Expresul de week-end… O după-amiază de sâmbătă in Parcul Mogoșoaia

Parcul Mogoșoaia e exact ce are nevoie orice localitate invecinată cu capitala, adică un loc plăcut in care și bucureștenii să-și petrecă timpul liber și să-și cheltuie banii, indreptați către bugetul respectivei localități.

Sâmbătă spre seară, in curtea Palatului Brâncovenesc era o agitație uluitoare, peste 10 cupluri de miri și alaiurile lor fiind in același timp aici pentru ședințe foto. Grădina și palatul arată superb, iar apusul de pe lac, dinspre cele două insulițe, intregesc un peisaj rar intâlnit de locuitorii unui oraș mare ca Bucureștiul.

Dincolo de curtea palatului, spre Buftea, tot pe lac, Primăria Capitalei (!) a amenajat un parc nou de 7 hectare, complet irigat, cu foarte mulți pomi plantați, spații amenajate pentru picnic și grătar, dar și terenuri de tenis și fotbal. Pentru că pomii incă nu oferă umbra atât de necesară vara, acest parc e deocamdată puțin vizitat, dar in câțiva ani va fi plin cu siguranță.

De partea cealaltă, spre Bucrești, după imensul parc al palatului (posibilă locație viitoare pentru Summer Well !?), Primăria Mogoșoaia a amenajat parcul perfect. Alei de promenadă, piste de biciclete, gazon perfect, flori, biciclete de inchiriat, terase, restaurante, locuri de joacă, scenă de teatru in aer liber, bărci, hidrobiciclete, wakeboarding. E plin de bucureșteni și chiar de bufteni.

 

 

De ce nu are și Buftea un astfel de loc? E inexplicabil, știind că avem locația perfectă, lacurile noastre având destul spațiu pentru amenajare. Am mai spus-o, priviți fotografia din avion și veți fi surprinși cât spațiu este pe lac, in spatele vilelor de la Judecătorie, un loc perfect pentru un parc de poveste. E chiar mai mare decât Domeniul Știrbey! Mai avem spațiu și la fosta groapă de gunoi, in Buciumeni, tot pe lac. Dar nu se intmplă nimic de atâția ani, gura târgului spunând că miza fiecăror alegeri a fost aceste terenuri, ce se vor prăduite.

Nu mai vorbesc de Baza Turistică Buftea, care deși a dat semne de revitalizare vara asta, e o dezamăgire totală! Până la vremuri mai bune, nu ne rămâne decât să privim cu jind peste gard, la sătenii din Mogoșoaia care și-au tras spuza pe turta lor.

]]>

5 raspunsuri
  1. nume
    nume says:

    Cred ca cea mai buna locatie ar fi zona calul balan; din pacate la baza s-a dat decat o spoiala cu var (oamenii promit investitii serioase in viitor ca smecheria cu imobiliarele a picat).

    Răspunde
  2. IF-04-TIY
    IF-04-TIY says:

    Sunt de acord cu tine nume, dar zona de la Calul Balan a fost strivita de casoaiele alea ingramadite unele in altele, baza a disparut, zona deschisa vederii inspre lac s-a ingustat, toata vederea este acum obturata. Pacat de cedarea sau vanzarea terenului, am pierdut cu totii, ne-am ales cu un gard si cu o zona rezidentiala tiganeasca, nici cal, nici magar.

    Acum 30 de ani jucam tenis, minifotbal, beam o bere, mai jucam si cate-un poker, toate le faceam in baza la Aurel Bucurescu. Mai rar la Gigi Buganu desi eram prieteni. Acum a ramas caldarea aia de-i zicem piscina, unde faci o baie, bei o bere si daca vrei sa manaci mergi in alta parte. In slip…

    In rest, casoaie, un restaurant deschis anul asta cu tam-tam dar fara veleitati, semi murdar si reparat la viteza, cu bani putini si carpeala cat cuprinde. Asta a ramas din Baza…

    La Mogosoaia s-au facut investitii mari, am afirmat aici socul pe care l-am avut acum trei ani cand am fost acolo. Acum e o oaza, un paradis, greu de egalat din pozitia noastra. Sa lasam Stirbey-ul, are alt statut, e o proprietate privata, practic e curtea unui om ( sau a mai multora ), dar am distrus ceea ce era bun comun, Baza. Cum am auzit ca deja Palatul are alti proprietari ( l-ar fi luat o banca ), cred si eu ca festivalul isi va cauta alta locatie. Si eu as face la fel din partea organizatorilor, pana la urma amploarea lui creste cu fiecare an, ofertele si sprijinul nostru fiind zero. Suntem rai, asta este, ne multumim cu putin, oferim putin si primim pe masura.

    Răspunde
  3. IF-04-TIY
    IF-04-TIY says:

    Zvonuri, planuri, idei, initiative, concret – nimic. Se spune ca vin bani pentru un parc pe fosta groapa de gunoi – expres pentru un parc – deoarece cam treizeci de ani nu ai voie sa faci altceva pe o fosta groapa de gunoi.

    Tot in programul dezvoltarii spatiilor verzi se mai construiesc cel putin inca doua, din pacate oarecum mici, fara perspectiva, fara ceva spectaculos de nivelul Mogosoaiei. Ar fi si greu si ne-ar trebui si multa rabdare, doar stii ca un copac umbros, inalt si falnic ca cei din Mogosoaia are nevoie de cateva zeci de ani.

    De Ograda se aud atatea incat nu cred ca stie cineva cat de cat sigur ce se va face acolo. Rabdare si Marlboro, om vedea…

    Răspunde
  4. nume
    nume says:

    [quote name=”IF-04-TIY”]
    In rest, casoaie, un restaurant deschis anul asta cu tam-tam dar fara veleitati, semi murdar si reparat la viteza, cu bani putini si carpeala cat cuprinde. Asta a ramas din Baza…

    [/quote]
    Dap, tu ai avut rabdare pentru editare mai elaborate. „Cafeneaua actorilor”, sau cum s-o numi, e jalnica, aceeasi carciuma unde servea Buric, cu mai multa lavabila; ceva poze scoase la imprimanta si lipite pe perete.

    In schimb a disparut covorul ala odios care era vesnic soios.
    Din pacate la defunctul Calul Balan dezastrul e apoteotic; carciuma (odinioara celebra) se incadreaza in categoria RESTAURANTE STRIGOI; locatie impietrita in anii ’70:

    http://www.restograf.ro/restaurantele-strigoi-ale-bucurestiului-partea-i-hotelurile/

    http://www.restograf.ro/restaurantele-strigoi-ale-bucurestiului-partea-a-ii-a-casa-universitarilor/

    http://www.restograf.ro/restaurantele-strigoi-ale-bucurestiului-partea-a-iii-a-marile-institutii/

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *