Facem și noi ceva pentru niște copii din Buftea?

V-am mai povestit de Aidan, un prieten din copilarie, nascut si crescut in Buftea.  Aidan este cunoscut ca “pictorul de staruri”, avand un mare succes, dar a si initiat foarte multe activitati umanitare. Acum s-a intors in Buftea si incearca sa ajute oamenii nevoiasi din comunitatea locala.

Aidan Andon, un buftean care desenează staruri

Ii dam o mana de ajutor? Cunosc familia, ii stiu pe copii, ei n-au vreo vina, dar au nevoi, pe care parintii nu le pot acoperi. Cand ma intalnesc cu ei pe strada, ma intreaba mereu cand deschid pravalia, caci erau printre cei mai fideli “clienti”.

Eu am mai făcut un apel pe Facebook in privința acestui caz, dar din păcate,  rămas sfără rezultat. Aidan a mers inainte și a strâns ceva bani pentru a le oferi acestor copii un acoperiș, să nu se mai inghesuie toți intr-o cameră. Mai are nevoie, iar dacă sunteți dispuși să ajutați, luați legătura cu mine sau cu el. Eu voi merge acolo, marți probabil, să-i dau o mână de ajutor la construcția acoperișului.

22815350_1999422230091823_2021648287133652625_n

Aidan Andon:

[quote]

Mila şi milostenia sunt doua lucruri total diferite. Dacă la o adică ni-i milă la toţi, de oameni, de animaluţe, de situaţii… pentru că nu implică o acţiune şi durează cam cât un gând aşa… apăi milostenia ni-i grea la toţi!

Mutându-mă de curând în afara Bucureştiului, la Buftea, am căutat să reiau legatura cu prietenii din copilarie care sunt acum implicaţi activ în comunitate, şi am gasit un mic activist/politician şi un preot. Sună ca-ntr-un banc… “într-un bar intră un pictor, un politician şi un preot…” dar culmea… începe să prindă forme şi nu e neaparat un banc amuzant. Aşa că aseară, am ajuns în faţa unei realităţi care depăşeşte cu mult limita tristeţii… te trece prin tot felul de stări şi raţiuni.. frustrare, neputinţă, ură chiar faţă de cei care ar trebui să facă ceva… până ajungi la starea de mobilizare personală, în care simţi că dacă nu faci ceva, vei rămâne cu pete negre pe suflet.

Avem aşa: o ţigancă si 6 copii mici, traiesc într-un sopron de 3x3m. Situaţia are toate atuurile să nu vă doriţi o implicare… o ţigancă cu mulţi plozi făcuţi probabil la beţie… dar dacă trecem puţin de etichetări personale, realizăm că este o realitate mult prea des întâlnită, în care singurii care suferă sunt micuţii copilaşi. L-am întrebat pe părinte dacă le pot lua nişte dulciuri copiilor iar răspunsul lui m-a descumpănit puţin… “lasă astea, ia-le nişte pâine….” şi aşa am realizat cât de gravă este situaţia.

Acum intervine şi partea mai grea, ne putem aduna oare mai mulţi să le facem un acoperiş pentru un şopron ceva mai mare, în care să stea şi ei cât de cât mai decent? Este deja cu zidurile ridicate, doar lăsat fără acoperiş. Din nenumăratele mele experienţe în construcţii vorbim de 10 bârne mai groase (500-600lei), 2 mc de scândură (600-700lei), 30 mp tablă (700lei), 5-7 saci de ciment (150lei), o usă (300lei), un geam (200lei)… haideţi să fim milostivi şi între sărbătorile de Paşti şi de Crăciun, am auzit că oamenii sunt necajiţi şi între ele 

………………..

UPDATE : 1700lei 🙂 Mereu am susţinut că puterea exemplului este cea mai importantă! Uneori şi eu mai uit că pentru a rezolva din necazurile altora nu este suficient doar să prezinţi situaţii triste, ci este important să te implici cu tot ce poţi şi să găseşti soluţii cât mai bune.

Vă prezentam cazul copiilor din Buftea, care au nevoie de un acoperiş pentru o încăpere de 5x4m, construcţie ce are doar pereţii (pe alocuri şi aceştia destul de şubrezi, dar reparabili). Destul de greu am găsit un constructor care să ne ajute să ridicăm acoperişul, avem pentru început şi un buget de 450lei oferit cu mult drag de o persoană inimoasă, dar mai avem nevoie de orice mic sprijin pentru a achiziţiona din materialele necesare ridicării acoperişului, bugetul pentru acesta şi pentru reparaţia pereţilor se ridică cam la 4000lei.

Asa ca m-am gandit ca si eu sa fac un mic efort, sa nu ne prinda sarbatorile cu treaba neterminata… la fiecare comanda de tablouri pe care o veti face pana de Craciun, voi pune de-o parte 450lei pentru materiale, astfel veti primi o minunata lucrare, dar in acelasi timp veti ajuta 6 copilasi sa locuiasca decent, sa aibă un spatiu in care sa puna un dulap pentru haine, un frigider pentru ceva de mancare, o masina de spalat pentru hainute…

Sper sa rezonati cu gandurile mele si sa le facem piticilor sarbatori faine, ei nu au nici o vina ca au ajuns pe lume, ca mama lor este dintr-o anumita etnie, ca toate le sunt impotriva. Sunt doar copilasi care aseara cand i-am vizitat, jucau cartoane in fata portii si se bucurau de o punga cu napolitate oferite de prietenul meu preot, cel care mi-a povestit de cazul lor!

[/quote]

.

 Aidan a mai identificat un copil din Buftea care ar avea nevoie de sprijin.

.]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.