Cea mai bună decizie

La sfârșitul lunii octombrie, după ce am fost atacati de dubioși mizerabili anonimi, am luat decizia de a permite postarea de comentarii pe site doar a celor ce iși fac un cont pe site.

Adică iși vor lua nume unic, asociat cu o adresă de mail validă. A fost o decizei riscantă, dar ne-am asumat-o, chiar dacă mulți m-au avertizat că s-ar putea să fie sinuciderea site-ului.

 

Ce am făcut…  Am oprit comentariile la liber, a tuturor frustraților impostori, care urmăreau intotdeauna denigrarea oricui, in orice mod, atâta timp cât erau sub anonimat și iși puteau schimba mereu numele. Acum, pentru a posta comentarii pe Expresul de Buftea trebuie mai intâi să-ți faci cont, cu nume unic și adresă de mail.

Deși mi-a fost și mie teamă ca nu cumva această decizie să indepărdete vizitatorii (in sensul că vor intra mai rar, neavând comentariile “savuroase” ale anonimilor), până la urmă tocmai această decizie a adus trafic, crescând credibilitatea site-ului și imbunătățindu-i imaginea. Nimeni nu vrea să-și asocieze imaginea și părerile cu o hazna de site, nici politicienii, nici oamenii de afaceri, nici cetățeanul cu ceva in cap!

 

Sfaturi… Pentru a comenta pe site trebuie să vă faceți cont (să vă inscrieți), sub “ultimele comentarii”. Trebuie doar un nume unic și o adresă de mail validă, iar pentru orice problemă, contactați-ne pe mail la contact@expresuldebuftea.ro . Veți primi pe mail linkul de validare a contului, dar dacă scrieți o adresă de mail fictivă, de genul ion@yahoo.com sau edlkjfoigu34@yahoo.com, cu siguranță nu il veți putea activa.

Vă sfătuiesc să puneți același “name” si “username” pentru a evita confuziile. “Name” e cel cu care veți apărea pe site in postări, iar “username” va fi cel cu care va veti loga. Pentru cine nu le-a pus la fel și se incurcă, dați-mi un semn pe mail, le voi modifica eu.

 

Cum stăm acum… Nu trebuie neapărat să fie adresa personală de mail, ci poți crea una nouă, doar cu ocazia acestui cont pentru site-ul nostru. Unii așa au făcut, neincrezători, de frică să nu aflăm noi cine sunt. Nu e problemă, am invățat și ne-am obișnuit să nu ne interezeze! Alții, majoritatea, și-au dat adresa de mail uzuală, ba chiar și numele real, ceea ce ne bucură foarte mult, insemnând că avem cititori responsabili și fără temeri sau interese ascunse.

La 3 luni de când am făcut acest pas, avem 130 de conturi create, ceea ce inseamnă că cel puțin 130 de bufteni sunt foarte interesați de acest site, nu numai să-l citească, ci să și dezbată problemele urbei. Evident că toți aceștia sunt bufteni, pentru că nimeni de aiurea nu s-ar preocupa să-și facă un cont pentru a comenta la noi, despre politica bufteană, mai ales că nu avem articole copiate de pe net, articole generaliste. Știm cum e in on line, majoritatea nu se implică in comentarii, din diferite motive, dar trafic.ro ne spune că sunt incă aici… și chiar se inmulțesc.

 

Vizitatori unici pe lună (creștere evidentă față de octombrie, luna când am luat decizia)

Vizite pe lună (creștere mică, dar e creștere, față de octombrie)

Afișări pe lună (scădere nesemnificativă, indicatorul cel mai elocvent)

 

Valoarea comentariilor și conținutului site-ului a crescut enorm, ceea ce contează mult mai mult decât orice discuții cu tentă de intoxicare, diversiune, cancan sau scandal gratuit, doar pentru trafic.

Iată că, spre mirarea unora, nu au dispărut comentariile incomode la adresa politicienilor din Buftea, nu a fost nimeni dat in primire, iar discuțiile s-au spălat, jignirile monstruoase, diversiunile și mizeriile mutându-se acolo unde le e locul, in haznaua onlineului buftean.

 

 

]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.