Cum a fost la Referendum 2018 Buftea

Foto Facebook…   Un domn a aparut in usa , s a uitat pe buletinul de vot cu DA si NU… “Ma, nene, ce se votează aici?” “E referendum, dacă sunteti de acord nu cu intrebarea de pe usa” “Pai eu vreau sa votez pe cineva, nu da sau nu!” Si a plecat dezamagit… A mai venit o doamna si a intrebat, dar cand a tinut neaparat sa voteze a aflat ca nu e in sectia asta si a plecat cu doi copii, 2 km pana la cealalta… “Sa nu zica domn primar ceva…”   In curtea scolii din Buciumeni se construieste un centru comunitar. Banuiesc ca pentru copii si e o idee excelentă pentru zona asta. Primaria a pus la dispozitie terenul si o asiciatie construieste cu voluntari, numai ca lucrarile sunt sistate de ceva timp si autorizatia va expira. Paznicul spune ca nu mai au muncitori, dar am aflat de la cineva care cunoaste problema, ca de fapt e problema cu terenul. Mostenitorii boierului Otetelesteanu au intrat de mult in posesia acestui teren uriaș de aici… curtea scolii, bisericii, parcul, poligonul. Nu vor terenul scolii inapoi, dar ar fi pus conditia sa nu se taie arborii seculari de aici, de o frumusete rara. Se pare ca aceasta noua construcție implica taierea unor pomi si de aici probabil un litigiu.

Locul e minunat si incarcat de istorie, pe lac, pacat ca e in paragina si plin de gunoaie. E atata spațiu in cartier de facut centre comunitare si gradinite, nu cred ca e potrivit in locul, sau printre arborii astia fabulosi. Foto Facebook…  
  Nu mi fac eu selfie-uri prea des, dar si cand imi fac, strâng tot gunoiul din curtea scolii din Buciumeni, unde e sectia de votare, unde sunt delegat. Multe cutii de energizant ieftin, probabil micul dejun al elevilor!!!!! Nu m-a lăsat inima sa stau degeaba referendumul asta, că oricum nu venea nimeni, si nici sa vad parcul asta superb, încarcat de istorie, dar plin de gunoaie! Mai ales că imi trezește multe amintiri, lucrând aici ca profesor acum mulți ani! Asa ca, in loc sa ies la tigare ca orice delegat, am preferat sa strang gunoaiele. Banii incasațí ca delegat, ii voi dona in cartier. Să facem totuși referendumul util!
Buftea 5.6% prezenta in prima zi! Foto Facebook…  .
Biserica din Buciumeni e monument istoric ridicat in 1737. Cea mai veche clădire din Buftea! Istorie spoita cu var, tabla ordinara si picturile vopsite. Mare pacat ca nu a fost reabilitata cum trebuie si ca zace intr un parc in paragina, langa scoala. Dupa slujbă, oamenii au fost trimisi vizavi, la urne, dar au fost putini, vreo 10. Foto Facebook…   9 ore de somn in ultimele 72… n am mai reusit performanta asta de acum 20 de ani de la petrecerile studențești. De data asta cu un scop nobil… ne-am asigurat ca va fi un referendum corect, nu un exercitiu de fraudă, care ne ar fi batut cuiele de la coșciug. A fost extrem de benefic pentru experiența nostra politica si promitem sa reaprindem speranța in Buftea. Delegatii USR au fost chiar prea vigilenti, si nu am avut probleme, caci si electoratul din Buftea prezent la urne a impus respect. Felicitari delegatilor USR, dar si colegilor din sectii de la celelalte partide si presedintilor de sectii. Toti au inteles despre ce e vorba la acest referendum si ne am înțeles super! Prezenta in Buftea… 16,83%   Am tinut neapărat să fiu delegat USR la referendum in Scoala nr.4 din Buciumeni din două motive…. 1. Aici am lucrat 2 ani in 2000-2001 și imi era tare dor de locul ăsta. 2. Știam că acest cartier e greu, sensibil și tumultos din punct de vedere electoral, și voiam să fiu atent, și să studiez, in persepctiva alegerilor locale. In prima zi, fiind mai liber, am contemplat curtea scolii și parcul superb, cu arbori seculari, aflat in paragină. N-am rezistat și am strâns 3 saci mari de gunoaie din curtea scolii, dintre pomi. Apoi m-am plimbat incaîntat printre copaci. V-am povestit despre zona mai multe pe pagina mea in week-end.
Lumea nu s-a inghesuit la vot in prima zi, doar 32 de persoane in 14 ore! A doua zi a inceput in aceeași notă de absenteism, dar cu vreo 10-12 bătrâne care au venit direct din biserica de vizavi, la vot. Intre orele 17 și 20 s-a intâmplat ceva, și oamenii de pe Bulevardul Muncii au inceput să curgă la vot. I-am văzut, i-am auzit, i-am simtit, și sunt absolut sigur că cineva i-a mobilizat pe majoritatea. Aș fi zis că un preot, dar jumatate dintre ei erau băieți tineri, fără treabă cu biserica, aprope toți făcând aceeași glumă cu gheii, și cum nu-și doresc gheii. O altă parte era formată din oameni amărâți, unii dintre ei, cunoscuți asistați social, care verificau dacă le-am pus autocolantul pe verso buletinului, “că ne mai trebuie la primărie”. Mulți habar nu aveau ce se votează, și ne rugau să le explicăm. Dovadă că mulți au pus ștampila pe NU. Pentru că, ziceau ei, NU erau de acord cu gheii. Duminică după ora 17, in mediul rural, nu mai vine nimeni la vot! Oare e s-a intamplat acum? In prima zi, am avut doar 2 votanți de pe celebrul Bd-ul Muncii in 14 ore, iar a doua zi, in 3 ore, aproape 100! De ce să-i mobilizezi pe oameni in condițiile acestui referendum, deja eșuat la ora aia? Chiar nu-mi explic, e inutil… Doar dacă vrei să faci vreo demonstrație de forță! Dar cine să o fi făcut? In această sectie sunt in jur de 1000 de votanți, prezența la alegerile locale fiind mereu de peste 90%, votul fiind covâșitor cu cel care dă mita electorală. S-au impărțit banii cu portbagajul in anii trecuți chiar in ziua alegerilor. E musai ca noi, USR-ul să avem suficient de mulți oameni curajoși care să supravegheze viitoarele alegeri locale! Acum a fost prezenta de 18%, 177 de persoane din 954. DA 83%… Nu 15% … ANULATE 2% Doar 14 votanti pe listele suplimentare, niciunul in urna mobila.
. Din 18 475 bufteni cu drept de vot au votat doar 2770, plus altii care nu aveau buletin de Buftea, 339, pe liste speciale. Nu am observat incidente in cele 13 sectii de votare, doar o curioasa crestere a participării duminica seara in sectia de la Scoala 4 Buciumeni. Salutari tuturor delegatilor celorlalte partide și presedintilor de sectii, cu care ne-am inteles foarte bine!
Domnul primar Pistol nu a votat, insă e posibil să fi fost plecat din localitate si să fi votat pe o listă suplimentară acolo. Noi nu l-am văzut susținând acest referendum nici in zilele premergătoare. .
Crevedia Fotografia postată de Crevedia visează. Din 1580 de votanti prezenti la urne in Crevedia, 470 au votat pe liste suplimentare. Adică nu aveau buletin de Crevedia! Cine poate crede că in acest week-end am fost vizitat de turisti? Că firme mari și facultăți nu sunt in Crevedia, ca să avem oameni din afară! Poate veti spune că avem mulți bucureșteni mutați recent in case noi, dar in satul din fundul lumii, Cocani, au fost 106 votanti pe liste suplimentare, fără buletin de Crevedia! Ce să caute pe acolo? Că nu e nici un ansamblurezidential, nicio atracție turistică, nicio firmă, doar o stradă care se infundă, nu trece nimeni! Tot satul are 369 de cetățeni!
Așa se face frauda, pentru că au știu că nu se monitorizează electronic și nici nu se publică listele suplimentare! Au cărat cu mașinile la vot, probabil tot aia care au fot și prin Butimanu, că și acolo s-a intâmplat. Dacă USR avea oameni in sectiile de votare vă garantez că nu se intâmpla așa, nu s-a intâmplat nicăieri unde au avut! Am insistat să vă inscrieti ca delegati, o să ințelegeți prea târziu că e nevoie de un grup de opozitie, care să nu-i lase să fure in halul ăsta! O să vedeți că după 4 ani de făcut nimic, vor fura și alegerile din 2020. Fotografia postată de Catalin Munteanu.
]]>

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *