – au dat din coate si au mers la scoala, au o meserie, o familie, s-au integrat atat cat le-a permis societatea gulerelor albe sa o faca. Minoritatile „ariene” din puscarii „se odihnesc” la mititica pentru excrocherii de milioane de euro, pentru trafic de influenta la nivel foarte inalt, pentru trocuri de terenuri paguboase pentru stat ( adica pentru mine si tine ) si foarte benefice pentru propriul buzunar sau cont, in general pentru fapte la care minoritatea rroma nu are acces de nici un fel. Soarta orasului o hotarasc cei ce locuiesc in el, prin vot liber exprimat. Ca romanii au stat tolaniti in pat si i-a durut la bascheti de scrutin, ca au preferat gratarelul si berica in detrimentul votului, ca ei „nu fac politica, ca e curva”, e treaba si alegerea lor. Tiganii au venit la vot, fie din dorinta de mai bine pentru ei, fie de nevoie ( o galeata, un pui, o caruta de lemne in viscolul iernii, un ghiozdan pentru puradei sau mai stiu eu ce… ), dar au venit. RUSINE este pentru indiferenta si segregationismul pe care-l manifestam noi, astia care ne consideram cu sange albastriu… Pana la urma or fi in Buftea doua mii, trei mii, patru mii de tigani, pana la peste douazaci de mii de locuitori, din care saptesprezece mii cu drept de vot reprezinta un procent net in favoarea romanilor. Atunci cum s-a rasturnat matematica si balaoachesii au hotarat soarta ? E vina lor ca si-au exprimat un drept, dreptul la vot, hotarat constitutional si pe care nu l-au incalcat ? Eu am mai spus aici, am prieteni tigani, destui din ei sunt mai onesti decat multi romani si mai curati la trup si la suflet, cu romanii in care am fost implicat in vreo afacere am mai luat tepe, cu tiganii in care am capatat incredere nu prea. Sunt si ei oameni ca noi, cu nevoi si dureri de cele mai multe ori mai mari, cu frustrari pe care societatea le-a alimentat cu prisosinta si i-a pus la margine de sat, la coada vacii, la salubritate, in ultima banca – si singuri – inca din clasa intai, unde sufletul unui pusti nu diferentia inca locul pe care NOI l-am stabilit vis-a-vis de ei… Nu-i huli, nici tu si nici eu nu avem trei rinichi, patru ochi si sase oua in raport cu ei.

  Răspunde
 7. insolventul
  insolventul says:

  N-a murit. Ii face Ghita Funar respiratie buson la buson iar VC Tudor sta sub pat si ii administreaza adrenalina, cu seringa pentru injectiile elefantilor, imbracat in rosu galben si albastru ingaimand minciuni si osanale desantate cu iz comunist. Citand ca un papagal ani de domnie si prietenii inchipuite, sansele sa suresciteze un partid creat in buzunarul de la ceas sunt aproape nule.

  Răspunde
 8. simplu
  simplu says:

  insolventul… seara in transportul in comun prefer sa stau langa un deputat sau senator decat langa un ciortan dornic sa imi cotrobaie buzunarele…

  Răspunde
 9. insolventul
  insolventul says:

  Cand o sa stai in tranvai langa un senator sa-ti faci o poza si sa o pui deasupra patului. Drept sa fiu, as dori sa beau o bere la Hilton decat la Fanica dar am o”jena” si ma multumesc cu lungul nasului meu… Nu-ti face griji, romanii fura si ei la greu nu doar tiganii.

  Daca mai sunt si senatori sau deputati – cum iti doresti in autobuz – mai dispare un combinat, o fabrica, o garnitura de tren, padurile de pe un lant de munti, un vapor, cine mai stie ce… Buzunarele tale din 460 sunt interesante doar pentru ciortan – cum spui tu – pentru un senator, ai dreptate, nu prezinta interes. Cum spuneam, daca vezi vreun senator mergand cu rata fa-ti cruce si fi sigur ca visezi cai verzi pe pereti.

  Răspunde
 10. noi
  noi says:

  E LITITATIA”1. anunt de atribuire – Reabilitarea si extinderea retelelor de alimentare cu apa si canalizare din orasul Buftea.
  S.C RAJA S.A CONSTANTA
  Localizare: Romania (Constanta)
  Data atribuire: 18-04-2014 (Data aparitiei: 24-04-2014)”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *