Eminescu, paza și porumbeii

Infața primăriei ne-am pricopsit cu o piațetă nouă, scumpă, ce se vrea modernă. A fost un pic modernă, cam vreo 2 luni anul trecut, vara, când jeturile de apă erau luminate interesant. De atunci a dispărut instalația de lumini, n-am mai văzut-o. Aia e… probabil a costat cîteva sute de milioane. Un fleac.

Problema e că piațeta asta care a costat miliarde e cam urâtă. Practic, in afara verii, fără jeturile de apă, e cheală. E ca un câmp de beton care intețește imaginea de oraș pustiu, iar granitul se face din ce in ce mai urât.

Primăria a “reparat-o” un pic plantând multe flori coloroate de toamnă, care dau bine, iar in ultimul timp, bag de seamă că se incearcă “popularea” ei cu porumbei, idee pe care am auzit-o cândva pe site parcă . Zilnic, băiatul de la pază ii hrănește și n-ar fi rău să se inmulțească și să se aciueze acolo. E adevărat, in multe orașe europene e interzis să hrănești păsările pentru că fac foarte multă mizerie, dar nu e cazul să facem comparații.

Apropo de pază, să spunem că primăria este păzită acum de firma “Compania de Pază” (poate stie cineva a cui e), un băiat prezentabil, la costum, fiind toată ziua la intrare, iar noaptea altul, in uniformă. E diferență mare intre prestanța lor și cea a firmei de pază de pe vremea lui Stoica, când in primărie erau niște tipi urâți de prin comunele limitrofe, imbrăcați in niște uniforme care arătau ca salopetele de pe șantier, uniforme pe care probabil le-au purtat zi de zi timp de 4 ani.

]]>

1 răspunde
  1. ghiorg
    ghiorg says:

    La multi ani, Mitica Ceaules! Alaturi de nea Fane Stan de 73 de ani de la sala de sport esti persoana care dubleaza eficienta primariei. Amandoi aduceti un plus de sportivitate, de tinerete, de putere de munca in randul angajatilor din primarie. Bravo!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.