Ce mai mișcă prin oraș?

Ce se mișcă in Buftea la fiecare inceput de an? Nimic. Ba că nu ne-am trezit după revelion, ba că e prea frig, ba că e zăpadă, ba că plouă, ba că nu e buget, ba că nu ne-am băut cafeaua, ba că e 8 martie, ba că e Paștele, ba că 1 Mai… Uite acuș apare canicula și luna concediilor, și tot așa…

In preajma sărbătorilor de Paște, după uriașa sărbătoare a femeii, nu se mișcă in oraș nimic, doar prin biserici și cimitire mai mai mișcă ceva.

Biserica Primăria Buftea obligă cetățenii să-și indepărteze gardurile mormintelor de la cimitirul din Centru, in vederea amenajării de alei și poteci. Un lucru bun, de mult susținem că acel cimitir trebuie să arate altfel, mai ales că e in mijlocul orașului! E un calvar să ajungi la mormintele celor dragi din acel cimitir!

Cetățenii s-au inghesuit să-și indepărteze gardulețele, la care vă inchipuiți cât de mult țin (dealtfel țin la tot ce e legat de acel mormânt), probabil pentru că știu de frică biserica primăria. Să se țină bine biserica primăria când cetățenii vor găsi urme și rahați, sau câini dormind pe mormintele celor dragi!

Cel mai amuzant e că ni se aduce la cunoștină că biserica „va face”, când știm cu toții că primăria bagă bani la greu in bisericile locale… ba moaște, ba pelerinaje, ba garduri care se dărâmă după o lună, ba acoperișuri care se schimbă de două ori pe an.

Nu vă așteptați să vedeți ceva notabil nici luna asta in oraș, banii și energiile sunt canalizate către biserică, moaște, slujbe, ouă, cozonaci, pomanagii și tot ce ține de capitalul electoral dinspre cei bogați cu duhul.

Blestemul Mesterului Manole

Cum cheltuie Biserica banii buftenilor

SC Biserica Romana SRL

]]>

10 raspunsuri
 1. Parlitul
  Parlitul says:

  O chestie buna ar fi fost daca stramutau cimitirul din buricul satului undeva pe camp ,sa raman loc pentru o strada si ceva constructii.

  Răspunde
 2. pacalici de trefla
  pacalici de trefla says:

  O chestie buna ar fi fost daca nu te pirleai si te ardeai de-a binelea. Acolo sint inmormintati strabunicii mei, bunicii si mama. Hai sa le tulburam somnul, sa-i ducem pe cimp si sa facem in loc o spalatorie auto, o sala de jocuri mecanice, un bar cu discoteca, nu ? Ceva constructii trebuiesc facute in capul tau pirlit si gol.

  Răspunde
 3. Trifu220
  Trifu220 says:

  Eu consider ca nu ar mai trebui permisa inhumarea in cimitir, iar acesta dupa zece ani (sau o perioada mai mare) sa fie incetul cu incetul stramutat la marginea orasului.
  Parohia confisca locul de veci? adica imi ia mortu’ sau cum?
  D-aia as vrea sa fiu inhumat undeva intr-o padure.

  Răspunde
 4. Eugen D
  Eugen D says:

  Nici mie nu-mi place cum arată acest cimitir. Şi eu am rude în acest cimitir. Rude chiar de gradul al II-lea dar nu sunt de acord cu reamenajarea lui din bani de la bugetul local. Din taxele şi impozitele mele şi ale celorlalţi bufteni.

  Buftenii destul plătesc taxe de administrare pentru sute de locuri de veci în acest cimitir.
  Buftenii destul plătesc taxe de înhumare de 400-500 ron pentru răposaţii lor.
  Buftenii destul, slujbă de slujbă, îndeasă bani în cutia milei şi în buzunarele popilor.
  Biserica, în urma celor mai recente studii, este beneficiara celor mai multe donaţii. A celor mai mulţi bani.

  Inevitabil, în mintea oricărui buftea,, ţinând cont de toate aceste chestiuni, se nasc întrebări.

  „[i]N-are Biserica bani? Pentru realizarea unor banale alei în cimitir este nevoie de bani de la buget? Alţi bani munciţi cum numai buftenii ştiu? Aceiaşi firmă de casă a primarului va realiza lucrarea? E normal ca autorităţile să se folosească chiar şi de liniştea morţilor noştri pentru a mai plăti firmelor „de casă” poliţele electorale?[/i]”

  Ştiu! Întrebările mele nu-şi vor găsi răspunsul niciodată. Rămân cu gustul amar şi cu speranţa de mai bine.
  Sărbători fericite tuturor!

  Răspunde
 5. Ratb
  Ratb says:

  Daca ai rude in acel cimitir, de cand nu ai curatat mormantul lor? Poate va indulciti gustul cu o zmeura de pe gardul cimitirului.. Este cimitirul orasului

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *