Expresul de Buftea… de azi e altfel !

Dragii mei, au trecut aproape 4 ani de când am pornit la un drum, sperăm numai inainte, fără capăt. Aveam aproape 4 ani de când rezistăm absolut independenți și cei care ne sunteți apropiați aici știți asta, fără să aplecați urechea la niște vorbe goale.

Unii ne sunteți aproape de la inceput, deși am pornit greu, un pic timizi pentru vremurile alea tulburi. Am inceput fără niciun fel de reclamă, fără mediatizare, pentru că nici nu aveam banii și pârghiile necesare (nici facebook nu era!) și nici nu vroaim să se afle cine suntem. Azi avem peste 500 de vizite zilnic!  Am pornit site-ul inaintea campaniei electorale din 2008 și mulți au fost convinși că nu suntem decât un instrument de propagandă și manipulare. Au trecut 4 ani și au ințeles că nici măcar acum nu suntem in slujba nimănui, și veți vedea că nici la alegerile de anul viitor.

Pentru că suntem buni, ne-am atras și dușmani… Din fericire nu e vorba de vreun om serios (abia atunci aveam o problemă!), ci numai trepăduși, lingăi, incapabili, profitori, invidioși, escorci, pe care i-am deranjat și care nu au loc de noi să se desfășoare.

Am considerat de la inceput că e cel mai bine să lăsăm comentariile de pe site la liber, adică să posteze oricine, dar am avut mereu rugămintea să-și păstreze un nume unic. Nu un ip! Oamenii serioși așa au făcut. Alții au mai schimbat câteodată, dorind să transmită ceva, dar ferindu-se. I-am ințeles, nu-i problemă! Dar in ultimul timp, cum era de așteptat in preajma alegerilor, s-au inmulțit comentariile “la comandă”, jignitoare și iresponsabile. Nici asta n-ar fi problemă atâta timp cât s-ar păstra numele unic. Dar unii il schimbă des și la fal fac cu ip-urile, astfel scăzând calitatea discuțiilor.

Din cauza unora care jignesc și acuză fără niciun fel de temei, coborând nivelul discuției, mulți s-au indepărtat de site și nu mai postează. Există un individ care de câteva luni umple site-ul cu mizerii la adresa mea, schimbându-și des numele și ip-ul. Stă non-stop pe site și mă acuză de cele mai urâte lucruri de pe lume, pentru că așa vrea el, pentru că poate, pentru că nimeni nu-l poate afla! Eu l-am aflat și știu ce vrea! Dar e păcat să tragă site-ul in jos doar pentru că are o problemă personală cu mine, pe care crede că o poate rezolva denigrându-mă la mine acasă.

Și comentariile urâte se vor intensifica odată cu apropierea alegerilor, riscând ca totul să se transforme in țigănie electorală. Iar noi nu vrem să fim nici trompeta nimănui, nici groapa de gunoi! Din această cauză, de azi Expresul de Buftea se schimbă! Postarea comentariilor se va putea face numai după inregistrare și autentificare. Pentru că sunt oameni care au descoperit internetul odată cu site-ul nostru (și nu e nicio rușine!) vom explica ce inseamnă asta.

Cum se introduc comentariile

 • am creat un meniu numit “UTILIZATOR” in dreapta jos, sub “ULTIMELE COMENTARII”
 • mai intâi iți creezi un cont, apăsând pe linkul Creaţi un cont
 • introduci numele cu care vrei să postezi comentarii pe site (nu neapărat numele din buletin), o adresă de mail validă și o parolă, apoi apeși “INREGISTRARE”
 • adresa de mail nu o poate vedea absolut nimeni afară de noi, iar parola nici măcar noi, niciodată, deci garantăm confidențialitate, ca și până acum dealtfel
 • pentru a putea posta comentarii trebuie să vă autentificați inainte, introducând numele de utilizator și parola, eventual bifând butonul “ține-mă minte” pentru a evita introducerea lor de ficare dată
 • in cazul că ați uitat parola sau numele de utilizator, aveți tot acolo două linkuri, de unde veți primi datele pe mail.

Știu că această măsură va diminua numărul comentariilor și implicit al vizitelor, dar măcar va fi site-ul mai curat și cu plus de calitate la comentarii.  Vă aștept pe toți să vă faceți cont, vechi prieteni de pe site sau noi, și să discutăm civilizat, decent și constructiv pentru comunitatea noastră, lăsându-i pe dubioși să privească și nu invers!

Nu trăim din site-ul acesta, am băgat până acum peste 1000 de euro in el și muuuuult timp liber, iar singura sursă de finanțare a lui a fost și va fi exclusiv reclama comercială. Dacă sunteți curioși, până acum am avut doar un singur contract de reclamă.

Așteptăm de la voi și alte propuneri pentru site și vă invit să producem conținut impreună… Eu nu am timp și nici nu sunt ziarist să fac totul, dar aveți la dispoție site-ul pentru a comunica și altora din oraș ce știți și ce vreți! Pentru neclarități și orice altceva, aveți la dispoziție și adresa noastră de mail…  contact@expresuldebuftea.ro

]]>

21 raspunsuri
 1. Caz
  Caz says:

  Probabil daca stiai ca se va ajunge aici cu jignirile si acuzatiile nefondate (nu conteaza impotriva cui) faceai de mult pasul asta, oricum, niciodata nu este prea tarziu. Spor la treaba !

  Răspunde
 2. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  M-am gândit mult la problema asta, a fost o decizie grea… Nimeni nu ar lua-o dacă ar ține la trafic și la banii pe care ii face cu site-ul. Dar nu e cazul nostru!

  Escroci și securiști se vor mai găsi pe site, dar va fi totul mai spălat, mai sigur, mai familial. Cu ajutorul comentariilor voastre constructive, site-ul va rămâne la fel de sus ca trafic și valoare a conținutului.

  Răspunde
 3. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  Când vă faceți cont, primul nume va fi cel cu care veți apărea pe site, al doilea (username) nu se va vedea, e pus in cazul in care vreti sa va dati și numele din buletin. Daca nu, completati ce vreti acolo!

  Verificati-va mailul, unii v-ati facut cont, dar ati uitat sa-l validati pe linkul primit pe mail.

  Inca o dată… datele voastre sunt confidentiale, afara de numele cu carepostati, nimeni nu va avea acces la ele. Daca vroiam sa va vând, vă vindem până acum! 8)

  Răspunde
 4. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  Primul nume va fi cel cu care postati, cel public, iar al doilea va fi cel cu care va logati pe site pentru a posta și nu e public.

  Cel mai bine e să fie amandoua la fel, pentru a nu le incurca. Daca vreti sa vi le schimb, ma anuntati pe mail, se poate, dar nu după ce postati mai multe comentarii, ci la inceput.

  Am scos și chestia aia cu “cine e in expres” unde apareau cei logati pe site, pentru a nu vedea vreun primar ca angajatii stau pe expres.

  Răspunde
 5. pacalici
  pacalici says:

  Bogdan, sper ca nu Don Nelu te-a silit sa faci chestia asta. E clar ca vor disparea comentariile incomode, si asta ii place maestrului in ceremonii. Orice ar face, adevarul va iesi ca uleiul la suprafata

  Răspunde
 6. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  Vezi de ce e bun jegul ăla? Mănâncă un rahat și voi il credeți. O să vezi, Păcălici, că nu e așa. Poți să mă testezi… Nu mai puteam să fiu cârpa oricărui frustrat care are probleme de ordin politic sau ii chiorăie mațele de foame.

  Cine vrea să spurce fără dovezi primarul, opoziția, pe mine sau pe alt user de aici, să-ți facă, nene, site, și să vomite acolo! Site-ul ăsta e pt oameni serioși… Dacă nici aici nu se critică primarul, inclusiv de către mine, atunci vă doriți intradevăr porcăială de cea mai joasă speță! Pentru asta căutați-l pe maestru, eu nu mă supăr!

  Răspunde
 7. pacalici
  pacalici says:

  Bogdan, aseara am stat cu niste prieteni de vorba. Mai toti citesc Expresul, mai putini insa si-au dorit sa mai posteze. Speriati de “ciorbarul apatrid” si de “inegalabilul” 2012 privind dezvaluirea IP-urilor catre cei interesati, oamenii au retineri. Ar fi normal sa-i asiguri de confidentialitate, altfel faci servicii latraului latos si acolitilor lui. Cocina aia de site zburda de fericire crezind ca bat clopotele pe aici.

  Răspunde
 8. alexp
  alexp says:

  Va intoarceti iari si iar la IP-uri.Cine a avut oo a scris si pe situl aluia(de exemplu eu am scris chiar in plin scandal de IP-uri).Nu e cazul sa intram in panica.N-o sa-ti intenteze nimeni proces avand in vedere ca majoritatea vorbelor (”aruncarilor cu noroi” cum le place lor sa le numeasca) sunt reale ,unele insotite de dovezi.

  Răspunde
 9. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  Din păcate unii trăim intr-o lume otevistică si am devenit ori paranoici, ori prea importanti.

  De fiecare dată cand are loc un cutremur intr-o tara din lumea a 3-a, apare cate un tampit la tv și anunta ca vine si la noi maine. Noi radem del el, dar avem deja panatlonii murdari de frica.

  Tot de la OTV ne-am imbolnavit de importanta urmarind tot felul de caricatrui de detectivi. Orice banal are impresia ca e cineva, iar orice “cineva” are impresia ca e dumnezeu. Am ajuns să ne credem atât de importanti incât să refuzăm furnizarea cnp-ului la recensămant!

  Există și in Buftea asta o lume otevistică, cu politicieni ce au impresia ca totul li se cuvine, cu securiști care se vor mafioți, cu jigodii care mănâncă rahat, ca desert după ciorba de burtă și care in schimbul notei de plată, scuipă in direcția indicată… cu fluturi de lampă care se cred băieți de Dorobanți, cu găinari cu figuri de interlopi și bișnițari autointitulați oameni de afaceri.

  In lumea asta, unii ca tine și prietenii tăi de care vorbeai, probabil nu aveți curaj să vă dați cu părerea. De ce? Păi ori sunteți pisici, ori aveți interese ascunse! Altfel de ce v-ar fi frică de primar? decât să bați cu pumnul in masă pentru ceea ce vi se cuvine, preferați să invocați lipsa de incredere in site-ul asta. Pentru că, obișnuiți cu otv-ul, aplecați urechea la un jeg cu figuri de capatos, care să vomită prostii plătit de alții.

  E doar alegerea voastră dacă vreți să postați aici sau nu, dacă aveți incredere in mine sau in mizeria aia. Dacă acum vă trebuie cont pentru a posta, de ce să insemne că vreau să dau ip-urile? Până acum nu le puteam da? Chiar credeți că Stoica m-ar obliga să-i dau ip-uri, dar m-ar lăsa să il critic, cum s-a intmplat in ultimele articole și cum se va intâmpla și cu următoarele două-trei? Adică paote spune “dă, bă, ip-urile, că te ia mama dracu”, dar nu mă poate obliga să nu-l mai critic?

  Dacă nu mă cunoașteți, aveți posibilitatea să o faceți pe net, am 3 site-uri si 3 conturi de facebook, de unde puteți afla totul despre mine. Dacă tot vă place porcăiala și mai aveți habar despre ce se intâmplă in oraș, citiți cu atenție ultimele creații ale jurnalistului și veți afla de unde bate vântul și de ce!

  Răspunde
 10. pacalici
  pacalici says:

  Pe mine m-ai convins, nu de mine era vorba. In rest, imi place ce spui si am incredere, altfel nu eram aici. Tot aici o sa ma si spovedesc, cind va fi momentul, dar pina atunci, in exclusivitate, voi desarta tolba nelegiuirilor savirsite de unii dintre noi cit de curind. Fara jigniri, fara porcaieli, fara menajamente. Doar cu meticulozitate si cu probe.

  Răspunde
 11. pacalici
  pacalici says:

  Bogdane, nu fi mai catolic decit Papa si nici nu atenta la inteligenta noastra, atita cita e. Faptul ca-l critici pe Stoica nu e destul sa iti desavirseasca increderea, poti sa-l critici la intelegere cu el…Lasa-ne pe noi sa te apreciem, nu ne forta mina. Deocamdata esti “curat”, sper sa ramii la fel.

  Răspunde
 12. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  [quote name=”pacalici”] Faptul ca-l critici pe Stoica nu e destul sa iti desavirseasca increderea, poti sa-l critici la intelegere cu el… .[/quote]

  V-am zis că trăiți in lumea lui Dan Diaconesecu…

  Răspunde
 13. nume
  nume says:

  Recunoasteti stilul Scanteia ? Va era dor de el ? Atunci:

  “Raja si Primaria Buftea mana in Centrul Zonal Buftea, s-a apucat serios de treaba in oras. Strada Eroilor are pe toata lungimea ei, schimbate tevile atat pentru scurgere, cat si pentru alimentare, urtmand a fi racordata la magistrala.
  In urma lucrarilor celor de la Raja, Primaria Buftea reface trotuarele si da o fata noua strazii, care nu numai ca va arata multmai bine decat inaite, dar va fi racordata la utilitati conform normelor secoului 21, nu al celui trecut, cum era.

  Iata asadar, o mostra despre cum poate decurge si ce beneficii pt avea buftenii, de pe urma unei colaborari serioase, intre doua institutii serioase: Primaria Buftea si Raja Constanta, colaborare din care doar noi, buftenii, avem de castigat.
  Si iata ca, desi unele saituri de clevetiri au anuntat ca pe Strada Eroilor se pun doar borduri si se refac trotuarele, pentru a deruta lumea si pentru a arata cu degetul ca de fapt nu se face nimci in oras, relitatea este alta, mult mai ampla si mult mai serioasa: cei care conduc orasul stiu ce fac si fac foarte bine!”

  Emil Bobu traieste la Buftea !!!!!

  Răspunde
 14. Ela
  Ela says:

  Poate cineva sa laude RAJA??!!!! Pai, avem noi apa asa cum ar trebui in secolul 21?? Tot intreb: E POTABILA APA??? Nimeni nu-mi raspunde!! In fiecare sambata trebuie sa stam pana dupa amiaza ca sa putem spala….. De mancare…nu mai vorbim. Zi de zi sunt probleme in ce priveste calitatea apei. Indrazneste cineva sa-i laude pe cei care ne dau apa maro si fara presiune pentru cei ce stau la etajele superioare? Dupa ce ne von imbolnavi, probabil se vor lua masuri serioase! La noi asa se procedeaza, traim in Romania!!!!!!!!
  Cei care conduc orasul ar trebui sa rezolve urgent aceasta problema, nu toata lumea are bani de apa plata!! Si poate-si aduc aminte c-ar trebui modernizata si strada Studioului, e o rusine pentru oras, mai ales ca la MPP vin multe personalitati. Nu sunt nici macar trotuare, ne rupem picioarele!!!

  Răspunde
 15. alexp
  alexp says:

  De calitatea apei este direct raspunzatoare firma Raja si Primaria Buftea.Potrivit legislatiei in vigoare ANPC nu mai are nicio legatura in privinta calitatii serviciilor locale.Asadar o sa avem apa potabila doar daca vrea primaria(primarul si consiliul local).Nu ma refer aici doar la Buftea.Probabil ca primaria are obligatia sa stranga analize ale apei facute de laboratoare , ca doar e in slujba cetatenilor.Nu stiu daca ati retinut replica celor de la Raja :”sunteti prima persoana care reclama calitatea apei….pana acum nu a mai observat nimeni apa bej”.De ce oare nu zic cinstit ca decat sa sparga tot orasul sa schimbe tevile vechi (care trebuiau de multi ani schimbate) prefera sa lase apa asa.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.