Cum se risipește banul public

Iata cel mai la indemână exemplu de risipirea banului public, ca să nu zicem sifonarea lui.

Pe strada Luceafărului s-a introdus canalizarea in 2010, după care s-au construit trotuare și s-a betonat toată strada cu un strat gros de beton, drept, perfect.

In toamna lui 2013, Pistol a ordonat asfaltarea acestei străzi, deși era perfectă, intr-o amplă și curioasă campanie de asfaltare a unor străzi deja asfaltate de Stoica in 2010… Luceafarului, Florilor, 23 August, Oltului, Eroilor. Firma care a efectuat aceste lucrări, omniprezenta in Buftea, Delta ACM.

După doar un an, strada Luceafărului a fost spartă total, reintrodusă calalizarea și va fi din nou asfaltată, lucrare inclusă in proiectul celor de la RAJA, inceput in 2014. Oare nu știa nimeni din primărie, când s-a ordonat inutila asfaltare, că in câteva luni RAJA va reintroduce canalizarea pe acea strada, sau s-a mers pe mucles, doar-doar să-și tragă Delta ACM partea?!

]]>

8 raspunsuri
 1. Hadrian
  Hadrian says:

  Ma bucur ca ai abordat problema asta. Intr-un an se asfalteaza, in altul se sparge ca sa bage canalizare. mai vine si Electrica (cum s-a mai chema acum) si sapa si ea dupa toate astea ca sa ingroape nu stiu ce cabluri. E un adevarat balamuc, nemaivorbind de stresul cauzat locuitorilor care trebuie sa suporte picamare, excavatoare plus mizeria aferenta acestora. Tone de pamant aruncat pe trotuar? Peste dalele alea ieftine? Tot peste dalele alea se baga excavator de tonaj greu? pai e clar bataie de joc. Numai la noi se lucreaza asa. Muncitorii saracii nu au nici o vina; problema e a maistrului si a inginerului care nu au grija de toate amanuntele astea.

  Se spunea ca exista un proiect aprobat deja in care urmeaza sa se ingroape firele de inalta tensiune, internet, cablu & telefonie. Nu au reusit primarii din Bucuresti sa faca asta si reusim noi in orasul asta mic?

  Ma intreb si eu ca prostul: locuitorii au vreun drept? Ca unui om i-au stricat gardul din beton din prea multa prostie. Sau noi trebuie sa suportam tot … fara sa cracnim? Ca doar e pt. binele nostru!

  Răspunde
 2. Bogdan Marchidan
  Bogdan Marchidan says:

  Daca iti aduci aminte eu acum ceva timp am tras un mic semnal de alarma dar …. s-a gasit “cineva” care sa-mi dea peste ochi … cu … nimic 🙂
  Raspunsul la intrebarea ta este urmatoarea : Nu se poate CIORDI daca nu sunt “PROIECTE”

  BUFTEA UN ORAS FURAT !!!

  Răspunde
 3. Micke
  Micke says:

  intre timp stau in centru pe o strada cica asfaltata careia ii lipseste asfaltul cu desavarsire … probabil au avut bani de echipa si de logisitica si nu le-a mai ajuns de asfalt in sine … enigma banuiesc ca v-a ramane nerezolvata …

  Răspunde
 4. insolventul
  insolventul says:

  Mie imi place chestia asta cu minusuri sau plusuri acordate comentariului pe care il face fiecare. Urmarind atent, am observat ca cine besteleste si acopera carmuirea cu ocari primeste neconditionat plus, cine incearca o explicatie este fie jignit, fie bombardat cu minusuri si pus la colt. Sar pe el aceiasi 5-6 care pandesc parca momentul sa-i dea la gioale, sa-l descurajeze si sa-l faca sa dispara din peisaj. E amuzant, cred ca si banalul 2+2=4 ar primi minusuri si apostrofari daca nu ar fi in ton cu matematica opozitiei… Si aici, la nivelul nostru, avem un Mircea Marian, o Pora, o Soneria Matei, un Orhan, putin mai agramati, putin mai mult neinformati si mult mai patimasi decat le permite originea. Multi se cred miezul din dodoasca, mai toti au solutiile in manseta, din pacate aberatiile depasesc cu mult starea de normalitate si de aici contradictiile. Cand nu mai este loc pentru explicatii, cand patimile intuneca cugetul, cand ratiunea este rapusa de frustrari, nu are nici un rost sa-ti irosesti timpul demonstrand aritmetica de care spuneam mai sus. Astept minusurile “cuvenite”, va rog doar sa nu-mi rupeti oglinzile de la papuc, Loganul ala rosu, IF-02-VDO, parcat in fata curtii pe str. Vlasiei nr.8. Daca totusi va face placere, il gasiti acolo. Nu luati stergatoarele, sunt proaste si lasa urme pe parbriz, nu merita. Mai bine le rupeti. Daca tot nu va racoriti, spargeti farurile si parbrizul, totul dureaza 10 secunde, are alarma dar eu nu ies din casa decat dupa 5 minute, asta daca aud alarma… Va spun eu, e mai dulce razbunarea asta decat niste amarate de minusuri batute pe tastatura…

  Răspunde
 5. bizu
  bizu says:

  sunt in orasul nostru o multime de probleme : starzi asfaltate de 2-3 ori, strazi ca in evul mediu, gropi sapate si neastupate , si lista poate continua. sunt in orasul nostru si lucruri bine facute : parcari, iluminat public, strazi asfaltate etc . Ceea ce vreau eu sa spun este ca acest oras a schimbat din pacate in ultimii 15-20 de ani 4 primari dar a ramas cu aceiasi functionari carea au fost o data tineri si inimosi dar acum sunt batrani si prafruiti . Competenta nu s-a numarat niciodata printe calitatile celor din primarie ,cu mici exceptii , Slujbasi la stat , ghidati de principiul timpul trece lleafa merge au fost si sunt putin spre deloc interesati in a face cu adevarat treaba sau in a rezolva problemele cetatenilor. Ceea ca am asteptat de la George a fost o inoire a personalului primariei , mai ales ca vine din mediul privat .
  inca astept o schimbare in acest sens desi tinand cont de faptul ca anul viitor este an electral nu cred ca se va intampla ceva in sensul asta .

  Răspunde
 6. bizu
  bizu says:

  o solutie la problemel ridicate in acest articol ar fi creeare unei pozitii de City Manager , in cadrul primariei , care sa aiba in atributii chiar acest lucru gestionarea lucrarilor de amenajare , intretinere si infrastructura . Primarul avind astfel timp sa se ocupe de programele sociale , politica etc. Bine asta ar putea sa o faca si Viceprimarul dar in cazul orasului nostru acesat functie este mai mult decorativa

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *