Free Wi-Fi in Buftea

Când nimeni nu mai credea, tineretul buftean se revoltă și are cu adevărat o inițiativă pe care e pregătit să o susțină până in pânzele albe.

Nu, nu vor să salveze puii de cuci din Buftea și nici să ceară vreo socoteală primăriei pentru că nu ii incurajează cu nimic. Tineretul buftean vrea internet gratis!

In acest sens, Dragos Stefan a initiat o petitie on-line, unde au semnat deja peste două sute de tineri din Buftea, pe marginea acestui subiect iscându-se discutii aprinse pe Facebook.

Sunt tinerii care ar vrea Free Wi-Fi in fața primăriei și in parcuri (poate și la Calul Bălan, căci seara e ca pe faleza de la Eforie acolo), iar pe de altă parte, cei mai puțin tineri, care cred că ei le știu pe toate și că internetul prostește copiii și că cel mai sănătos pentru ei e să se joace șotronul și „Flori, filme, fete sau băieți”.

.

Personal nu m-ar deranja, din cotră, ca proprietar al acestui site țin neapăratsă aibă acces la internet cât mai multă lume. Internetul nu prostește, dragi adulți, ci folosirea lui greșită. In loc să dați  -like- unor poze ale elevelor in chiloți, incurajându-le, mai bine le  explicați că nu e normal ca o femeie să facă publice astfel de poze. Când vă postați pe Facebook poze in ipostaze penibile, ce exemplu dați copiilor? Când stați toată ziua pe Facebook, făcând nimic practic, ce vreți de la ei? Să stea toată ziua cu Balzac in brațe?

Prefer copii răsfoind internetul in fața primăriei, decât copii care il răsfoiesc acasă, singuri intre 4 pereți. Bine, prefer ca primăria să le ofere alternative pentru petrecere timpului liber.

.

Pe de altă parte, n-aș fi de acord cu atitudinea asta, mai ales a tinerilor, de a se mobilza, de a se ridica, pentru a cere, pentru a li se da ceva gratis.  Care ar fi diferenta intre ei și cei care cer ouă și cozonac de Paște?

Primarul Pistol ar putea lesne da internet gratis oriunde, oricui, așa cum dă lemne de foc electoratului sărac. Ar putea câștiga sute de voturi de la tineri pe tema asta, dar e mult mai deștept. Nu poate pune la dispoziția tuturor un instrument pe care nu-l poate control, cu care se poate răsturna un regim intreg și care poate influența imens alegerile.

Deci luați-vă gândul de la Free WI-FI… Oricum, deși petițiile on-line nu vor rezolva niciodată nimic, e un exercițiu bun de mobilizare a tineretului buftean, dar așteptăm să se mobilizeze și in alte scopuri mult mai utile lor și orașului. Eu am semnat. Dacă vreți să vă alăturați lor, aveți mai jos link-urile petiției.

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *