Expresul de week-end… Picnic la Mogoșoaia

O alternativă de petrecere a unei zile de week-end o constitue un picnic in Parcul Mogoșoaia, mai ales că avem parte de o toamnă plăcută până acum și nu mai e sezonul concediilor și escapadelor pe litoral.

Intrarea este liberă, doar pentru mașină se plătește 4 lei. Palatul nu e deschis vizitatorilor si este acoperit de schele de ani buni.

In curtea Palatului Mogoșoaia există un loc special amenajat pentru picnic, cu destul de multă lume, inclusiv grupuri organizate din alte localități și chiar din străinătate. Pentru că nu mai e așa cald, e perfect pentru o zi liniștită, o gustare și o relaxare pe pătură sau pe scaune pliante, cu o carte in mână, sau cu zarurile de la table, după preferință. Loc e destul pentru toate sporturile cu mingea, dar poti sta doar pe iarbă, sub coroanele bogate ale arborilor bătrâni și să urmărești melancolic frunzele cum cad din ram.

Binențeles sunt și câteva chestii neplăcute… mulți câini comunitari, destul de sâcâitori și cei care iși aduc mașina până la „botul calului”, pentru că le e lene să meargă, justificand că au copii sau bagaje. Astfel, pajiștea și pădurea  prezintă urme triste lăsate de mașini. Deasemenea, s-ar putea să ai ghinion și să nimerești grupuri de copii care fac hărmălaie, luptându-se in săbii făcute din bețe de lemn. Azi a fost și bonus… ceva probe de sunet exagerate pentru regalul de teatru și operă ce are loc azi și mâine in curtea palatului.

Acum 3 ani scriam un articol despre cele două palate, Mogoșoaia și Buftea, care nu constituiau deloc o atracție, insă intre timp lucrurile s-au schimbat in bine.

Palatul Mogosoaia si Palatul Stirbey – zambete fara farmec

Galerie foto pe Comunitatea Online

Foto de acum 3 ani

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *