Ce cautam noi la Balul Bobocilor?

Se intreaba multi ce cautam noi, site-ul independent de atitudine si opinii libere, pe afisul Balului Bobocilor de la liceul Barbu Stirbey, intr-o distributie atat de… politica selecta.

Sunt dator sa explic unele treburi, chiar daca asta ar incalca scortoasa deontologie profesionala invocata de ziaristi. Desi risc sa ii supar pe organizatori si sponsori, voi comenta un pic subiectul, pentru ca oricum nu datorez nimanui nimic.

Deci, ce cautam intre numele de pe afis? Ciprian Dobrin mi-a propus sa fiu „partener media”, fara sa-mi spuna cine vor fi sponsorii sau ceilalti parteneri, si nici eu nu am intrebat, pentru ca nu m-a interesat. De ce nu m-a interesat? Pentru ca eu nu particip la acest eveniment, eu nu am beneficii de pe urma lui, ci doar il promovez. Adica ii fac un bine… chiar si asa cu scandal, tot bine se numeste. Tot reclama e, si inca cum!

Singurul meu interes de pe urma promovarii evenimentului este sa atrag mai multi tineri, liceeni, pe acest site, pentru ca am observat ca acest segment cam lipseste. Sincer. Nu ma intereseaza alte beneficii, ca invitatii, prezenta acolo, o cola, o maslina, un strans de mana cu oamenii mari… Ciprian m-a asigurat ca imi va trece numele pe afis si daca vreau pot pune si un banner acolo. Nu stiu daca merita deranjul, nu cred ca as suporta sa stea langa bannerul ziaristului de casa al primarului. Avem si noi o prestanta, totusi!

Dupa cum vedeti, suntem pe afis, laga unii care sunt vazuti ca find in aceeasi tabara. Primaria si Consiliul… banuiesc ca prezenta lor pe afis se datoreaza, eventual, doar a politiei comunitare care va fi prezenta. Sigla PSD mi se pare total nepotrivita acolo, si e pusa probabil pentru ca proprietarul locatiei o pune la dispozitie gratis, persoana fiind consilier PSD, Dan Costea. Unii merg mai departe, amintind de directoarea liceului, sotia liderului PSD, Radu Marinescu si chiar asociind sigla de acolo cu faptul ca primarul va trece sigur in PSD. Spa-ul stim, e al primarului, site-ul ala mizerabil, tot al lui, iar Buftea Admin Cons este creatia sa, firma la care asociat unic este Consiliul Local. Asta nu stiu ce cauta acolo, probabil doar pentru ca ziaristul primarului si sotia sa au fost angajati acolo. Nici nu mai conteaza a cui e firma organizatoare, daca are sau nu, vreo legatura tot cu primarul .

Deci, pana una alta, Expresul de Buftea e fix unde nu ar trebui sa fie… inconjurat de primar. Sincer, chiar nu ma deranjeaza, si am avut grija ca sigla mea sa apara acolo cu tot cu  „site independent de opinii libere”. De ce am fost „invitat” acolo? Simplu… Pentru ca Expresul de Buftea este singurul site care poate face reclama  ca lumea evenimentului. Am fost contactati doar pentru ca organizatorii stiu ca putem trage evenimentul dupa noi, spre deosebire de site-ul primarului care e acolo doar pentru a fi tras de eveniment. Si ridicat deasupra mizeriilor pe care le publica…

Chiar daca organizatorii vor fi suparati pe mine dupa acest articol, constiinta nu mi-a dat pace pana nu am lamurit si opinia mea, chiar cu riscul de a fi scos din „program”. Ce as avea de pierdut?  Deocamdata suntem singurii in masura sa facem cunoscut cum trebuie acest eveniment… si mai mult, ce stiu si organizatorii… sa-i oferim CREDIBILITATE! Pentru ca asociat cu noi, poate fi credibil!

De ce ii trebuie credibilitate? Pentru ca este evident ca va fi un eveniment electoral… Premiile sunt la fel ca la Karaoke de 1 mai, cand au fost oferite de insusi primarul. Deci si acum probail ca sunt oferite tot din buzunarul lui. Pentru ca daca luam la bani marunti investitia in eveniment (cu tot cu premii)… in vecii vecilor organizatorul nu-si va scoate banii. Cum isi poate scoate banii? Doar din bilete, evident… Dar cat sa coste ele? Cata lume sa fie? Am auzit ca si domnul Marinescu va oferi 150 de bilete din buzunarul sau? De ce? Tot campanie electorala?

Apropo de premii… total nepotrivite pentru niste elevi de 14 ani! Cum ar fi fost sa se dea ca premii carti, excursii la muzee, o bicicleta, sau un calculator? Nu erau mai normale? Bine totusi ca nu le dam sticle de bautura si tigari!

Voi sustine in continuare evenimentul, doar pentru ca elevii si participantii trebuie sa stie despre ce e vorba, nu sa fie luati doar ca o turma de oi, carora li se da sa pasca si apoi sunt mulse, iar cand nu mai dau lapte, sacrificate. Consider ca nu e nimic aiurea ca un astfel de eveniment sa fie organizat de poiticieni care cauta electorat, dar sa facem parada si nici sa ne dam dupa cires, pentru ca si copii nostri trebuie sa stie despre ce e vorba. Cum altfel vom avea un electorat dezghetat la minte?

Maine, dupa pranz, pe expresuldebuftea.ro voi face un concurs, in care voi oferi din partea organizatorului, 3 invitatii de doua persoane la Balul Bobocilor. Cele sase persoane fericite vor avea chiar si o masa rezervata.  Fiti pe faza pana atunci si studiati Mănânci pe Fugă… blog de mâncare fără basme culinare. De acolo va fi intrebarea pentru concurs.

]]>

4 raspunsuri
 1. Ciprian Dobrin
  Ciprian Dobrin says:

  Foarte bine punctat si iti multumesc in numele firmei pe care o reprezint. Dupa cum bine sti, tot aceiasi firma a organizat si concursul de Karaoke. Toata investitia in acest eveniment imi apartine mie ca persoana fizica si firmei Organizare de Vis (nu are nici o legatura cu Ion Stoica). Nu am primit nici un ban din partea domnului Ion Stoica pentru acest eveniment, insa recunosc ca m-am consultat atat cu domnia sa cat si cu domnul Radu Titus Marinescu inainte de a propune acest proiect institutiei de invatamant. Nu ma intereseaza sa scot profit din acest eveniment pentru ca sunt constient ca nu pot face acest lucru, insa imi doresc ca elevii bufteni sa nu mai mearga cu „cersitul” pe la agentii economici pentru fondurile necesare organizarii unui asemenea eveniment. Nu poti scoate profit dintr-un asemenea eveniment, insa cel putin pentru mine banii nu sunt totul in viata, si le multumesc partenerilor pentru sprijinul acordat. Saptamana acesta vom da publicitatii regulamentul de organizare al evenimentului, dupa publicarea acestuia sunt sigur ca nu vor mai exista semne de intrebare din partea nimanui legate de buna credinta a organizatorului.

  Răspunde
 2. Nu conteaza!
  Nu conteaza! says:

  Nu stiu cine esti si pentru ce atata circ? Tii se pare ca daca te-ai legat putin de cei care organizeaza ti-ai ridicat site-ul mai sus decat ei? Oricum nu stiu ce mare site e acest expresuldebuftea dar stiu ca la inceput a fost pus pe scandal si acum la fel. Nu stiu cand veti inceta cu aceste articole ridicole

  Răspunde
 3. Caz
  Caz says:

  Bravo tie pt lamurirea oferita , cat despre renuntarea organizatorilor la serviciile tale , asta nu se va intampla , pentru ca ar insemna sa iti dea dreptate si sa recunoasca cele mentionate de tine.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *