CS Buftea – CS Tunari 6 – 2

Cineaștii au găsit formula magică!

Pentru prima oară in acest sezon echipa a arătat ce trebuie să arate o echipă de fotabal a unui oraș serios…

atitudinte, forță, unitate, disciplină! După experimentul nefericit, numit Oneață Augustin, experiment ratat și de neințeles, echipa și-a revenit total sub conducerea lui Lavi Hrib. Ba chiar au inceput și buftenii să vină mai mulți la meci!

După avântul luat anul trecut, când Hrib făcuse o echipă beton, noul sezon ne-a prins fără mai multi titulari, dintre care 4 piese de bază: Plopeanu, Ardeleanu, Păun și Negrea. Probabil scăderea salariilor a afectat și lotul, astfel că au sosit mulți tineri, echipa resimțind din plin schimbarea. In toamnă a fost dat afară și Ionuț „China” Tutunaru, pe motive politice disciplinare, care dacă nu era cel mai bun jucător din lot, sigur era cel mai implicat in joc.

Pe fondul unor rezultate nesatisfăcătoare, conducerea clubului a luat hotărârea ciudată de a-l trage pe linie moartă pe Hrib și de a-l instala principal pe Ionel Augustin, un mare fotbalist, dar foarte mic antrenor. Eu, ca mare dinamovist ce mă laud, l-am iubit enorm pe Oneață ca jucător, iar pe steliștIi ca Lavi, nu i-am avut deloc la inimă, dar nu pot să nu remarc diferența clară de nivel, in favoarea ultimului, cunoscut când era in activitate, ca fiind „copilul” lui Viorel Hizo. De aceea n-am să ințeleg de ce a fost necesară rocada asta…

Cu Oneață știți ce s-a intâmplat… echipa mergea din eșec in eșec, jocul era haotic, iar jucătorii i-au intors spatele. Când am anunțat plecarea lui in urma „pierderii” vestiarului, ziariștii primăriei au sărit să mă contrazică aiurea, probabil la cererea conducerii clubului. Și iar nu ințeleg de ce… Doar se știa că purceaua e moartă, se credea oare că poate fi resuscitată? Se intorcea și făcea… ce?

Ca apropiat al echipei, Hrib a fost primul care a fost luat in calcul, deși omului nu cred că ii convine să fie mantaua din cuier, utilă când apar intemperiile. Pentru ce am văzut anul trecut, dar și in ultimele două meciuri, victorii cu Dunărea și Tunari, ar trebui să i se acorde o mai mare incredere acestuia, pentru că se vede că știe ceva. E și o perioadă mai delicată, cu toată lumea impotriva fotbalului, cu rezultate proaste sezonul ăsta și nu in ultimul rând, cu probeleme mari de lor. Buftea are doar un portar in lot!

CS Tunari era o echipă bună a seriei, aflată pe locurile fruntașe, venind după o victoria categorică cu Eforie. Buftenii au intrat bine in joc și i-au luat tare din prima, inscriind repede prin Vențer, după o acțiune personală, portarul oaspeților, buftean și el, accidentându-se grav la această fază.

Tânărul Vențer, ignorat in mandatul lui Augustin, a făcut un meci bun, fiind coautor și la alt gol, și a jucat destul de avansat pe dreapta, făcând echipă bună cu Goșman, fundaș dreapta. Hrib a inceput interesant meciul, cu un sistem de 3 fundași centrali și un atacant veritabil, Ioniță, susținut des pe laterale de Vențer și Potecea.

N-a trecut mult si in urma unei lovituri de colt, fundasul Simion, uracat in atac, a reusit golul doi, după o lovitura de cap. Buftenii, simtindu-se bine in noua formula si condusi bine de un adevarat nr 10, Dorobantu, revenit la a doua tinerete, au apasat pedala si au reusit lovitura de KO… Potecea a obtiut penalty, iar Gosman a transformat elegant… 3-0 .

Ce m-a surprins placut a fost ca nici la acest scor Buftea nu s-a linistit, ci facea un pressing insistent, fortandu-l pe antrenorul oaspetilor sa faca 3 schimbari pana la pauza. Imediat după pauză, Robert Ionita a făcut 4-0, in aplauzele publicului, fapt mai puțin obișnuit in ultima vreme.

In repriza a doua, odata cu mutarile lui Hrib, intrând Negrea, Dumitrescu, Capalau si Neagu, sistemul de joc s-a cam relaxat, Buftea pierzand mijlocul terenului, astfel ca oaspeii au reusit sa reduca din handicap. Spre final, Dumitrescu a incercat cateva curse in stilul propriu pe stanga, dar Buftea a mai reusit doar un gol, prin Căpălău, după o faza frumoasă plecata tot de la acesta. Am impresia că Andrei iși cam iroseste talentul, după părerea mea el avand un potential foarte mare pentru o echipa de liga 3. Are un joc plăcut, dar ar putea fi mult mai eficient si mai util echipei. Nu e atent mereu la joc, nu face faza de apărare, are momente cand nu are chef și o aroganta care ii aduce repede cartonasul. Toate aste il vor trage in jos de la o anumita varsta, mai ales ca viteza si reactia nu va mai fi aceeasi cu trecerea anilor. Am vazut multe meciuri de liga 3, dar nu imi aduc aminte de un jucator mai bun in viteza, cu mingea la picior și cu dribling! Păcat ca nu prea are piciorul stang și exagereaza cu driblingul si cu intratul in unghi vrand sa si-o aseze pe dreptul, astfel pierzand mult timp.

Scăpată de griji și după un meci foarte bun, cineaștii vor aborda finalul de sezon relaxați și cu mare chef de joc, astfel că ne așteptăm la rezultate și jocuri bune. Sperăm că va fi inceputul reconstrucției echipei, pentru că nu trebuie să ne mulțumim doar cu salvarea de retrogradare in fiecare an. Principalul scop ar trebui să fie readucerea publicului la stadion, iar asta nu e posibil decât cu o echipă frumoasă și cu atitudine. Și nu e așa de greu!

Cu 5 etape inainte de final, Buftea urcă pe 8 și etapa viioare va sta, pentru că Spicul s-a retras, astfel că vom câștiga 3 puncte la masa verde.

FOTO…   CS Buftea – CS Tunari 6 – 2

VIDEO… CS Buftea – CS Tunari 6 – 2

]]>

22 raspunsuri
  1. Ciprian
    Ciprian says:

    Ar mai fi de spus despre acesta partida:
    – la cererea observatorului Dan Petrescu o echipa de cameramani a filmat acesta partida, centralul timisorean fiind propus pentru promovare in lotul A de arbitrii din Romania
    – jucatorii au purtat o banderola neagra din respect pentru Presedintele Sorin Dumitrescu si jucatorul Andrei Dumitrescu, cei care in ziua meciului si-au inmormantat mama respectiv bunica
    – a fost prima partida din retur in care CS Buftea a primit doar 2 cartonase galbene ( media fiind de 5 pe meci)
    – a fost cel mai rapid gol marcat in acest retur de formatia noastra
    – din retur se pare ca CS Buftea va avea o noua strategie de imagine

    Răspunde
  2. Caz
    Caz says:

    Stiu sa apreciez cand baietii muncesc si au si rezultate, asa ca ii mai felicit o data ! (am apreciat si munca fara roade, dar nu bataia de joc)
    Re. Dl Richard : sunt convins ca este la oferta ! 🙂

    Răspunde
  3. Ciprian
    Ciprian says:

    [quote name=”richard gioarsa”]Si cam cat costa noua strategie de imagine ?[/quote]

    INCREDIBIL O LEI. Mai sunt oameni in Buftea care fac si din pasiune.

    Răspunde
  4. Ion Ion
    Ion Ion says:

    interesant comentariul, probabil este o parere personala. Sportul este de mai multe categorii: amator, nonamator si profesionist. Dupa parerea ta Bogdane , unde se incadreaza fotbalul de la CS Buftea, cu argumente.

    Răspunde
  5. Expresul de Buftea
    Expresul de Buftea says:

    Nu prea ințeleg de ce vreți să știți părerea mea, eu sunt doar un cetățean pasionat …

    Dar cred că la nivelul ligii 3, fotbalul ar trebui să se incadreze la capitolul „pasiune”. Un fel de amatorism in clocot și condimentat cu ceva profesionalism, astfel să rezulte multă pasiune, care să injecteze și publicul, atât căt este. Rețeta asta aplicată perfect sigur va stârni interesul publicului, care va veni la stadion, rezultând mulumire in oraș.

    Acesta e scopul fotbalului de liga 3, cu buget restrâns, intr-un orășel destul de important. La acest nivel scopul clubului ar trebui să fie nu promovarea, nu profitul, ci mulțumirea publicului contribuabil și aducerea lui la stadion. Asta se face și cu bani, ce-i drept, dar in lipsa lor se poate compensa cu multă pasiune. Pasiune, care uneori e ignorantă, voluntar sau involuntar, deși ar putea fi „ingredientul minune”.

    Spre surprinderea multora, eu chiar văd ceva pasiune la CS Buftea, și la jucători și la staful tehnic. Cu un pic de liniște, disciplină și atenție sporită către public, se poate face ceva frumos.

    Eu voi propune curând aici câteva idei pentru aducerea publicului la stadion, in speranța unui nou sezon cu adevarat pasional.

    Și ca un semi-cunoscător al

    Răspunde
  6. Ion Ion
    Ion Ion says:

    In cazul acesta ar fi fost bine daca Buftea juca cu Dirza , Crevedia , Ciocanesti, Corbeanca etc si nu mai faceau deplasari nu se mai platea transport , cazare si masa (contracte) si sigur veneau citeva sute poate mii de spectatori sa-si vada vecinii la joc. Din pasiune si din talent , ca AMATORI, Steaua a cistigat in 1986 Cupa Capionilor Europeni, dar astazi totul este pe bani , sti proverbul: ” frate , frate, dar brinza’i pe bani!!

    Răspunde
  7. Expresul de Buftea
    Expresul de Buftea says:

    [quote name=”Ion Ion”]In cazul acesta ar fi fost bine daca Buftea juca cu Dirza , Crevedia , Ciocanesti, Corbeanca etc
    ‘[/quote]

    Nu cred că e o gândire potrivită pentru cineva care iși dorește e evoluție din pct. de vedere social și urban. Adică după ce termin facultatea, imi iau diploma și mă intorc la coada vacii? Cum am putea evolua din orice punct de vedere dacă am concura cu satele?

    [quote name=”Ion Ion”] Din pasiune si din talent , ca AMATORI, Steaua a cistigat in 1986 Cupa Capionilor Europeni'[/quote]

    Din pasiune, talent și…. un bulan cât casa poporului! Și cu sprijinul unui regim politic care ii asigura condiții foarte bune, cu selecție de jucători făcută din toată țara, pentru că așa erau directivele, cu prime muuuuult peste ce se câștiga in țară.

    Amatorism era doar pe hârtie, pentru că așa era atunci fotbalul in aproape toata lumea. Doar nu-l vedeați pe Lăcătuș și pe Majaru in fabrică după antrenamente sau după meciurile cu Kusissi Lahti, sau cum ii chema pe finlandezii ăia, care nici nu mai exista. Ei rupeau Calul Bălan, că aveau cu ce!

    Răspunde
  8. dragoshel
    dragoshel says:

    @expresule tot frustrati ati ramas?? cele 4 penaltiuri aparate au fost tot directive sau bulanu ala cat casa poporului? sunt satul de explicatii dastea. vrem sa vedem si de la altii ceva performanta de vreo 15 ani care se pregatesc pt liga campionilor si doar va bucurati pentru insuccesele noastre cu echipele din afara

    Răspunde
  9. nume
    nume says:

    [quote name=”dragoshel”]@expresule tot frustrati ati ramas?? cele 4 penaltiuri aparate au fost tot directive sau bulanu ala cat casa poporului? sunt satul de explicatii dastea. vrem sa vedem si de la altii ceva performanta de vreo 15 ani care se pregatesc pt liga campionilor si doar va bucurati pentru insuccesele noastre cu echipele din afara[/quote]
    „Apara Duckadam” e o amintire irepetabila !
    http://www.youtube.com/watch?v=r0NRjFYiEbM

    Răspunde
  10. Expresul de Buftea
    Expresul de Buftea says:

    [quote name=”dragoshel”]@expresule tot frustrati ati ramas?? cele 4 penaltiuri aparate au fost tot directive sau bulanu ala cat casa poporului? [/quote]

    Da, cele 4 penalty-uri tot bulan au fost. Dar, eu recunosc, ca mulți câini serioși, că suntem frustrați pe tema asta. Nu e nicio rușine! Cum n-ar fi nici pentru voi să recunoașteți că a fost bulan! A fi frustrat nu e o rusine, ci a nu recunoaste asta!

    Pot să recunosc că acea cupă a voastră mi-a chinuit copilăria, dar sunt mândru că nu fac parte dintre cei mulți care și-au ales echipa favorită datorită cîștigării acelei cupe!

    Ca dinamovist, nu mă interesează nici un fel de champions ligue, nici un altfel de meci, afară de meciurile directe. Atât… restul e umplutură.

    Merg de 20 de ani pe stadioane dar trăiesc doar pentru derby-urile cu voi și pentru prietenii cu care stau in tribună. Nu pentru articolele din ziar, nu pentru conducători, nu pentru jucători, nu pentru polemici de 2 lei.

    Răspunde
  11. richard gioarsa
    richard gioarsa says:

    Cupa aia mi-a marit ficatul si mie. Avea Steaua echipa buna in ’86 dar a avut si bulan. Englezii nu participau (suspendati) iar accederea in finala a avut un parcurs facil, cu echipe mai „subtiri”. Oricum, peste tot e nevoie si de noroc, altfel nu iese mare lucru.

    Răspunde
  12. dragoshel
    dragoshel says:

    derbyurile erau odata…acum sunt doar niste „meciuri” intre actionari, a devenit derby intre ziare, care sa prezinte mai bine evenimentul, care este live la fata locului. 2 suporteri s-au batut locul crimei, au aprins torte, asa ceva este inadmisibil, crima, pedeapsa, moarte, inchisoare.

    nu le mai poti spune derbyuri la aceste „meciuri”…

    Răspunde
  13. George Birsan
    George Birsan says:

    bulan sau nu steaua a castigat cea mai importanta competitie la nivel de cluburi din europa. steaua a mai jucat in urmatorii ani inca o finala si o semifinala in aceeasi competitie(ca sa fiu hatru domnul richard ati avut ficatul marit vreo 3-4 ani :D). azi nu mai putem spera la asa ceva, este imposibil. fotbalul romanesc este in mocirla si greu v-a iesii de acolo atata timp cat este condus de mitica puscarie, gigi ciobanu’, ioan bisnitaru’, copos teparu’, iancu elefantu’ , borcea butelie etc……in 1990 am fost la primul meci dinamo-steaua ,parca si acum il vad pe hagi cum il executa pe stelica . amintiri frumoase din derby-uri adevarate. mi-e dor de acele meciuri si cel mai mult mi-e dor de Steaua….

    Răspunde
  14. Expresul de Buftea
    Expresul de Buftea says:

    [quote]bulan sau nu[/quote]

    La intrebarea asta ar trebui să răspundă steliștii adevărați și obiectivi.

    [quote]azi nu mai putem spera la asa ceva, este imposibil.[/quote]

    E ridicol să mai speram la așa ceva, ba chiar și să mai aducem in discuție.

    Pentru a vă agita și mai mult, vă prezint una dintre cele mai frumoase frustrări ale noastre, fără de care rivalitatea ar fi mai săracă și care incă intreține pasiunea.

    Imagini de aseară…

    [url]http://www.youtube.com/watch?v=Xyk96FpX6sM[/url]

    Răspunde
  15. richard gioarsa
    richard gioarsa says:

    George, eu n-am vrut , dar sangele alb-rosu m-a indemnat sa apas hotarat pe casuta rosie si sa te trec la minus doi…Asa este, Steaua a avut in acei ani o superechipa, o stiu pe dinafara cu tot cu rezerve. Am prins un cuplaj Rapid-Sportul, Dinamo-Steaua pe 23 August. A plouat atat de mult si la un moment dat hainele atarnau atat de greu incat ma dureau umerii… Intr-adevar derby-uri, nu susanele, shakire, behaieli…Din pacate-pentru stelisti-spiritul acela e infectat de pastrama sticata si branza mucegaita…Nu-i vorba, si in curtea noastra miroase doar a butan si mai putin a sampanie bauta din cupe. Azi noapte am visat ca vorbeam cu mama si-i spuneam ca o iubesc. Dar nu ca pe Dinamo…

    Răspunde
  16. Ion Ion
    Ion Ion says:

    BULANUL ( ca si ghinionul), face parte din sport, daca nu stiai asta , afla acum.Oricit de mare sportiv (sau echipa) ai fi , daca nu ai BULAN ( SI ARE ADVERSARUL) esti pe locul 2. Poate ai vazut meciul cu Berceni, acolo a fost pasiune: 1-3 trebuie PROFESIONIZM. Cit despre Steaua anilor ’80 e mult de spus , nu avem loc!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *