Concurs International de Anduranta Ecvestra Cupa Shagya – Buftea 2017

Infiinţată în 2014, Shagya Buftea este Asociatia Crescatorilor si Proprietarilor de Cai Rasa Shagya Arab din Romania, asociație de care se ocupă câțiva bufteni pasionați de cai și competiții ecvestre.

Scopul si obiectivul asociatiei sunt cresterea și sprijinirea directa a crescatorilor si proprietarilor de cai Shagya Arab, indiferent de natura proprietatii, si ameliorarea calului de rasa Shagya Arab, in vederea pastrarii fondului genetic cu caracteristicile morfologice traditionale si actuale ale rasei.

Asociațiaiși propune și construirea unui adapost pentru caii donati, luati in custodie, abandonati sau pentru caii confiscatii de autoritati pentru ca au fost maltratati.
 .
După ce o bufteancă, Vanessa Cristea, a câștigat titlul de campioană națională, buftenii de la Club Sportiv Shagya au obținut sprijinul autorităților pentru a organiza o competiție foarte importantă la Buftea.

Concurs International de Anduranta Ecvestra Cupa Shagya Editia a III-a. 

Evenimentul va avea loc in Buftea, judetul Ilfov, in zilele de 23-24 septembrie 2017, Primăria Buftea punând la dispoziție drumurile și terenurile pe care se va desfășura competiția, iar Consiliul Județean Ilfov va sprijini financiar.

Incercam sa avem un nivel de organizare ridicat, in acest scop am solicitat sprijinul unei firme de renume specializata in concursuri de anduranta, ENDURANCE TEAM STYRIA din Austria. Vom reusi astfel sa avem aceiasi logistica folosita si la Campionatul Mondial de Anduranta 2016 din Samorin, Slovacia. Este un efort important, atat fizic cat si financiar, sa organizam concursuri de acest nivel in Romania, dar rezultatul editiilor precedente, aprecierile primite de la sportivi si oficiali internationali, ne-au facut sa fim mandri de ceea ce am fost capabili sa realizam.

. La concurs vor fi prezenti atat sportivi din echipele nationale ale tarilor balcanice cat si sportivi din mai multe tari din Europa. Si-au anuntat participarea sportivi din Bulgaria, Grecia, Turcia, Serbia, dar si Anglia, Franta si Slovacia. In total se asteaptă participarea a 90 – 100 de calareti, in cele doua zile de concurs.

. Este cel mai important eveniment de anduranta ecvestra organizat in Romania, in parteneriat cu Consiliul Judetean Ilfov, Primaria Buftea, Federatia Ecvestra Internationala si Federatia Ecvestra Romana. Concursul este organizat sub egida Federatiei Ecvestre Internationale si a Federatiei Ecvestre Romane, avand urmatoarele probe de concurs:

– Distanta – 90 KM – Campionatul Balcanic de Anduranta – Distante -CEI1* 80 km si CEI2* 120 km – Concurs International de Anduranta – Distante – 30 km, 40 km, 60 km si 80 km. – Concurs National de Anduranta

Vor fi prezenti arbitri internationali si oficiali din Franta, Grecia, Bulgaria, Austria, Ungaria, Germania si Turcia. Iata si traseele, care vor pleca din Buftea și vor atinge și satele Tamși și Dârza.

21105969_422607028133466_5977400315594711256_n

Va fi un eveniment important pentru orașul Buftea, din care are numai de câștigat, și care sperăm să atragă mulți spectatori și să devină o tradiție. Aveți aici pagina de Facebook a evenimentului… Campionatul Balcanic de Anduranta Ecvestra – Cupa Shagya

.

]]>

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *