O italiancă născută in Buftea iși caută părinții

“Buna, ma numesc Alessandra! M-am nascut la Buftea, dar am fost adoptata cand aveam un an, iar acum locuiesc in Milano. As vrea sa imi gasesc parintii mei naturali (stiu ca se numesc Mariana si Gheroghe Haliu), care cred ca locuiesc pe langa Buftea. Ii cunoaste cineva? Daca nu gresesc, mai au doi copii. Daca ma poate cineva ajuta sa ii gasesc, ii sunt foarte recunoscatoare! Nu vorbesc romana. Mi-a tradus un amic acest mesaj. Vorbesc doar italiana si engleza, dar daca vreti imi puteti raspunde si in Romana!
E un mesaj pe care l-am găsit pe o pagină de Facebook din Buftea și care mi-a stârnit curiozitatea, pentru că am auzit de această familie. Am contactat-o pe fată și m-am oferit să o ajut.

Se numește Alessandra Puddu, are 23 de ani, locuiește in Milano și vrea neapărat să-și cunoască părinții biologici, dar nu știe decât ce e scris in certificatul de naștere… numele lor, Mariana și Gheorghe Haliu și locul nașterii, maternitatea Buftea. Am aflat de la ea că s-a născut pe 3 Martie 1990 și că a ajuns in Italia după un an, in 91, in Cagliari. A fost adoptată de o familie de italieni, care nu știu nici ei mai multe, decât că mai are un frate sau doi aici in Romania și că familia ei era dintr-un sat de lângă Buftea.

“Please stay in touch with me and let me know when you have news: you couddnt immagine HOW MUCH it means to me to find them. I never look in the eyes of someone who got the same eyes that i got..I wanna try to do it, before i die. Thank you so much for now!”

Poate ii facem o surpriză uriașă de Crăciun și ii găsim părinții. Am aflat că familia Haliu e destul de mare și cunoscută, e din Ciocănești, de lângă Buftea, și e imposibil sa nu fie bufteni care să-i cunoască. Dacă ne poate ajuta cineva, dacă aveți informații despre ei, dați un semn aici la comentarii, pe Facebook-ul nostru, Expresul de Buftea sau direct pe al ei, Alessandra Puddu.

Alessandra nu se ascunde, nu a uitat de unde e… pe Facebook are la “home town”… Buftea.


]]>

9 raspunsuri
 1. Cheloo
  Cheloo says:

  iti inteleg curiozitatea de a-ti cunoaste parinti dar totusi de la 1 an zici ca ai fost adoptata oamenii aceia nu te-au dorit sau nu au putut sa te intretine in schimb familia din italia da parerea mea e bine ca ai scapat de tara asta de 2 lei in care traim spor la cautare

  Răspunde
 2. christychristy_binc
  christychristy_binc says:

  asa stiu si eu,dar locuieste la samurcasi sau darza.mai stiu ca il cheama ion haliu sunt mai multi frati. unul dintre ei canta la acordeon cu onoriu si gabi lunca.sper sa nu gresesc dar asa imi aduc aminte

  Răspunde
 3. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Familia e chiar din Bufteaa, a aflat și i-am pus in legătură. Alessandra e extrem de fericită.

  Pentru că nu suntem jurnaliști, ci doar servim comunitatea, ne oprim aici, mai departe e viața lor, povestea lor.

  Răspunde
 4. Alessandra Puddu
  Alessandra Puddu says:

  Îi mulțumesc personal toți cei 81 de oameni care au pus un “Like” acest articol pe comunitatea Expresul de Buftea. Acesta va fi, probabil, greu pentru a satisface toate de tine în persoană, dar trebuie să știți că, de acum încolo, [b]voi avea mereu un gând pentru tine, atunci când m-am trezit.[/b]

  Răspunde
 5. Alessandra Puddu
  Alessandra Puddu says:

  Îi mulțumesc personal toți cei 81 de oameni care au pus un “Like” acest articol pe comunitatea Expresul de Buftea. Acesta va fi, probabil, greu pentru a satisface toate de tine în persoană, dar trebuie să știți că, de acum încolo, voi avea mereu un gând pentru tine, atunci când m-am trezit.

  Răspunde
 6. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Alessandra și-a găsit familia, e din Buftea, și poate ne va mai scrie despre povestea ei. 🙂

  Ea insăși ne-a scris mesajul de mai sus… in engleza suna cam asa.

  “I would like to thank personally all 81 people who did Like this article on Expresul de Buftea ❤ probably will be difficult to meet all of you in person but I know that from now on, I’ll have a thought for you to my awakening.”

  O poveste poate cândva tristă, acum cu siguranță are happy end, o poveste care dă un pic de farmec acestui oras mult prea posac și incordat și care leagă și sensibilizeaza comuntiatea noastră.

  O așteptăm pe Alessandra in vizită 🙂 Și o dedicație pentru noi si pentru ea, azi, intr-o zi specială pentru Romania.

  [url]http://expresuldebuftea.ro/2009-11-02-08-13-00/2341-vikloth-ceilalti-eu-cred-in-romania[/url]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *