Accident in Crevedia: salvarea a venit de la Tărgoviște, după 45 de minute!

Vineri dimineață, pe DN1A, in Crevedia, aproape de Petrom, un tir a acroșat două femei aflate pe biciclete, rănindu-le grav. 

In urma apelului la 112, ambulanța a sosit dup 45 de minute, de la Târgoviște, de la aproape 60 de km distanță. Deși există spital la 1 km distanta, la Buftea, Statie SMURD, tot aici, la 2 km, iar capitala e la 23 de km, cele două femei au zăcut pe asfaltul rece 45 de minute!

Deasemenea, există statie de ambulanță la Răcari, mai aproape, dar ambulanta a fost trimisă de la Tîrgoviște, probabil cea de la Răcari fiind ocupată. Cele două victime au fost transportate spre Targoviște cu aceeași ambulanță, iar la Răcari, una dintre ele a fost mutată in altă ambulanță, care culmea, a rămas in pană pe drum. 

De ce e posibilă o asemenea absurditate in 2014, in Uniunea Europeană? De ce nu a venit ambulanța de la Buftea sau Bucuresti? Pentru că nici acum sistemul nu functioneaza, Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița nedecontând serviciile facute de Ambulanta Bucuresti – Ilfov!

Aș vrea să mai aduc in prim-plan un aspect, cu ocazia asta. Cât de greu e să construiești un amărât de trotuar pe câțiva kilometri, intre Buftea și Crevedia? Sunt două localități mari, bogate și foarte populate! Chiar e imposibil de turnat 2 metri lățime de asfalt pe lateral, unde e loc suficient? Sunt mulți pietoni și bicicliști care circulă intre cele două localități și trebuie protejați, ca să nu mai spun că trebuie incurajati oamenii să circule astfel. 

]]>

3 raspunsuri
  1. Mariana
    Mariana says:

    Ieri, tot in Crevedia , doua case au ars , iar pompierii au venit dupa 45 de minute. Cei de la Dambovita nu au anuntat cea mai apropiata statie de pompieri, cea de la Buftea(ca doar era din alt judet) si au preferat sa lase casele sa arda pana au venit pompierii de la Targoviste.

    E adevarat ca au intervenit si cei de la Buftea, abia dupa ce cineva din Buftea i-a sunat. Sistemul ne distruge. Oamenii aia au ramas fara agoniseala de o viata. Cineva trebuie sa ia masuri

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *