Știți ce votați?

Buftenii care nu se uită la televizor și care nu sunt spălați pe creier, cu greu ar putea fi siguri ca stiu ce voteaza. In conditiile in care votul e nominal, prea putină lume e lămurită in privința celor care ii vor reprezenta in parlament.

Am fost uluit să observ cât de mare e procentul celor care nu au habar despre ce alegeri e vorba. Unii cică votează cu Băsescu, alții cu USL, să il demită pe Băsescu, ba chiar cu “ăștia tinerii de le televizor, să ne mai conducă și ei, ajunge cu ăștia ai lui Băsescu”, de parcă nu ar fi la putere de 6 luni “tinerii ăștia”! Prin Buftea mulți incă se intreabă la ce mai candidează Pistol, de e pus iar pe bannere!?

Cei dezghețați la minte știu insă că e vorba de alegeri uninominale și că in mod normal ar trebui să votezi cele două  persoane care crezi tu că merită și in care ai incredere să te reprezinte in Senat și in Camera Deputaților.

Din păcate, la Buftea, ca aproape in toată țara, nimeni nu știe mai nimic despre candidații din coelgiu. Firește, nici n-ar avea de unde, pentru că partidele se bagă in față, iar oamenii, in necunoștință de cauză votează tot partidul până la urmă.

 

Florin Covaci candidează pentru Camera Deputailor pe listele ARD, iar fiind din Buftea, concetățenii noștri il mai știu cât de cât. Nu prea mult, pentru că nu s-a străduit deloc (nici el, dar mai ales partidul) să-și facă o campanie ca lumea și pare a fi pus de partid, doar să fie… Oricum, candidatul USL e prea puternic pentru a fi invins.

E vorba de Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului. Buftenii nu ști nimic despre el, doar că e cel pe care primarul Pistol il recomandă și chiar impune. Probabil ați observat (vezi si video) că in jurul corturilor cu fasole de 1 Decembrie erau numai efise cu el si USL și deasemenea, presa finanțată de la bugetul local e plină de o lună cu  Hellvig.

Poze Covaci

Poze Hellvig

www.florincovaci.ro

www.hellvig.ro

 

Buftea face parte din Colegiul 2 pentru Senat si Colegiul 4 pentru Camera Deputatilor. Candidatii din care buftenii vor trebui sa aleaga, sunt următorii:

Pentru Senat: Nicolae Nasta – USL
Ioana Mihaela Șandru – ARD
Gabriel Constantinescu – PPDD
Vajna Laszlo – UDMR Pentru Camera Deputatilor Eduard Hellvig – USL
Florin Covaci – ARD
George Piha – PPDD
Tasnadi Stefan – UDMR

]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.