Perchezitii si la Primaria Buftea

Vineri, polițiștii au descins în municipiul București și în județele Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu. Primariile Voluntari, Stefanestii de Jos si Buftea sunt si ele vizate de aceasta ancheta. La Politia Capitalei au fost aduse 22 de persoane pentru audieri.

Anchetatorii spun că reprezentații Primăriei Voluntari, cu complicitatea funcționarilor, au încheiat din bani publici mai multe contracte fictive de consultanță și proiectare în domeniul construcțiilor civile și, la rândul lor, acele firme au subcontractat lucrările unor firme fictive. Astfel s-a creat un prejudiciu de două milioane de euro. Anchetatorii au solicitat, în original, contractele încheiate de primărie cu mai multe firme de proiectare. Este vorba și despre lucrări finanțate din fonduri europene.

130 de polițiști specializați în investigarea fraudelor și investigații criminale din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B. și de la inspectoratele de poliție ale județelor mai sus amintite efectuează 31 de percheziții domiciliare la locuințe și sedii ale unor persoane juridice. Vor fi puse în executare 25 de mandate de aducere, se arată într-un comunicat al Poliției Române. În fapt, mai multe persoane fizice și juridice sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale. Acestea sunt bănuite de subcontractarea de lucrări unor firme fictive și înregistrarea unor achiziții nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăți de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor. Astfel, s-ar fi creat un prejudiciu estimat până în prezent la 2.000.000 de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat. Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al SRI. Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Sursa digi24.ro  Percheziții la Primăria Voluntari. Florentin Pandele: S-au solicitat contractele

VIDEO – Acuzații de fals în acte la Primăria Buftea

]]>

10 raspunsuri
 1. Eugen
  Eugen says:

  Înțeleg că lucrurile sunt destul de serioase. S-a stabilit un prejudiciu de 2 milioane de euro. S-a dat un mandat de percheziție. Procurorii au mișunat toată ziua prin primărie.

  Cel mai normal lucru mi s-ar părea ca primăria Buftea să dea un comunicat de presă în care să ni se explice și nouă ce se întamplă. Primarul de la Voluntari a iesit chiar el pe post și a lămurit, atât cât a putut, vizita procurorilor în primăria pe care o conduce. Până la urmă cei prejudiciați suntem noi, plătitorii de taxe si impozite, și deci daca cineva trebuie să primească explicații atunci în mod cert ăia suntem noi.

  Dacă nu ne explică nimeni de ce se fac percheziții în primaria Buftea atunci fiecare e liber să presupună că am fost furați ca în codru în acești doi ani de dictatură pistol.
  Putem presupune de asemenea că grupul de interese format în jurul primarului, din care fiecare individ are câte o firmă mică și obscură (*****cenzurat*****, s.a.m.d.), poate fi parte in această fraudă economică unde procurorii suspectează infracțiuni de spălare de bani și evaziune fiscală.

  Am incredere că anchetatorii sunt suficient de capabili să cerceteze în mod profesionist si obiectiv toate posibilele scurgeri de bani din buget către diferite firme de casă sau nu. Am incredere că anchetatorii sunt suficient de curajoși să trimită în judecată orice posibil infractor iar instanța să hotărască în ce măsură acel individ este vinovat sau nu.

  Răspunde
 2. un cetatean
  un cetatean says:

  incredibil, cum Eugen a pus totul cap la cap si a lamurit lucrurile. cele doua milioane de euro a fost prejudiciul total facut de firmele respective, nu doar in buftea, iar firmele au avut contractele cu primaria in 2010, si … oare cine era primar atunci?

  Răspunde
 3. pacalici de trefla
  pacalici de trefla says:

  Asa este, are dreptate Eugen. Is 2 milioane de euro la bataie, procurorii au misunat prin primarie, au cerut acte, au xeroxat, au lasat citatii, au luat declaratii, se pare ca e groasa si citiva vor avea de platit pentru risipirea banului public.

  E foarte corect ca cei care au bagat mina in banii nostri sa fie luati la intrebari si chiar sa li se dea mandat de retinere. Si eu sint sigur si imi doresc ca cei hrapareti sa plateasca. Din pacate pentru Eugen, totul se refera la smenurile din 2010 ! Ce dezamagire !

  Taman domnul ospatar va trebui sa dea explicatiile necesare procurorilor, care vor actiona profesionist si obiectiv, exact cum isi doreste. Am aflat ca sint si curajosi si vor mai intocmi un dosarel ospatarului cel viteaz, mic la trup dar mare la sfat ( adica la spaga , mai pe intelesul justitiarului Eugen ).

  Nu te ruga prea mult pentru raul altuia Eugene, Dumnezeu ii da fiecaruia dupa merit. Deocamdata, vad ca ospatarul primeste ricoseurile bufeurilor de personalitate spagara din perioada de domnie, mi-e teama ca se afunda din ce in ce mai mult.

  Răspunde
 4. Eugen
  Eugen says:

  Am înțeles. Buftenii nu pot avea pretenții nici măcar la un comunicat oficial al primăriei pe această temă. Nu e nimeni capabil din echipa primarului să scrie două rânduri pentru proștii care plătesc taxe și impozite în orașul ăsta. Deh….transparența despre care ne [s]prosteați[/s] vorbeați în campanie…

  Tot dezinformarea din anonimat, alături de bârfa de la colț de stradă, au rămas metodele voastre de comunicare cu buftenii. Succes în continuare la prostit gâște că doar se apropie alegerile!

  Dacă stau totuși să mă gandesc bine cred că pot să vă înțeleg. CRED!
  Un astfel de scandal nu-i trebuie lui pistol în prag de alegeri. I-ar zgudui din temelie toată credibilitatea (aici am un dubiu pentru că nu știu dacă mai are vreun pic). L-ar ucide politic. Cum ar mai putea face el o impresie bună PSD-ului la alegeri? Da, da, n-am greșit, PSD-ului! 🙂

  Răspunde
 5. alexe
  alexe says:

  Degeaba faci cenzura EXPRESULE ca toti stim ce face actualul. Cu smecgeria ca trebuie izolate si blocurile care au lucrul asta facut nu a tinut reaba, au venit la mine sa semnez si am inregistrat toata cdiscutia fara sa semnez pe tabel : faceti voi asta ca sa vedeti ce fac eu cu toate chitantele si facturile pe care la am (am lucrat cu firma). pauza in momentul asta. cinstit ma doare in cot ca oricum nu mai locuiesc in Buftea, dar peste tot primarii sunt hoti !

  Răspunde
 6. pacalici de trefla
  pacalici de trefla says:

  alexe i-ati pastilele ! Dupa oarecum doua fraze ai convins ca esti agramat, imitatie de procuror fara mandat pentru inregistrari, amenintator si la final indiferent. Ba si judecator la ICCJ, verdictul final te recomanda. Culca-te !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *