Când doi se bat… doar buftenii pierd!

Am asistat săptămâna asta la inceputul războiului electoral, prima mare bătălie fiind dată pe tema transportului local. Cele două mari puteri, Stoica și Pistol au scos artileria grea

la inaintare pentru prima oară. Nici nu vreau să-mi inchipui cum va fi apogeul acestui război pentru putere in preajma alegerilor de anul viitor!

Spălătorul de cadavre iși face din nou meseria

Pentru a motiva eșecul rezolvării problemei transportului, Stoica a dat primul atac prezentând prin ziaristul său, spălător de cadavre, un râs de document prin care il acuza pe Pistol de obstrucționarea transportului local. Pentru că lingăul s-a dus la primar și la vice și le-a inoculat ideea că i-am făcut „cadavre”,  cu ocazia articolului despre trompeta primăriei, mă văd nevoit să explic totuși, pentru cine nu a ințeles, de unde vine noțiunea de „spălător de cadavre”. El știe, evident, că lucrează in branșă!

Cadavrul nu e persoana fizică, ci situația fără ieșire (dead end, cum zice francezul), putredă și impuțită. Exemple de cadravre din Buftea… situația câinilor fără stăpân, piațeta mult prea scumpă cu jeturi de apă, lipsa canalizării in Atârnați și Flămânzeni, apa nepotabilă furnizată de RAJA, piața jegoasă din Centru, cedarea echipei de fotbal către o firmă privată și susținerea ei de la bugetul local, veșnicele trotuarele cu pavele, firma care câștigă toate lucrările din Buftea, protecția țiganilor, neimproprietărirea tinerilor cărora li s-au dat terenuri, etc. 

Toate aceste eșecuri trebuie „spălate” cumva, să nu apară așa in ochii cetățenilor naivi. Iar pentru asta, se angajează un profesionist. Nu un ziarist! Un profesionist, care folosind abuziv termenul de jurnalist, e de fapt, un spălător de cadavre. El prezintă astfel esecurile ca pe realizări, sau in cel mai rău caz, când nu se poate spăla, aruncă pisica maortă (cadavrul) in curtea altuia.

In cazul de față, situația transportului buftean este cadavrul ce trebuie urgent spălat. Revin la panarama de document, prezentată de spălătorul de cadavre ca fiind dovada că Pistol ii pune bețe in roate lui Stoica și implicit, buftenilor. Pe o hârtie banală, care avea deasupra un titlu trecut cu pixul, ni se dezvăluia că Pistol n-ar fi votat pentru transportul buftean. A mai si branduit „documentul” să nu i-l ciordească CNN-ul!

Stoica a comandat spălarea cadavrului, și printr-un un reportaj la TV pe aceeași temă. S-a apelat la un alt spălător de cadavre, unul serios, nu ca cel local, același la care a mai apelat și cu alte ocazii pentru a-l ataca pe Pistol. De data asta insă a ales o televiziune cu rating mult prea mic, astfel că reportajul ar fi fost inutil, dacă site-ul independent al orașului nu l-ar fi prezentat să-l vadă toată lumea. 

Un subiect din care n-am ințeles nimic

Eu incerc acum să fac un mic rezumat a ceea ce s-a intâmplat săptămâna asta, fără prea multe comentarii pentru că pur și simplu n-am inteles nimic! Doar că ziaristul primarului a dezinformat și mințit, incercând să manipuleze printr-o hârtie banală, iar Pistol a demonstrat că ăla mănâncă rahat! Degeaba a revenit cu precizări, mai mult s-a umplut de penibil spălătorul de cadavre!

Despre ce e vorba chiar nu sunt in stare să reproduc, deși am parcurs documentele domnului Pistol. N-am ințeles nimic din subiectul ăsta, am prea ocupată mintea pentru a studia mult prea neinteresanta problemă. Greu de cap credeam că nu sunt, dar uite dovada că nu mă duce deloc capul! Ce te faci când mai sunt mulți ca mine? Cum ințeleg ei lupta asta? Câți dintre ei au priceput problema celor doi lideri și pe câți ii interesează asta?

Ceea ce știu sigur e că se bat ca chiorii, iar autobuzele stau degeaba! Cetățenii suferă in continuare… Bine, mai puțin cei apropiați părților, care aplaudă fiecare lovitură din conflict! Nu mă interesează faptul că nu s-au făcut studii și au dat banii degeaba pe ele, astea sunt prostii de care se folosesc rivalii, e bine că s-au luat și că există! Prost e că, deși ambii candidați susțin că vor binele cetățenilor, nu pun ambii umerii la punerea in circulație a lor.

Problemele de pe maxi taxi vor rămâne oricum

Țin nepărat să vă aduc la cunoștință, dacă nu v-ați gândit, că rezolvarea problemei cu autobuzele nu va rezolva și problema cu maxi taxi! Autobuzele vor deservi mai mult cetățenii din Atârnați, Buciumeni (Agricultori), Flămânzeni și Săbăreni, pentru ce traseul va fi doar pe acolo, prin Chitila. E drept, acei cetățeni merită, pentru că nu au avut parte de prea multe in ultimii ani, dar cei din Centru, Studio, Buciumeni, tot maxi-taxi vor folosi, tot aceleași condiții inadmisibile și bătaia de joc vor indura!

In cei 4 ani in care cei doi viitori candidați s-au bătut cu cărămida in piept că vor binele buftenilor, nu s-au interesat prea mult de problema cu maxi-taxi. Acum se duelează in cazul autobuzelor, fără să se unească spre binele buftenilor. Nu mai bine puneau ambii umărul la imbunătățirea transportului cu maxi-taxi? Nici Pistol și nici Stoica nu sunt niște neica nimeni, ar fi putut cu siguranță să influențeze condițiile de transport. Câte sesizări au făcut la ARR sau la ANPC? Sau la Poliția Buftea? Câți oameni au mobilizat pentru a pune presiune pe firma care iși bate joc de bufteni? Câți bani au băgat in activități de monitorizare a transportului cetățenilor pe care vor să-i conducă? De câte ori au discutat cu sefii acelei firme? Ce mama dracului, doar nu ei stăpânesc orașul?

Da, s-au mulțumit să ne transmită că patronul e un mare șmecher și n-au ce să-i facă! Hai, mă, ce dracu, chiar n-are nimeni coa** in orașul ăsta? Chiar sunteți niște neica nimeni și când vă lăudați că aveți susținere sus pusă? Ia verificați, că poate nu știți, nu cumva omul are o problemă serioasă incât a dispărut și nu se mai ocupă personal? Nu cumva firma respectivă e vulnerabilă acum? Vreți să vă informez eu?

Mai bine s-ar fi duelat in oprirea bătăii de joc de pe maxi taxi, decât să facă tot acest circ mediatic util doar lor! Era mult mai simplu, mai ieftin și mai util! Nu pot să uit cazul inchiderii spitalului, când ambii candidați iar s-au infruntat… Atunci au putut scoate in stradă oameni pentru a pune presiune, in privința maxi-taxi nu au putut niciodată! Ne-am săturat de lupta asta personală care nu aduce nimic bun cetățenilor!

]]>

4 raspunsuri
 1. simplu
  simplu says:

  Lumea tace pentru ca fara maxi nu mai avem nici o legatura cu bucurestiul… locul unde majoritatea ne castigam painea… induram…dar nu uitam ce ne fac cei care ne conduc…

  Răspunde
 2. nume
  nume says:

  Primarul e primar, dl. Pistol e Pistol …. cel mai trist din povestea asta e „spălătorul de cadavre”, un personaj sinistru aciuat pe langa mica noastra comunitate sateasca ….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *