Expresul de week-end… Târgușorul Brâncovenilor Mogoșoaia

Incă nu m-am convins că, așa cum toată lumea afirmă, primarul de la Mogoșoaia a făcut lucruri senzaționale pentru comună. Degeaba nu a stat, e clar, chiar dacă la el in localitate se mai fac și nefăcute, cum ar fi schimbarea bordurilor la 4 ani.Despre parcul făcut de Precup, Târgușorul Brâncovenilor, am auzit numai lucruri la superaltiv, așa că am fost nerăbdător să mă conving când am avut ocazia. Parcul este făcut pe domeniul palatului brâncovenesc, pe o suprafață care in anii 90 a intrat in posesia primăriei.

Deși a trecut printr-un incendiu care l-a cam șifonat, Târgușorul Brâncovenilor  continuă să se extindă, construindu-se acum un ponton pe lac, cu o pergolă din lemn, probabil pentru o terasă dichisită și o tiroliană, cu care cei indrăzneți pot traversa lacul prin aer. Am văzut și bărcuțe pe lac, dar nu cred că erau (incă) pentru public. Ministerul Dezvoltării a respins avizul de PUZ pe care-l solicita, pentru a treia oară, Primăria comunei Mogoşoaia care intenţionează să întindă acolo terenuri de baschet şi alte exerciţii sportive, precum şi chioşcuri, corturi sau tejghele.

Câteva corturi dau aspect de bâlci, dar in principiu e foarte ok, mai ales că sunt destule alei pe care te poți plimba cu bicicleta sau cu rolele, flori, băncuțe, multă verdeață și privelistea lacului. Se pot inchiria și mașinuțe pentru copii, cum am prezentat intr-un articol mai vechi.

Sunt vreo 3 terase, dintre care una mai răsărită, la intrare, unde a stat toată seara la o masă cu prietenii și primarul Precup, in șlapi și maieu. Prețurile și servirea sunt ok, iar mâncarea decentă. In week-end e destul de aglomerată, așa că ar fi bună o rezervare telefonică pentru a fi sigur de loc. Deși parcul era destul de populat, am fost surprins să constat că nu era balamuc… chiar te puteai bucura de liniște, toată lumea fiind in starea de relaxare, nu de agitație.

Cam ceva de genul acesta i-ar trebui și orașului nostru… Un loc deosebit care să atragă multă lumea din afară, nu numai pe noi, și unde părinții să se plimbe cu copiii pe bicicletă, fără să se teamă de mașini. Păcat că nu aven și noi așa ceva, deși potențialul localității noastre e enorm!


Găseşti mai multe fotografii ca aceasta pe Expresul de Buftea
]]>

2 raspunsuri
 1. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Maine la ora 16 sedinta ordinara CL. Executia bugetara pe trimestrul II, rectificari pentru trimestrul III, interesant…

  Răspunde
 2. antonescu
  antonescu says:

  In fiecare zi reusesti sa ne dai inca un motiv pentru care sa ne intrebam pe ce s-au dus de-a lungul anilor zecile de milioane de euro din bugetul local. Daca pana acum se dadea bani pe betoane si pavele, mai nou vad ca udam (fara eficienta parerea mea) asfaltul de 2-3 ori pe zi. Udatul este ca marfa perisabila, se scade usor in contabilitate. In loc sa aruncam banii aiurea, mai bine am strange cainii de pe strazile orasului. Daca tot uda cu atata pasiune strazile si consuma apa inutil, mai bine cei de la ROSAL, ar spala tomberoanele de gunoi, macar odata pe saptamana. O sa spuneti ca sunt carcotas, insa, din pacate, in ultimile 2 luni, singura actiune notabila a fost udatul strazilor, ma poate contrazice cineva?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.