Sarbatori la Parohia Sabareni. Anul nou alaturi de Hristos!

„Joi 31 Decembrie, incepand cu orele 21.00 in curtea bisericii Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul din Sabareni vom incepe cu o agapa crestina, masa a dragostei, impreuna cu cei dragi sub cupola unei familii mari care are in centru pe Hristos. Jarul domol va perpeli orice bucate pe care credinciosii vor dori sa le aduca.

Aceasta bucurie frateasca va dura pana la orele 23.30 cand, la lumina candelelor si a lumanarilor, vom incepe acatistul Sfantului Vasile cel Mare. La miezul noptii, cand oamenii se vor bucura galagios, noi vom trage clopotele bisericii aratand ca biserica este acolo si se roaga pentru ei. Putin dupa miezul noptii preotul din altar impreuna cu toti cei prezenti vor striga:  Binecuvantat este Dumnezeul nostru!

Aceasta va fi binecuvantarea pentru slujba tedeumului, slujba in care ii vom multumi lui Dumnezeu pentru anul care a trecut rugandu-l sa binecuvanteze anul care vine. La ora 1 noaptea, odata cu terminarea slujbei tedeumului ne vom indrepta catre case impreuna cu familiile noastre.

Toti oamenii care vor fi prezenti la acest eveniment vor avea la dispozitie transport catre cartierele din care provin.

Va asteptam cu drag, Preot Badea Florin

.

Parohia Săbăreni a donat Aeroportului Henri Coandă o icoană a Sfântului Ilie Tesviteanul

Miercuri, 9 decembrie, pe Aeroportul International Henri Coandă din București-Otopeni au răsunat colinde cântate de copiii din parohia Săbăreni.

Părintele Florin Ioan Badea, cu concursul conducerii aeroportului a organizat un frumos eveniment. O icoană a Sfântului Mare Proroc Ilie Tesviteanul (ocrotitorul aviației) a fost donată Aeroportului de către enoriașii parohiei Săbăreni și a fost așezată la loc de cinste în capela aeroportului.

Un cor format din copiii parohiei a interpretat colinde de Crăciun lângă bradul ridicat în teminalul „Plecări”.

Drept recunostință, conducerea aeroportului a oferit micuților experiența de pasageri de zbor. Au fost trecuti prin filtrul de securitate și au fost conduși cu autobuzul intern printre pistele de decolare, să viziteze interiorul unei aeronave.

parohiasabareni.wordpress.com

https://www.youtube.com/watch?v=TM-ZJxDZ8Uw

.

Mos Craciun la Parohia Sabareni

]]>

2 raspunsuri
 1. Hadrian
  Hadrian says:

  Ai zis ca il preferi altor preoti. Tu stii de ce…
  Uneori nu toti avem acces la informatii. Alteori vedem un om si ne pare ca e deosebit, il admiram etc. Apoi situatia face sa il cunoastem, sa stam langa el, sa ne vedem cu el de cateva ori si sa vedem ce ii poate pielea.
  Un om lipit de cei ce conduc orasul de ani buni. Cu toate ca primarii si consilierii se schimba, el ramane lipit de noile structuri de la care primeste favoruri si are numai de castigat.
  Nu stiu cat har are acest preot, poate fi un om dedicat meseriei pe care o practica.
  Insa stiu un lucru: clar, nu imi place „OMUL” Florin Badea. A starnit controverse inca de cand a fost hirotonit, prin faptul ca Stoica a tras sfori ca acest lucru sa se intample rapid si sa capete astfel si o parohie. Chiar Stoica in prostia si egocentrismul lui, se lauda ca el l-a pus preot! Poate unii nu stiu dar Primaria Buftea a oferit atunci cateva hectare Bisericii cu acea ocazie. Nu stiu daca a fost doar un troc sau ceva mai mult.
  Nu voi mai repeta povestile cu apropieri necuvincioase fata de tinerele eleve carora le insufla dragostea fata de Dzeu. Sunt cazuri reale ce putin mai aveau sa explodeze. Se pare ca Dracul l-a ajutat sa scape de fiecare data. Spun Dracul fiindca sunt sigur ca lui Dzeu nu-i plac asemenea lucruri. Apoi oare trebuie sa mai repet ca isi ia salariul de la Dumitru Dumitrescu de ani de zile fara sa presteze la catedra? Asta ma face sa il consider un om imoral! E dreptul meu sa il judec si sa il consider asa.
  Despre ceea ce face si de ce face nu poate fi intrebat ca vorba aia: Sa nu faci ce face popa. Dar despre faptul ca e absent de la orele de religie special create pentru El… cred ca poate fi intrebat. Despre faptul ca s-a dat bolnav de o boala incurabila exact atunci cand Dzeu a vrut sa ma aflu in acelasi avion cu F.B. Amandoi mergeam fara sa stim unul de altul intr-o excursie. Apoi dupa un timp fiind prins cu ocaua mica ca sa nu spun cu minciuna, a ras smechereste.
  Ce fel de om e? Asta e preot?
  Acum e in gasca celor de la Pmp, cauta sa il puna pe Georgica primar.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *