Cea mai simpla schemă pentru un tun imobiliar dat de un primar

Gheorghe Pistol continuă să aplice procedeul care l-a făcut oligarh, prin care dezvoltă orașul doar pentru el și familia sa, ridicându-și valoarea terenurilor din pix.

Prin diferite metode la limita legii, achiziționează pe numele familiei sale terenuri blocate în câmp, fără acces la drumuri, dar suficient de aproape de zona rezidențială, pentru ca locația să fie atrăgătoare pentru viitorii locatari. Persoana fizică, simplă, care le deține, nu ar putea niciodată să lotizeze acel teren sau să construiască pe el, pentru că are nevoie de PUZ, iar acesta este aprobat doar cu votul consilierilor locali.

Prin urmare, omului i se explică cât de inutil e terenul lui și cum îl va ține degeaba acolo mulți ani, pentru că în zonă nu e niciun plan de dezvoltare. Că nu are rost să investească într-un PUZ, dacă nu îi va fi aprobat. Și i se face o ofertă, să zicem 8 eur/mp. Omul acceptă, orice ban e bun decât niciun ban.

Și începe procedura de transformare x 10 a prețului în felul următor, cu minime costuri pentru familia primarului.

❌️ Se lotizează în loturi mai mici, 500 mp, cu drumuri interioare, și iși face PUZ. Cam asta e tot ce plătește el. Și aici foarte puțin, pentru că oamenii care se ocupă sunt tot de-ai casei, care primesc contracte pe bani publici pe alte părți.

❌️ Majoritatea consilierilor locali PNL-PSD îi aproba (în cazul de față doua) PUZ-uri de ansambluri rezidențiale

❌️ Terenul e în capătul unei străzi înfundate, extrem de îngustă, pe câmp, unde nu există niciun fel de utilități, nici măcar drum public amenajat minim. Foto sus.

❌️ Am insistat la votarea PUZ-urilor sa facă întâi un alt drum de acces acolo, pe lângă Cartierul pentru Tineri. Astfel, beneficiau și cetățeni simpli de acces la terenurile lor.

❌️ Pentru că nu se specifica, am insistat sa se treacă explicit în proiect ca dezvoltatorul, nepoata primarului, să își facă drumurile interioare si utilitatile ansamblului pe banii lor.

❌️ Consilierii primarului au refuzat amendamentul meu.

❌️ Total „întâmplător” firma de salubritate intră aici pe câmp și face curățenie, iar pozele le folosește pe pagina de facebook a primăriei pentru propagandă

❌️ Un cetățean face o cerere la primăriei pentru a se prelungi rețeaua de gaz pe respectiva stradă. Tot consilierii aprobă.

❌️ Imediat, primaria baga rețeaua de gaze pana pe câmp unde este lotizarea familiei primarului.Deși nu a început nicio lucrare acolo, primăria Buftea a extins utilitățile până acolo pe câmp, imediat după aprobarea PUZ-ului.

Vineri, la ședință, Consiliul Local a preluat, la propunerea viceprimarului, drumurile interioare din acest ansamblu (foto cu albastru). Ele au devenit publice și vor fi amenajate și utilate din bani publici. Cealaltă lotizare din capătul drumului cu albastru este tot a lui, pe numele nepoatei.

Viceprimarul, care a inițiat proiectul pentru că primarul ar fi fost în conflict de interese, a motivat utilitatea publică prin faptul că fluidizează traficul. Literalmente așa a zis… fluidizează. L-am întrebat pe viceprimar cine e persoana care renunță la dreptul de proprietate în favoarea consiliului local și nu a vrut să-mi spună.

Am propus amendament consilierilor, să aprobăm înscrierea dreptului de prorpietate în favoarea noastră, cu condiția să nu investim bani publici în aceste drumuri ale primarului timp de 5 ani. Pentru a nu crea un precedent prin care oricine are pile la ei pot repeta schema, astfel maximizându-și din pix profitul.

Au refuzat si au votat forma simplă în favoarea familiei Pistol. Vezi video de la ședință cu dezbaterea proiectului.

Urmăriți cum primarul și președintele de ședință l-au provocat pe fostul primar prezent în sală, și cum au încercat să-mi închidă gura.

❌ Schema asta o aplică de 7 ani de zile, și probabil este deja a 20-a oară când o face.

În acest timp, sunt kilometri de drumuri publice cu acces la sute de terenuri ale oamenilor, dar care nu sunt accesibilie decât la pas, oamenii nu pot construi, că nu au acces și utilități.

Primarul, prin familia sa, și cu ajutorul consilierilor locali PSD-PNL, își va ridica astfel prețul terenului de pe câmp de la 8-10 eur/mp la 80 -100 eur/mp.

Video de la fața locului

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *