La ce folosesc trotuarele in pădure?

Pe strada 23 August, in Țigănie, trotuarele sunt inutile! Deși au costat ceva, trotuarele nu sunt folosite aproape deloc, cel puțin pe porținunea dintre fosta Fabrică de Vată și intersecția cu Buc.-Târgoviște, ele parcă ii incurcă pe locuitori.

E destul de periculos să mergi cu mașina pe acolo, mai ales spre seară când se strânge lumea “la poartă”.

Nici măcar zăpada de pe trotuarele din fața curții, nu și-au curățat-o, așteptând să facă soarele toată treaba. Deci la ce a folosit toată lucrarea, dacă nimeni nu circulă pe trotuare? Nu se pot lua măsuri impotriva pietonilor care circulă pe carosabil pentru că ar fi nepopular… adică câștigi increderea oamenilor intinzându-le o mână să iasă din noroi, iar apoi ii obligi să fie curați?

Vă intrebați dacă poliția poate face ceva… Eu am văzut că poate, vara trecută, pe strada Oltului, in dreptul fostului peco: două perechi de tineri mergeau liniștit pe stânga, dar pe carosabil, ora 1-2 noaptea, circulație deloc. O mașină de poliție s-a apropiat și un polițist și-a făcut de lucru datoria strigând impunător la stație: “Cirulați, vă rog, pe trotuar!”

E greu să inveți băștinașii din pădurea amazoniană să traverseze pe trecere, după ce le-ai trântit asfalt in lumea lor, dar parcă totuși nu suntem chiar așa aproape de triburile alea, ce naiba!

]]>

12 raspunsuri
 1. anairam
  anairam says:

  eu mi-as dori asemenea troturare prin toata buftea-sa nu uitam de str. studioului unde anumite portiuni de trotuar sunt neschimbate de zeci de ani.Daca ar exista astfel de trotuare prin buftea am putea folosi rolele pentru a economisi timp intre studio-centru.de asemenea ar trebui o campanie de educare a buftenilor: ce este un trotuar,cum se intrebuinteaza si importanta folosirii lui (si asta este valabil pentru toti buftenii(indiferent de cartierul in care stau)

  Răspunde
 2. nume
  nume says:

  A zis sa-i mai civilizeze, dar de unde nu e nici Dumnezeu nu poate sa ceara.
  Pe Studioului au ramas ciote de pomi taiati in mijlocul trotuarului. Or sa le faca si p-alea.

  Răspunde
 3. Ioana
  Ioana says:

  Au facut trotuare pt tigani(care nu se sinchisesc sa le foloseasca,tot pe soseaua veche merg), dar unde era mai important nu s-a facut nimic…si ma refer la trotuarul “antic” de pe partea cu Plus.

  Răspunde
 4. Caz
  Caz says:

  [quote name=”luis”]daca nu se punea nimic era mai bine?orasul nostru este in dezvoltare si se cunoaste nu credeti?[/quote]

  Orasul este in dezvoltare si se cunoaste lucrul asta !(ti-am raspuns sincer fara nici un gram de ironie)
  Sper ca acesta este raspunsul pe care in asteptai .
  Dar aici se pune problema “cum sa civilizam oamenii sa foloseasca noile trotuare” si “daca politia poate face ceva in acest sens”. Sa speram ca se vor repara si restul trotuarelor din Buftea, prioritare cred ca ar fi de-a lungul DN1A pe raza orasului nostru(pe portiunile unde nu au apucat sa le refaca) si pe Strada Studioului.
  Numai Bine !

  Răspunde
 5. Meli
  Meli says:

  A promis Stoica ca baga canalizare pe Buc-Targoviste. Nu are bani dar pune PAVELE pana la Buganu si inapoi. punem pavele pe 23 August ca este fata orasului. Rusine

  Răspunde
 6. 2012+
  2012+ says:

  CAZ ,tu locuiesti linga primarie unde este frumos(de la mostenitori) dar uitete mai atent pe masura ce te indepartezi de primarie, vei constata un sat cu blocuri ca la Ghrmanesti.

  Răspunde
 7. gigi
  gigi says:

  problema in aceasta discutie nu este daca sunt au nu sunt trotuare , problma este ca sunt prea multi prosti necivilizati si care nu au respect fata de ei in primul rand . bine ca a mai distrus din denivelari ca tot cu 5/h de deplaseaza autoturismele in zona. NU STIM CU TREBUIE SA MERGEM PE STRADA

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.