Adevarul despre ce s-a intamplat in vară la Grădinița Casuța Copilariei Buftea

Articolul care a făcut vâlvă mare atunci…   Copiii de la Gradinita Casuta Copilariei au facut toxiinfectie alimentara! Se ascund probe? Am fost sunat și certat pentru acest articol de d-na director Stancu Carmen, dar și alti angajați, au fost foarte supărați pe mine, că distribui zvonuri false și că problemele pe care le au copiii ar fi de acasă. Anul scolar nu se incheia, grădinița având și program pe timpul verii. Nu am mai vrut să aud de subiect, până când un angajat al primăriei mi-a spus să verific cumva subsolul clădirii, care ar fi focar de infecții. Am publicat asta, iar când am văzut rectificarea bugetului local din octombrie, unde se acordă bani fix pentru acest subsol, am ințeles că era adevărat. ATENTIE! Sper că această lucrare la subsol să nu fie făcută tot de firma, care la inceputul anului scolar in cauză, primise un contract fără licitație de la Pistol exact pentru „Reparatii si igienizari”…  FLY LOGISTIC & SERVICES SRL, lucrari in valoare de 56,619 RON ! Iată ce nenorocire s-a intamplat totuși! Am făcut o sesizare către Directia de Sanatate Publică Ilfov, pe care v-o  prezint mai jos. Am intrebat câte controale au efectuat in 2018, si mi-au zis că ăla din iunie, cu problema gravă, a fost primul! Eu la mine la fastfood primeam lunar controale de la ei. De asemena, am intrebat și de subsol, iar la punctul 3, despre ce au găsit la control si ce măsuri au dispus. Concluzie, problema era din grădiniță, nu de la vreun furnizor de alimente sau de la părinți! Stiu că nu ne pică bine acum acest subiect, dar dacă nu semnalăm și nu luăm atitudine, putem avea surprize neplăcute, deși autoritățile se laudă că alocă bani suficienți, iar unitățile școlare sunt la standarde europene.  

Art. 42. – Constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 800 lei la 1.600 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

i) neasigurarea funcționării în permanență a spațiilor frigorifice din unitățile alimentare, neasigurarea controlului și înregistrării temperaturii în aceste spații și neîntreținerea lor prin neefectuarea reparațiilor, reviziilor și a igienizării; .  ]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *