Țiganii și liberalii s-au intâlnit la Buftea


”Problemele rromilor nu sunt doar problemele acestei comunităţi, ele sunt de fapt probleme ale societăţii  noastre”, a declarat, la finalul acestei săptămâni, Eduard Hellvig, deputat ales în Colegiul 4 Ilfov. De la această premisă a abordat alesul liberal întâlnirea de la Buftea cu reprezentanții Uniunii Naționale a Comunității de Rromi din județul Ilfov. Evenimentul a avut loc sub patronajul NDI (National Democratic Institute)  şi la acesta au mai participat senatorul liberal Nicolae Nasta şi primarul oraşului Buftea, Gheorghe Pistol. “A fost o reuniune de lucru în care mă bucur să pot spune că am pus bazele unei colaborări concrete pe viitor şi în care am identificat deja câteva aspecte asupra cărora ne putem concentra atenția; o colaborare din care am speranța că vom câştiga cu toții,  indiferent de etnie. Mai ales că ambele părți, atât reprezentanții comunității rrome din Ilfov cât şi noi, cei care am reprezentat politicul la întâlnire, am pus pe tapet nevoia de dezvoltare a zonei în care ne desfăşurăm activitatea, nevoia de creare de locuri de muncă în zonă, nevoia atragerii de fonduri europene pentru creşterea nivelului de trai al tuturor ilfovenilor, şi, ca urmare, inclusiv al celor de etnie rromă“,  a declarat Eduard Hellvig. Deputatul Eduard Hellvig a convenit cu UNCR o colaborare directă prin desemnarea, de către Uniune, a unui reprezentant al rromilor ilfoveni care să activeze ca şi consilier voluntar pe lângă cabinetul parlamentar din Buftea. „E un mecanism simplu care face ca problemele cu care se confruntă membrii acestei comunităţi să ajungă direct şi rapid la parlamentarul care îi reprezintă şi împreună să căutăm soluţiile legale potrivite”, şi-a argumentat deputatul Eduard Hellvig propunerea privind o astfel de colaborare.


La rândul lor, senatorul Nicolae Nasta şi primarul Gheorghe Pistol i-au asigurat pe reprezentanții rromilor prezenţi la Buftea de determinarea lor în susținerea unor proiecte din domeniile cultural şi sportiv în care să fie angrenați tinerii rromi. Liderii UNCR au cerut sprijinul parlamentarilor în revizuirea Strategiei Naționale de Îmbunătățire a Situației Rromilor dar şi a altor acte normative cu impact asupra comunității rrome. Politicienii prezenți la întâlnire şi-au arătat disponibilitatea susţinerii intereselor rromilor, inclusiv prin sprijin legal la accesarea de fonduri europene sau în relația comunitate-autorităţi centrale. „Dacă nu vom avea dorinţa de a încuraja, de a sprijini liderii rromi să schimbe mentalitatea în cadrul comunităţii din care provin, să schimbe modul în care trăiesc rromii, atunci vom rămâne veşnic  nemulţumiţi de comportamentul unora dintre rromi.  Eu văd partea plină a paharului, anume că printre rromi sunt persoane care admit problemele cu care se confruntă comunitatea şi doresc sprijin în depăşirea acestora”, a mai spus deputatul Eduard Hellvig. sursa: realitatea.net ]]>

11 raspunsuri
 1. Doctor Who?
  Doctor Who? says:

  [primarul Gheorghe Pistol i-au asigurat pe reprezentanții rromilor prezenţi la Buftea de determinarea lor în susținerea unor proiecte din domeniile cultural şi sportiv în care să fie angrenați tinerii rromi.]

  Mi se pare normal ca primarul sa se implice mai mult ca rromilor sa le fie mai bine. Ar trebui chiar sa faca mai mult. Mult mai mult. Cu sprijinul acestora a ajuns unde a ajuns. ‘Datoria’ fata de acestia nu o sa se stinga curand pentru ca urmeaza iar alegeri unde din nou li se va cere sprijinul. Problema este, la care rromi se refera acest sprijin ca pe cei din otetarie parca i-a uitat? Ei nu sunt oameni? Care a fost ultima lui vizita in acea regiune? Este inca suparat ca acestia l-au sprijinit pe Storcea? De ce oare numai cei din Buciumeni par a avea mai multe avantaje? E normal asa? Copii lor nu au nevoie de ‘implicare’ si de educatie? Avem un primar drept, al tuturor?

  Răspunde
 2. Crina
  Crina says:

  Astazi au circulat autobuzele primariei 2 ore intre 8 si10 pe traseu dar nu luau decit persoane in virsta care erau inscrisi de primar pe lista si invitati la primarie.Am asteptat 1 ora cu toate ca au trecut 2 masini dar nu eram pe lista,si babele erau fericite ca merg la primar si au masini la dispozitie sa le duca si aduca.NU CRED CA ESTE NORMAL SA-SI BATA JOC DE NOI PE BANII NOSTRI

  Răspunde
 3. Doctor Who?
  Doctor Who? says:

  sa aflam rezultatul urmatoarei ecuatii: Eu manipulez oamenii de cand ma stiu pentru ca am o parere foarte buna despre mine si depre realizarile mele, ma cred superior celor multi si cred ca ma costa foarte putin sa-i prostesc. In joaca mea de-a boierul si robii sai, le iau ceva, ii privez, ii impiedic sa ajunga la acel lucru pe care ulterior prin rugaminti, interventii, cersit, il ofer ca si cum ar fi o forma a bunatatii mele de boier.

  Cate voturi as putea castiga de la cei multi? Are pleava impresia ca i-am ajutat cu ceva? Cum ma vor privii in ochii atunci cand le voi cere sprijinul?

  Dupa o plimbare electorala cu autobuzul se poate faceun pic de pauza. Cand autobuzul revine in statie e ca si cum l-ati apucat pe Dumnezeu de picior. Dar Dumnezeu nu e pistol si nici invers.

  Răspunde
 4. pacalici de trefla
  pacalici de trefla says:

  Asa, si ? Daca asta-i ecuatie, eu sint Pistol. E destul sa ai o parere buna despre tine si poti manipula masele ? Ma indoiesc. Apoi devii utopic, sadomasochist. Pai ii privezi de ce-si doresc, ii pui sa-ti cerseasca, ii pui sa te roage si apoi le dai acel ceva. In plus, mai ai pretentia sa-ti dea votul, nu ? Ti-l da, dar poate intre ochi. Cu stilul asta nu te voteaza nici familia ta, darmite 5000 de oameni ! Asta nu-i ecuatie ce asteapta rezolvare, e un fel de teorema, un fel de cum nu trebuie sa faci daca vrei sa cistigi ceva, in cazul nostru Primaria.

  Răspunde
 5. Top Gun
  Top Gun says:

  [quote name=”pacalici de trefla”]Asa, si ? Daca asta-i ecuatie, eu sint Pistol. E destul sa ai o parere buna despre tine si poti manipula masele ? Ma indoiesc. Apoi devii utopic, sadomasochist. Pai ii privezi de ce-si doresc, ii pui sa-ti cerseasca, ii pui sa te roage si apoi le dai acel ceva. In plus, mai ai pretentia sa-ti dea votul, nu ? Ti-l da, dar poate intre ochi. Cu stilul asta nu te voteaza nici familia ta, darmite 5000 de oameni ! Asta nu-i ecuatie ce asteapta rezolvare, e un fel de teorema, un fel de cum nu trebuie sa faci daca vrei sa cistigi ceva, in cazul nostru Primaria.[/quote]

  Ai dreptate in totalitate,stimate ppdd-ist de frunte,e mai simplu si extrem de eficace sa le dai banii macar cu o luna inainte de scrutin,mai platesti rezonabil si o comisie de evidenta si urmarire,ceva agenti acoperiti in tabara rivala,fumigene si 5000 de voturi le ai in buzunar,nu,parca e rupta din realitatea deabia petrecuta,stimabile agent fbi,doar ai participat direct la filmari,nu?

  Răspunde
 6. Crina
  Crina says:

  Avem deja o experienta de 3 ani cind le-a dat si au votat in 2012 de ce nu ar proceda la fel si acum?Pensionari sunt amariti si pot fii manipulati usor,ei sunt invatati cu putin dar tiganii vor mereu si cit mai mult.Eu nu cred ca este normal sa foloseasca autobuzele si banii nostri cum vrea el parca ar fii stapinul cum bine spunea cineva mai devreme,chiar suntem toti prosti si slugi?????

  Răspunde
 7. psihiatru
  psihiatru says:

  [quote name=”Doctor Who?”]sa aflam rezultatul urmatoarei ecuatii: Eu manipulez oamenii de cand ma stiu pentru ca am o parere foarte buna despre mine si depre realizarile mele, ma cred superior celor multi si cred ca ma costa foarte putin sa-i prostesc. In joaca mea de-a boierul si robii sai, le iau ceva, ii privez, ii impiedic sa ajunga la acel lucru pe care ulterior prin rugaminti, interventii, cersit, il ofer ca si cum ar fi o forma a bunatatii mele de boier.

  Cate voturi as putea castiga de la cei multi? Are pleava impresia ca i-am ajutat cu ceva? Cum ma vor privii in ochii atunci cand le voi cere sprijinul?

  Dupa o plimbare electorala cu autobuzul se poate faceun pic de pauza. Cand autobuzul revine in statie e ca si cum l-ati apucat pe Dumnezeu de picior. Dar Dumnezeu nu e pistol si nici invers.[/quote]

  “Dottore” who, afirmatiile tale sunt corecte pana intr-un punct, dar cred ca se aplica la un nivel mai mare.Te citez: “In joaca mea de-a boierul si robii sai, le iau ceva, ii privez, ii impiedic sa ajunga la acel lucru pe care ulterior prin rugaminti, interventii, cersit, il ofer ca si cum ar fi o forma a bunatatii mele de boier”.

  Nu crezi ca astea sunt vremurile pe care le traim noi (ca tara) la nivel mondial.Cineva ne priveaza, ne impiedica si ne ia ceva, pentru ca mai apoi prin interventii si cersit sa ni-l ofere ca o forma a bunatatii( sau intelegerii) lor.
  Ia gandeste tu, cu logica beton, Romanica (si altii) noastra scumpa nu cumva trece prin aceste situatii enumerate de tine ? Si daca da, analiza facuta de tine pe zona noastra nu ti se pare deja o banalitate ? Sau desueta ? Cum preferi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.