Scuze sincere

In urmă cu vreo două luni am publicat un articol despre câțiva profesori din Scoala nr. 2, sub formă de amintiri din anii 90. Vezi la sfârșitul prezentului articol…

Articolul nu se voia crtitică la adresa invățâmântului buftean și un cap limpede și obiectiv ar fi dedus imediat asta. Problema e, ca de obicei, la comentarii, unde orice anonim poate duce discuția in derizoriu. Poate nu știți, și aș putea oricând să vă demonstrez, dar nu accept comentarii indecente, jignitoare, acuzatorii, fără dovezi, mai ales de la anonimi, care nu au curajul să iși dea numele sau care doar urmăresc ceva dubios.

La articolul respectiv am primit aproape numai comentarii frumoase, la obiect, adică amintiri si opinii sincere și asumate. Asta am dorit și nu cred că am depășit limita bunului simț cu acel articol, mai ales că sunt lucruri 100% adevărate, verificate și cunoscute de mulți. A apărut insă și un comentariu mai puțin plăcut.

 

“Acum, profesorii nu trec pe la liceu si isi iau salariul degeaba. Nu conteaza ca unii profesori mai au alte joburi (primite de la partid) si isi desfasoara activitatea pe la Clubul Copiilor sau alte scoli particulare sau after school-uri. Va pot da doar exemplul profesoarei de sport de la Dumitrescu ce practic are prezenta zero la cursuri. Cu toate asta isi ia banii!!! La fel mai sunt doi sau trei. Nu mai exista seriozitate, lasand la o parte ca un profesor de la Dumitrescu vine gustat zilnic la servici. Nu dati vina pe toti profesorii pentru mersul actual al lucrurilor. S-a ajuns aici din vina proastelor conduceri, a ordinelor de la partid sau de la primarie ce a impus tineri (oameni) fara experienta in invatamant. S-a ales praful!”

 

Un site ce vrea a servi comunitatea nu are voie să permită astfel de comentarii, fără probe și fără numele și prenumele celui ce acuză. Din păcate, mi-a scăpat și l-am permis. Nu mai știu exact cum s-a intâmplat.

Nu știam despre ce profesori e vorba, insă m-a vizitat unul dintre ei, doamna Mihaela Oprea, profesorul de sport de la respectivul liceu și am ințeles. Cineva tocmai ii arătase mesajul și a indrumat-o către mine, singurul vinovat. Dânsa era foarte afectată de mesajul respectiv, nu știu cum să vă explic, dar intr-un mod in care numai un om de calitate poate fi. Dezamăgită total!

Cred că e singurul om deranjat de site-ul acesta care nu m-a certat. De obicei lumea mă ceartă vehement și nepoliticos dacă sunt deranjați de ceva de aici. Dânsa mi-a vorbit frumos, cum o știm toți, fără să se laude cu ce face de fapt, fără să ridice tonul, calm. Dar trist. Mai bine imi dădea doi pumni in cap. M-ar fi durut mai puțin și mi-ar fi trecut mai repede. 

Imi ardeau obrajii, probabil se inroșiseră pentru că sigur crăpaseră de rușine. Mihaela Oprea mi-a fost profesoară și mie și cunoaștem cu toții ce fel de om e, nu ne va schimba impresia un mesaj aiurea și anonim. Nu stiu in ce măsură se mai țin orele de sport la liceul aflat in reconstructie de ceva timp, dar știu cât de dedicată e doamna acestei meserii. Nu cred că este vreun elev care să-i reproșeze ceva.

Așa cum i-am zis și dânsei, un mesaj anonim și rău intenționat nu contează când toată lumea știe despre ce e vorba de fapt, cine esti cu adevărat. Eu nu mai pot repara, dar nu pot să nu-mi cer scuze, public, pentru neplăcerile create. Deasemenea, și celuilalt profesor care mai e amintit in mesaj, deși nu știu cine e.

Atât pot să fac, deși mi-aș fi dorit mai mult. Mai mult de scuze nu pot. Nu pot să inchid site-ul, nu pot să nu mai aduc vorba de invățământul buftean. Din păcate, cine e in slujba cetățeanului e supus și riscului de a fi criticat in public de către anonimi, de multe ori chiar pe nedrept.

 

Că tot a venit vorba și că tot s-au adunat mai multe… Cine se simte lezat de ce apare aici are două variante. Ori se apără și demonstrează contrariul, ori tace și lasă impresia că e adevărat. In general lumea tace, nu a fost și cazul doamnei Oprea. Desigur, mă pot acționa chiar și in instanță, dar un drum până sus la cabinetul nr.1 cu rugămintea: “George, fă ceva cu ăla și cu site-ul lui!” nu e chiar o alternativă deșteaptă.

Aș mai avea multe de transmis unor cadre didactice din Buftea (in general cele implicate politic), despre care aud in ultimul timp că sunt extrem de deranjate de un simplu cetățean ca mine, dar nu vreau să deturnez subiectul acestui articol… scuzele sincere.

 

Buftea Veche – Amintiri din școala generală

]]>

3 raspunsuri
 1. cretu
  cretu says:

  Domnule Toba nu cred ca trebuia sa-ti ceri scuze,avand in vedere faptul ca aceasta doamna Oprea vroia sa fie directoare la liceu cu sustinerea lui pistol acum 2 ani si este adevarat ca uita sa vina la ore si cand vine se pisiceste,hlizeste si nu face nimic.A fost directoare la Clubul Judetean din buciumeni si a fost schimbata ca era foarte capabila.Oare de ce a venit doar ea ca este deranjata cand la liceu nu se fac multe ore pentru ca directorul este pe post de marioneta si turnat zilnic la pistol de multe profesoare mai ales de cea de engleza.Oricum acolo conduce Vali Chelu si nu se mai termina liceul la cum se fura materiale……..

  Răspunde
 2. Hadrian
  Hadrian says:

  Stimat auditoriu, nu am vrut sa creez nici cel mai mic val prin comentariul cu pricina. Daca veti vedea comentariul, nu am postat numele doamnei cu pricina. Imi cer scuze public daca am gresit cu ceva, cu toate ca stiu ca nu am nici o vina. Ceea ce am scris este adevarat suta la suta Va mai pot spune ca atunci cand doamna a aflat, in loc sa injure pe cel ce a postat (in cazul de fata eu… fiind boul…) a inceput sa ameninte pe cel ce detine site-ul si a promis ca il va desfiinta.

  Revin asupra celor scrise, poate nu trebuia sa aduc aminte de cazul acelui profesor dar stiti foarte bine ca invatamantul buftean e intr-un mare rahat. Ceea ce m-a umplut de sila este reactia ulterioara.

  Trebuie sa apartii unei anumite specii incat sa ai curajul sa vii cu coada intre picioare si cu ochii in lacrimi, extrem de dezamagit pentru un adevar aruncat la rubrica de comentarii.
  Sa inteleg Bogdane ca oricine vine la tine la fel ca doamna si daca mai joaca si teatru, te convinge? Eu nu am mai intalnit in viata mea atata ipocrizie!!! Doamna cred ca ar putea sa presteze si la Casuta Artistilor Bufteni, ca se pare ca e talentata la a juca teatru.

  Cat despre anonimatul meu… cu toate ca dna cu pricina imi cunoase identitatea si poate chiar si tu admine stii cine sunt. E dreptul meu sa nu ma semnez cu numele real!!

  In incheiere voi spune atat: S.O.S. Salvati scoala si invatamantul buftean. Nu mai exista modele, nu mai exista oameni dedicati… profesorii adevarati sunt foarte putini. Politicul a intrat in scolile si liceele locale. Se hotaraste de catre domnul primar ca oameii lui din partid (cei ce l-au sustinut) sa capete ore). Nu aberez, stiu despre ce vorbesc!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *