Repararea străzilor din Buftea costă cât doi kilometri de autostradă

buftea asfaltare sursa:  

Primăria Buftea se apucă de modernizarea și repararea străzilor din localitatea ilfoveană și va plăti nici mai mult nici mai puțin de 7,2 milioane de euro.

Primăria Buftea a încheiat un contract pentru „lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere și refacere a suprafeței carosabile” pentru 45 de străzi. Pentru acest contract acordat firmei Delta ACM 93 SRL, primăria va plăti 32.523.560 lei, inclusiv TVA, respectiv 7.227.457 de euro. Asta în condițiile în care, potrivit standardelor de cost stabilite de Ministerul Transporturilor, un kilometru de autostradă nu poate costa mai mult de 3,8 milioane de euro, la câmpie. Este vorba despre construirea de la zero, spre deosebire de repararea străzilor în Buftea.

Fondurile provind din bugetul UE prin „Programul Operațional Regional 2007-2013 Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, Domeniul de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Subdomeniul – Centre urbane”. Contractul a fost acordat pe 10 februarie 2015 și se va derula pe o perioadă de un an.

Delta ACM 93 aparține omului de afaceri Florea Diaconu și a fost considerată ca fiind firmă de casă în timpul guvernării PDL, câștigând numeroase contracte pentru infrastructură. De altfel, primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol, a fost membru al PDL, partid pe care l-a părăsit în 2012 pentru a se înscrie în PNL. În anii trecuți, directorul firmei Delta ACM 93 era Ionel Pirpiliu, fratele fostului deputat PDL Ștefan Pirpiliu.

Andrei Tudor


]]>

10 raspunsuri
 1. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Tipul documentului: Anunt de atribuire

  Castigator: DELTA ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII SI MONTAJ 93 S.R.L.

  Descriere: Lucrarile de modernizare a strazilor din orasul Buftea se vor executa pe urmatoarele strazi:

  Denumirea strazii 1. Strada Padurii 2. Strada Vasile Voiculescu 3. Strada Luminisului 4. Strada Freziei 5. Strada Luceafarul 6. Strada Stirbei 7. Intrarea Caisilor 8. Intrarea Platanului 9. Strada Trandafirilor 10. Strada Garoafelor 11. Strada Frumoasa 12. Strada Razboieni 13. Strada Abatorului 14. Strada Artelor 15. Strada Colentina 16. Strada IC Bratianu 17. Strada Crinului 18. Strada Zambilelor 19. Strada Luminii 20. Strada Aviatiei 21. Strada Ficusului 22. Strada Panselelor 23. Strada Fulger 24. Strada Sticlariei 25. Strada Motoc 26. Strada Ciresului 27. Strada Fagaras 28. Strada Manesti (Foisor) 29. Strada Marasti 30. Strada Parului 31. Strada Prahovei 32. Strada Scolii 33. Strada Unirii 34. Strada Ion Vlad 35. Strada Aleea cu Brazi 36. Strada Closca 37. Strada Crisan 38. Strada Horia 39. Strada Rasaritului 40. Intrarea Rasaritului 41. Intrarea Tartasesti 42. Intrarea Apusului 43. Strada Visinilor 44. Strada Pinului 45. Strada Rovine

  Valoarea contractului de achizitie publica are valarea (fara cheltuielile diverse si neprevazute) de 42.459.518,94 lei. Suma aferenta cheltuielilor diverse si neprevazute este de 3.288.341.31 lei (fara tva), reprezentând 7,745 % din valoarea estimata a contractului de achizitie publica (fara cheltuielile diverse si neprevazute).Valoarea estimata a contractului de lucrari (cu cheltuielile diverse si neprevazute) este de 45.747.860,25 lei

  Răspunde
 2. ion
  ion says:

  Lucrari –Modernizarea infrastructurii rutiere si refacerea suprafetei carosabile în orasul Buftea
  data atribuita: 12.02.2015
  valoare atribuita
  26,228,678 RON ,office@licitatia.ro

  Răspunde
 3. Ioana
  Ioana says:

  Domnule primar Ion Pistol, noi toti locatarii de la Cartierul Gara Sabareni venim cu propunerea de a ne avea in vedere sa ne puneti gaze si va rugam sa nu ne uitati. Acest cartier trebuie si este necesar sa aiba atentie. Nu uitati sa puneti acest proiect in agenda Dumneavoastra. Va multumim anticipat. Locatarii din Gara Sabareni. Sa aveti o zi buna.

  Răspunde
  • ALEXE TUDOR
   ALEXE TUDOR says:

   Ioana, vorbele tale contin putin din fiecare : din slugarnicie, din prostie si din milogeala. Se putea incheia in felul urmator :….. si multa putere de munca,ca sa ne duceti pe culmile dezastrului.

   Răspunde
 4. avram mihaela
  avram mihaela says:

  Se pare ca strada principala Bucuresti -Targoviste nu apare in lista de mai sus…. Sunt curioasa daca o sa avem vreodata un „Oras verde”…. Suntem oras doar cu numele … Privelistea din Mogosoaia e o placere , de la intrare pana la iesire din localitate……Probabil ca edilii nostri circula doar noaptea si nu vad pe unde trec , dar si asa ar fi orbiti de luminile din jurul copacilor din Mogosoaia si de imaginea dezolanta de la intrarea in „Orasul Buftea”….

  Răspunde
 5. Levy stanciu
  Levy stanciu says:

  Nici zilele orasului nu au m-ai fost promovate, strazile din zona otetarie-camp sunt un dezastru caini care sunt platiti sa ii adune, nu fac nimic pentru ei, ba din contra ,a facut si adapost comun pentru „maidanezi” dar strazile sunt pline de caini pentru ca nimeni nu se ocupa de asta .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *