Să nu uitați!..

Prea multă lume a uitat deja. Prea repede, prea uşor, martirii libertăţii au ieşit din vieţile noastre pentru a intra în ceaţa istoriei. Ne considerăm importanţi, puternici, atotcunoscători şi, totuşi, suntem atât de mici, de laşi, de insignifianţi.

Tocmai de aceea în fiecare decembrie e timpul să ne plecăm capul şi să ne gândim, măcar o clipă, la cei ce nu mai sunt.
 

                                                           1989 – 2012… EROII NU MOR NICIODATĂ

 

 

Dincolo de controversele legate de preluarea puterii și inutila ucidere a aproape 1000 de oameni după 22 decembrie, rămâne memoria celor ce au crezut in il libertate și au avut curaj să o ceară! Pentru cei nepăsători, cei ignoranți și pentru cei ce pur și simplu sunt pe cale să uite…. istoria revoluției in câteva minute, plus fotografii istorice, mai jos.  Uitarea doare, uitarea ucide!

Foto Decembrie 89…

 

]]>

12 raspunsuri
 1. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  E un adevărat exemplu de OPOZITIE, dar nu de opoziție a regimului comunist, ci doar ceaușist, Pârvulescu fiind un mare comunist, membru fondator al PCR. El avea o problemă cu Ceaușescu la cel congres, după care a fost mazilit, evident. Respect pentru curajul său, dar atât, oricum nu gândea mult diferit.

  Adevarata OPOZIȚIE a fost alta… cea impotriva regimului comunist, nu doar a dictatorului! Cu riscul vieții, nu doar al funcției! Adevăranții opozanți sunt marii martiri ai neamului românesc din perioada comunistă… cei despre care nu am invățat și nici nu se invață acum la orele de istorie… sunt cei care nu au făcut niciun pas in spate, cu orice risc… Ion Gavrilă Ogoranu, Toma Arnăuțoiu, Corneliu Coposu, sau alți luptători din munți. Nu neapărat legionari!

  [url]http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Gavril%C4%83_Ogoranu [/url]

  Răspunde
 2. nume
  nume says:

  Avem si noi un Ion Popescu-Puţuri printre noi, in mica comunitate sateasca numita Buftea, are nume de ungur, e ungur, parvenit, si-si linge seful in locuri neluminate de soare, la fel ca Puturi. Similitudinile sunt socante. 2012 se apropie cu pasi rapizi.

  Răspunde
 3. nume
  nume says:

  [quote name=”Bogdan Tobă”][url]http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Gavril%C4%83_Ogoranu [/url][/quote]
  S-a incercat si o un film despre rezistența armata anticomunista ( Portretul luptătorului la tinereţe, regia Constantin Popescu). Din pacate produsul finit a fost dezamagitor, aproape de rebut.

  Răspunde
 4. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  De parcă tre să fi intelectual ca să faci opoziție!? Luptătorii anticomuniști din munți erau in majoritate intelectuali, dar opoziția o poate face și omul cavernelor! Mai grav e când suntem conduși de analfaveți și oameni primitivi…

  [quote name=”nume”][quote name=”Bogdan Tobă”][url]http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Gavril%C4%83_Ogoranu [/url][/quote]
  S-a incercat si o un film despre rezistența armata anticomunista ( Portretul luptătorului la tinereţe, regia Constantin Popescu). Din pacate produsul finit a fost dezamagitor, aproape de rebut.[/quote]

  Sper că ai văzut varianta originală, aia de aproape 3 ore, nu aia scurtă pt cinema. Intradevăr nu a fost o productie prea reusită, mai ales că avea buget mic, nefiind de consum.

  Dar nu cred că e un eșec și povestea e fabulaosă, și filmul a redat-o bine, eu l-am urmărit fără să respir. A respectat intocmai realitatea, cel putin așa cum a scris-o Ogoranu in cartea sa, “Brazii se frang, dar nu se indoiesc”. Sunt momente istorice cu care orice nație s-ar lăuda, dar inexplicabil, la noi nici nu se invață la școală.

  A fost doar debutul aceslui regizor, care va continua cu două filme pe aceeasi temă.

  [url]http://youtu.be/ynbZIb76efI[/url]

  [url]http://youtu.be/XxF8mwjJVec
  [/url]

  Răspunde
 5. nume
  nume says:

  [quote name=”Bogdan Tobă”]A fost doar debutul aceslui regizor, care va continua cu două filme pe aceeasi temă.

  [url]http://youtu.be/ynbZIb76efI[/url]

  [url]http://youtu.be/XxF8mwjJVec
  [/url][/quote]
  Pentru un debut treaca mearga, baiatul are potential. In cinematogria romaneasca aveam de-a face cu debuturi fulminante, urmate de o cariera terna. Poate in cazul de fata o sa fie invers. Filmul are multi timpi morti si plictiseste la un moment dat. In orice caz, e bine ca s-a facut.

  Pentru pasionatii de istorie filmata, recomand Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu , in regia lui Andrei Ujica, un montaj excelent de peste 180 de minute care face spectatorul sa inteleaga fenomenul comunismului si ceea ce s-a intamplat cu tara asta in era Ceausescu.

  Din pacate replica lui Ceausescu la adresa celor spuse de Parvulescu a disparut dupa Youtube (cea de 8 min.).

  Răspunde
 6. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  [quote]Filmul are multi timpi morti si plictiseste la un moment dat.[/quote]

  Eu zic că se incadrau bine in poveste, pentru că așa te poti introduce in atmosefera… au fost totuși, ani de zile in care au stat singuri in sălbăticie! Mie mi-au plăcut chiar și timpii morți 🙂

  [quote]Pentru pasionatii de istorie filmata, recomand Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu [/quote]

  Da, e istorie și e de văzut și de ținut minte!

  Un alt film de văzut, dar despre evenimentele din 89, care zugrăvește destul de bine realitatatea…. Hârtia va fi albastră.

  [url]http://youtu.be/ORFw8_Pxfo8[/url]

  Răspunde
 7. nume
  nume says:

  [quote name=”Bogdan Tobă”]Da, e istorie și e de văzut și de ținut minte! [/quote]
  Primirea lui Ceausescu in Correa de Nord e epocala :

  http://www.youtube.com/watch?v=tF8DthbxUNs

  http://www.youtube.com/watch?v=yrMIk5XzdWQ (Carmaciul ramane cu gura cascata). Se spune ca de la momentul Coreea a inceput sa-l ia capul.

  Urmarea romaneasca:

  http://www.youtube.com/watch?v=a0RTPIeqxvU&feature=related

  [quote name=”Bogdan Tobă”]Un alt film de văzut, dar despre evenimentele din 89, care zugrăvește destul de bine realitatatea…. Hârtia va fi albastră.

  [url]http://youtu.be/ORFw8_Pxfo8[/url][/quote]
  Personal nu m-a convins, cu toate ca Muntean imi place f. mult (Furia, Marti dupa Craciun).

  Răspunde
 8. Smithc971
  Smithc971 says:

  Nice read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that Thank you for lunch! Whenever you have an efficient government you have a dictatorship. by Harry S Truman. degcfkbdfefkdeab

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.