Casa de Cultură e a noastră!

Casa de Cultură din Buftea, este in sfârșit a buftenilor, după 20 de ani de când nu s-a mai intâmplat nimic semnificativ acolo!

Casa de Cultură poate fi considerată un simbol al orașului, un loc unde se petreceau cele mai importante evenimente cultural-artistice… de la baluri și serbări școlare, până la concerte rock și piese de teatru. Aflată in paragină după 89, nimeni nu s-a putut ocupa de ea pentru că era in proprietatea Sindicatelor.

Și ca să dăm primarului, ce-i al primarului, in mandatul Stoica, a trecut in prorpietatea Consiliului Local Buftea, urmând ca anul acesta să fie modernizată și redată buftenilor. Când e de criticat, criticăm, acum putem și lăuda, că nu ne cad gradele și nici nu ținem ambiții prostești. Casa de Cultură a fost o preocupare serioasă pentru Stoica incă de la inceputul mandatului!

Acum in clădire funcționează două cabinete medicale, o bibliotecă, oficiul de somaj, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Ilfov, un cabinet avocat, o sală de forță, o curățătoriei, o șaormărie și vreo 2-3 depozite.

Deasemenea, și Casa de Cultură Veche va fi modernizată anul acesta.

]]>

13 raspunsuri
 1. M.D
  M.D says:

  La Casa de Cultura veche am vazut ca se misca ceva . Se ajunsese intr-un stadiu in care Festivalul National de Teatru pentru Tineret care este sponsorizat de Primaria Buftea si C.J Ilfov sa se tina la Sala Dalles , la Universitate. Nu poate decat sa ma bucure aceasta veste . Felicitari domnule primar !

  Răspunde
 2. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Foarte frumoasa si extrem de buna initiativa. S-a facut cadastrarea, intabularea, dar sindicatele nu vor sa renunte la cladire deocamdata si au contestat la judecatorie ambele proceduri mentionate mai sus. Acum, nu stiu , dar daca la vremea cand s-a construit casa de cultura fondurile au fost date prin sindicatul de atunci, neexistand vreun protocol de cedare a mijlocului fix dintre sindicat si administratia locala, ma tem ca ne bucuram prea devreme. Consiliul Local a aprobat 15 mld. lei vechi in acest an pentru reabilitarea ei dar pana la obtinerea unei hotarari definitive nu se baga banii. Eu ma indoiesc ca sindicatele vor ceda pentru ca in toata tara inca patroneaza case de cultura, moteluri, hoteluri, baze de tratament si altele. Barem s-o facem anul asta pe aia veche, sa vedem un film, un spectacol de teatru in conditii omenesti. Tot ar fi un castig.

  Răspunde
 3. Caz
  Caz says:

  Sa speram ca in final Casa de Cultura va ramane a noastra! Imi aduc aminte cu drag cand mergeam la filme, piese de teatru sau diferite evenimente. De apreciat initiativa conducerii orasului !

  Răspunde
 4. primar
  primar says:

  Domnul Gioarsa nu avem actiune in instanta,dar daca stiti ceva va rog sa ne anuntati? Casa de Cultura veche se va reabilita in acest an

  Răspunde
 5. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Domnule Primar, eu am auzit la sedinta ca s-a introdus contestatie din partea sindicatului sau a sindicatelor. Alta sursa nu am, doar informarile oficiale. Daca nu ar fi fost asa, de ce nu o reabilitati prioritar pe aceasta, doar aveti alocati 15 mld.lei vechi, si doriti inceperea lucrarilor la cea veche ? Riscam sa le incepem pe amandoua si sa nu terminam niciuna…Cat priveste anuntul despre vreo actiune judecatoreasca, cu respect va amintesc ca asta nu este menirea mea. Serviciul juridic al institutiei pe care cu onor o conduceti, care este platit pentru a va informa, se ocupa cu acest lucru. Ma simt onorat ca mi-ati raspuns, desi am simtit sarcasm in chestia cu anuntatul…

  Răspunde
 6. dragoshel
  dragoshel says:

  o sa deviez putin de la subiect.

  @Domnule primar, am vazut ca in fata la plus se reface acl trotuar, cand se va reface si pe langa angst pana la peco?

  Răspunde
 7. dragoshel
  dragoshel says:

  stiu. un pic? cat tine noul….Lidl si cu aceasta ocazie putea si primaria sa pune 20 de metri de pavele ca tot se lucreaza pe acolo…

  Răspunde
 8. bengila
  bengila says:

  la ce ne este necesara aceasta investitie , eu nu-i vad rostul . daca este cineva in stare sa explice s-o faca . daca nu inseamna ca este o investitie gandita romaneste

  Răspunde
 9. Caz
  Caz says:

  [quote name=”bengila”]la ce ne este necesara aceasta investitie , eu nu-i vad rostul . daca este cineva in stare sa explice s-o faca . daca nu inseamna ca este o investitie gandita romaneste[/quote]
  Te referi cumva la Casa de Cultura ? Daca da, iti voi raspunde in numele meu: Probabil pentru noi nu mai inseamna asa mult, dar ai fost candva copil si probabil ai ajuns si tu pe la spectacole sau evenimente… iti mai aduci aminte acele experiente, acele trairi, o gramada de traznai, lume multa, revedeai fetele de la clasele vecine, cu putin noroc urcai si pe scena, invatai o poezie si o stiai ca pe Tatal Nostru, iar acolo sus, in fata tuturor, nu mai stiai o boaba, sunt multe de spus daca le spui din suflet… astea nu mai inseamna nimic pentru noi, trecem repede peste toate, cu gandul doar la problemele de zi cu zi, dar pentru un copil inseamna mult ! Cel putin pentru mine au insemnat !

  Răspunde
 10. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Probabil se referă la Casa de Cultură ca la o afacere…

  L-aș intreba dacă a fost intr-o astfel de locație undeva intr-o tară civilizată, intr-un orășel mic, să vadă ce se poate face pentru comunitatea locală cu așa ceva.

  Până una alta… se apre că nu e chiar rezolvată 100% problema casei de cultură.

  Răspunde
 11. MIHAELA SPINACHE
  MIHAELA SPINACHE says:

  De mai bine de un an, in Casa de Cultura se desfaoara cursuri de dans. Asta domnul care semneaza artocilul a uitat sa precizeze! Speram sa reninfiintam si formatia de dansuri populare, am vorbit cu copiii mei si sunt de aocrd sa se numeasca la fel ca inainte DOINA VLASIEI.

  Răspunde
 12. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  De mai bine de un an, domnul care semneaza articolul e un cretin! El nu a uitat sa precizeze ce se desfasoara acolo, ci pur si simplu nu stie!

  Pentru ca e un cretin… Nu ia bani nici de la primarie, nici de la sindicate, nici de la Stoica, nici de la Pistol, și nici de la cei care fac cursuri de dans! Ia doar suturi in dos!

  El pur si simplu nu stie… Pentru e un cretin, face altceva in viata de zi cu zi, nu e ziarist, ci v-a pus la dispozitie un mijloc PERFECT de comuicare si reclamă, fara ca el sa va ceara bani sau altceva… Doar implicare! Doar sa-ți promovezi singur actiunile! Dar voi asteptati sa fiti informati si binedispusi de parcă acel cretin va datoreaza ceva!

  E simplu… faci ceva pentru comunitatea locala, imi trimiti informatii si apar aici pe gratis. Faci afaceri, imi trimiti informatii, dar platesti!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *