Noul liceu a inceput deja să cadă!

Deși trebuia să fie gata in decembrie 2013, finalizarea proiectului s-a amânat până in mai 2014. Intre timp a incpeut să cadă deja tencuiala. Cam care ar fi explicația?

Reabilitarea Liceului Dumitru Dumitrescu este un proiect susținut din fonduri europene, proiect in valoare totală de peste 5 milioane de euro.

 

 

 

 

Liceul incă nu e gata!

]]>

20 raspunsuri
 1. Cezar
  Cezar says:

  Explicatia este ca firma Das a subcontractat lucrarea (probabil fortata de factorii economici locali) unor firme clientelare politicienilor locali. Astfel au ajuns sa lucreze firme „inventate” peste noapte, cu muncitori necalificati si selectionati exclusiv pe criterii financiare, in sensul ca cine accepta cel mai mic salariu era primul angajat. Nu conta ca tinea mistria de lama si bea apa cu canciocul.

  De asemenea, aceasta subcontractare a facut ca „scurgerile” financiare sa fie mai mari cu cat piramida firmelor ce se lega in acest lant era mai mare.

  Crede cineva ca firma care a subcontractat nu si-a luat partea? Sau ca firma subcontractanta nu a dat parandaratul cui i-a facilitat intrarea?

  Din aceasta cauza s-a ajuns ca materialele folosite sa fie din cele mai proaste, bugetul fiind limitat. Rezultatul? Se poate vedea in fotografii!

  Din pacate in aceasta situatie nu se poate face nimic. Tocmai oamenii care ar trebui sa reactioneze, oamenii de decizie, sunt mana in mana in acest complot de a face bani. Primarul, directorul liceului, administratorul liceului sunt cei de la care se asteapta ceva insa tocmai ei sunt complotistii de care aminteam mai sus.

  Răspunde
 2. bizu
  bizu says:

  Domnule pareti destul de „informat” ar trebui sa stiti totusi ca la orce lucrare de constructii exista un diriginte de santier care supravegheaza executarea lucrarilor in conformitate cu proiectul aprobat prin autorizatia de constructie/ reparatie. in acest caz cel care nu si-a facut treaba este dirigintele de santier care are obligatia sa nu accepte lucrarile neconforme..
  ceea ce nu spune-ti dumneavoastra este ca acest liceu nu are ca sursa de finantare bugetul local.

  Răspunde
 3. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  A… ok. Deci ni se rupe de milioanele astea de euro, nu ne interesează cine le ciordește si-și bate joc de liceu, de elevi și de oras.

  Dar ce inseaman aia „contributia beneficiarului” (peste 1 milione de euro)? Că eu nu știu… Cine e beneficiarul? Nu Liceul? De unde a dat liceul 1 miliona de euro? Din fondul scolii?

  Răspunde
 4. top gun
  top gun says:

  Mai baieti,in special tu,mai bizule,administratorule energetician,glumetule,pai cu cine crezi ca vorbesti tu,cu papagalii decolorati cu care ai avut de.a face de la Stirbey incoace….dirigintele de santier a aterizat laolalta si cu acelasi avion al constructorului,mai amabilule si *****cenzurat*****

  Răspunde
 5. Hadrian
  Hadrian says:

  Nu vreau sa ma dau mare dar cred ca am fost primul care am spus cate ceva privind acest subiect cu ceva timp in urma tot la rubrica de comentarii.

  Tot atunci spuneam ca e aiurea ca la un proiect de asemenea anvergura sa participe zidari cu numele. Poate parea usor sa construiesti o baraca, o casa sau un gard, numai ca in clipa in care e vorba de fonduri europene nu te poti juca… sau poti… Adica exact ceea ce s-a intamplat.

  Chiar ma bucur ca domnul primar a dat de munca unor oameni, numai ca macar daca ar fi facut inainte un instructaj cu saracii oameni, sa le arate ce si cum. S-a dorit mana de lucru locala si ieftina.

  Bomba cea mai tare este ca liceul nu este gata dar domnul director deja a cumparat mobilier de nu stiu cate miliarde. Mobilier care este depozitat impropriu in momentul de fata.

  Am mai postat diverse adevaruri ce au deranjat anumite persoane. Nu spun mai mult, dar este clar ca se fura bani. Dintotdeauna pe plan local s-a profitat cat s-a putut, mobilierul schimbat de-a lungul anilor a fost valorificat sau lemnul a fost refolosit pentru mobilierul unor locatii din Buftea. Caloriferele au ajuns la fier vechi iar banii au intrat in buzunarul unor persoane fizice. Se stie… La genul asta de proiecte se pot sustrage bani si se stie. Mai greu de furat este la drumuri, autostrazi etc. Cei ce sunt in politica locala, unii din ei exact asa si-au rotunjit veniturile. O bascula de nisip, alta de pietris, materiale de constructie si gata casuta.

  Asta e tara in care traim: lumea nu munceste ci se preface, cand si daca se lucreaza, se munceste prost, ne furam unul altuia caciula, suntem invidiosi pe cei ce reusesc, nu suntem in stare sa restabilim o ordine normala a vietii si a lucrurilor etc.

  Eu am lucrat o perioada scurta la Curtea de conturi si stiu ce nereguli se gaseau in institutiile de invatamant din Ilfov. Cand veneam sa cercetam eram primiti (nu eu, ca aveam un post micut) cu mese intinse, cadouri etc). De fiecare data constatam, gaseam nereguli, greseli si gauri imense dar nu se facea nimic.

  E pacat de aceste fonduri europene. Ne-am batut joc in tot si nici macar nu ne-am folosit de ele la 50 % din capacitate.

  Răspunde
 6. cretu
  cretu says:

  Se pare ca am avut dreptate cand spuneam ca la primarie exista un grup de mafioti cu tentacule in scolii,licee cultura etc si numai DNA-ul mai face lumina,dar se lauda pistol ca are prieteni acolo care il viziteaza asa ca puteti voi sa vorbiti el stie ce face TOTUL PENTRU VOI???????

  Răspunde
 7. Gelu C - BL
  Gelu C - BL says:

  Salut. Domeniul buftealive.ro va fi administrat in urmatorii 3 ani de un tert editor si a partenerilor acestuia (au mai mult timp ca mine). Acesta va fi direct raspunzator de calitatea, cantitatea si continutul materialelor publicate. Ma veti gasi in continuare online accesand contul meu de Facebook.
  Ma detasez de orice comentarii ulterioare.

  Va multumesc frumos pentru intelegere. G

  Răspunde
 8. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Salut, Gelu. Băi, tati, tu incă trăiești in lumea lui Mickey Mouse? S-a umplut Buftea de ziariști wannabe și toți vreți să vă faceți reclamă pe spatele meu? Toți vreți să profitați de site-ul acesta? Ti s-a aprins beculetul cand ai auzit traficul meu?

  Niciunul nu ati fost in stare să o luati pe cont propriu, n-ati fost in stare sa bateti un shaormar la capitolul jurnalism sau cum ii ziceti voi, nu aveti nicio sanasa in domeniul acesta in fata unui care toata viata s-a ocupat cu total altceva.

  Lasati-va fratilor de meserie, nu vedeti ca nu stiti? V-am mai zis la fiecare in parte, fără supărare… luați-vă, fratilor, un job serios, că nu e de voi jurnalismul! Vrei să contribui sincer cu ceva? Scrie texte la obiect și ti le public eu aici, nu e nevoie să bați câmpii in cine stie ce moduri dubioase.

  Sau scoateti voi portofelul si va fac reclama, ca nu sustin gratis jurnalistii astia care scriu cu lingura din ciorbă!

  Nu tre să te superi, dar intelege că nu e normal să-ți permiți astfel de dume pe site-ul acesta!

  Răspunde
 9. pacalici de trefla
  pacalici de trefla says:

  Hadrian, te referi la caloriferele pe care Stoica i le-a dat lui Fane Dicles ? Pai de ce n-ai scris in fitu… pardon, ziarul ala pe care-l scoteai cu onor si osanale Soarelui, lui si numai lui ? Te-ai gasit lupul moralist, actor, inspector la curtea de conturi, ziarist, agitator de bufet, un fel de fac-de-toate-si-toate-prost. Uitasem, si cintaret.

  Are dreptate domnul Toba, vreti sa-i ciorditi truda, mai bine zis v-ar place sa va asezati la masa pusa, la gaina fripta si placintele calde. Hai, puneti osul la treaba, daca-l aveti, ca ciolanul l-ati mincat in perioada veche.

  Răspunde
 10. Hadrian
  Hadrian says:

  Draga domnule Bogdan Toba, idem domnu Pacalici de Trefla, nu stiu de unde ati scos-o… Nu, nu sunt Gelu 🙂
  Chiar am fost dezamagit sa vad asta.

  Ma refeream la lucrarile facute de Pistol pe mandatul sau, nu doar la caloriferele de pe vremea lui Stoica.

  Acum nu stiu daca e bine ca am postat, daca am spus ce gandesc si tot asa. Ajung la intrebarea: cui si la ce foloseste? Incearca cineva sa zica ceva si cineva ii inchide gura sau il ia in ras.

  Răspunde
 11. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Am zis eu că ești Gelu? Eu chiar vorbeam cu Gelu, care semnase un comentariu cu numele lui, dar pe care nu l-am aprobat. Nu vorbeam cu tine. Păcălici se inseală.

  Răspunde
 12. Bizu
  Bizu says:

  [quote name=”Hadrian”]Draga domnule Bogdan Toba, idem domnu Pacalici de Trefla, nu stiu de unde ati scos-o… Nu, nu sunt Gelu 🙂
  Chiar am fost dezamagit sa vad asta.

  Ma refeream la lucrarile facute de Pistol pe mandatul sau, nu doar la caloriferele de pe vremea lui Stoica.

  Acum nu stiu daca e bine ca am postat, daca am spus ce gandesc si tot asa. Ajung la intrebarea: cui si la ce foloseste? Incearca cineva sa zica ceva si cineva ii inchide gura sau il ia in ras.[/quote]

  te-ai gandit ca poate ai fi luat in serios daca ai posta cu numele tau ? in afara de 2-3 care au curajul sa isi asume postarile ceilalti pur si simplu aracunca cuvinte sub adapostul anonimatului , Tu in particular ai opinii de bun simit si destul de bine argumentate . ideal ar fi sa ai si curaj .

  Cu riscul sa ma repet , acest blog este nu doar obiectiv ci si un barometru a starii de spirit a buftenilor . Din acest motiv consider ca postarile sub nume real vor avea un mai mare impact asupra comunitatii

  Răspunde
 13. cretu
  cretu says:

  Pacaliciule daca dovedesti ca Stoica a dat calorifere lui Dicles eu personal imi dau adevaratul nume,daca nu iti spun eu cine a dat caloriferele si alte tone de fier si a incasat 180 milioane lei in propriu buzunar.

  Acelasi lucru sa intamplat si cu zecile de tone de fier din curtea ADP si martori sunt angajatii de acolo.Va legati de Stoica crezand ca mai tin inca mizeriile voastre la adresa acestui om,dar ii folositi numele cand stringeti semnaturi pentru partidele voastre inexistente in buftea.

  In Buftea nu exista decat PSD, PNL si PRM restul nimic doar incercari de oamenii mediocri..M-am intalnit cu Stoica astazi la scoala 2 cand astepta fetita si a afirmat clar ca nu este inca in nici un partd politic si nu sustine momentan pe nimeni in Buftea,se ocupa de familia lui si atat.Nu il intereseaza barfele la adresa lui si nu il suprinde nimic,a spus ca oamenii vor face diferenta si vor aprecia ce a facut pentru Buftea odata cu trecerea timpului.

  Sper ca nu vor incepe anumite persoane cu calomnii si discreditari ca nu aveti de ce,ar trebui sa vedem realitatea.

  Răspunde
 14. Hadrian
  Hadrian says:

  M-am amuzat teribil. Pai este clar ca nu Stoica a dat ca doar nu erau ale sale. Treburile astea insa s-au facut in cunostinta de cauza. cat despre faptul ca v-ati intalnit cu el si v-a spus ca nu apartine nici unui partid, asta cam asa este.

  Dar nu a spus ca el si cu un grup de sustinatori incearca sa revina in viata politica locala. Sustinatori ce in clipa de fata fac un joc dublu fata de cei ce inca ii sustin aici pe plan local. Sincer, chiar nu credeati ca Stoica se va razbuna cumva pe cei ce l-au mazilit?

  Cat despre faptul ca nu imi dau adevaratul nume, nu pot. Nu vreau sa risc sa fiu dat in judecata de cei ce cu o mana fura iar daca le atragi atentia, te ameninta ca te termina. Nu mi-e frica de ei, ei pt mine nu valoreaza nici cat o ceapa degerata

  Răspunde
 15. nume
  nume says:

  quote name=”pacalici de trefla”]Hadrian, te referi la caloriferele pe care Stoica i le-a dat lui Fane Dicles ? Pai de ce n-ai scris in fitu… pardon, ziarul ala pe care-l scoteai cu onor si osanale Soarelui, lui si numai lui ? Te-ai gasit lupul moralist, actor, inspector la curtea de conturi, ziarist, agitator de bufet, un fel de fac-de-toate-si-toate-prost. Uitasem, si cintaret.

  Are dreptate domnul Toba, vreti sa-i ciorditi truda, mai bine zis v-ar place sa va asezati la masa pusa, la gaina fripta si placintele calde. Hai, puneti osul la treaba, daca-l aveti, ca ciolanul l-ati mincat in perioada veche.[/quote]
  Mda, fierul de la actuala taverna (fosta centrala termica) a fost carat de Fane in mandatul lui Stoica.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *