Terenurile pentru tineri… de ce nu se mai aude nimic?

“Mediatizarea acestui proiect s-a făcut incredibil de prost până acum, chiar dacă a fost demarat incă de acum 3 ani, chiar dacă e cel mai important proiect din ultimii cel puțin 20 de ani in Buftea, foarte puține informații fiind anunțate, lăsând asfel loc suspiciunilor și dezamăgirilor. Dar să sperăm că anul acesta tinerii vor putea să se apuce de construcția caselor mult visate, odată cu asta orașul intrând intr-un adevărat proces de dezvoltare.”

expresuldebuftea.ro  6 martie 2012

 

A trecut un an intreg de atunci fără ca tinerii să mai audă ceva despre acest proiect, acum mai ascuns ca niciodată. Atunci, inainte de campania electorală au plătit 1300 lei pentru proiect si li s-a promis că i se dă drumul imediat.

Dupa ce fostul primar mintea din doua in doua saptamani referitor la punerea in posesesie a tinerilor si demararea lucrarilor, actualul a ales sa tacă. Poate e mai bine decat sa mintă, dar au trecut deja 8 luni de când a preluat mandatul si nu a suflat o vorba despre acest proiect.

Tinerii de pe liste au dreptul să știe cum stau lucrurile! Dacă se mai face sau nu, de ce, cand sau cum. Tinerii de pe liste sunt cetățeni cu educație, cu posibilitati, cu locuri de muncă si cu inițiativă și responsabilitate. Ei au fost ignorați total de un an de zile și nu li s-a oferit nicio explicație. N-au fost ignorați insă in ultimul an, țiganii, puturoșii, milogii, ignoranții, asistații și cei fără vreo inițiativă și responsabilitate in viață. Când autoritățile statului pun pe aceștia din urmă pe primul plan, in detrimentul celor dintâi, sistemul va fi intotdeauna șchiop.

Tinerii bufteni de pe listele cu terenuri sunt debusolați. Nu stiu incotro s-o apuce fără nicio informație din partea primăriei privind starea proiectului.  In acest timp…

 • plătesc chirii și se mută ca țiganii cu cortul și copiii in brațe. 
 • stau claie peste grămadă cu părinții, cu socrii, cu frații
 • iși amână căsătoriile sau aducerea pe lume a copiilor din lipsa unui cămin
 • se mută din orașul ăsta care nu le-a oferit nimic
 • iși amână orice fel de plan privind viitorul lor
 • iși cheltuie economiile strânse pentru viitoarea căsuță
 • abandoneaza proiectul și decid să o ia pe cont propriu, cu riscuri imense pentru viitorul lor.

Sentimentul de incertitudine și nesiguranță nu e deloc plăcut! Tinerii au nevoie de informații despre acest proiect pentru a-și planifica viața, iar Buftea are nevoie de acest proiect și de acești tineri.

]]>

8 raspunsuri
 1. Asu de toba
  Asu de toba says:

  Buftea daca nu este, va devenii cat mai curand un sat cu blocuri, si desi o sa va suparati pe mine, cel mai bine este sa va reorientati catre alte orase. Ar trebui sa va ganditi serios, vreti sa locuiti intr-o asezare in care tiganii vor fi din ce in ce mai multi si cu mai multe facilitati? Vreti sa locuiti in Buftea si sa va dati copii la scoala in Bucuresti? Vreti sa locuiti in Buftea si sa faceti naveta la servici in Bucuresti? Vreti sa locuiti in Buftea si sa va tratati la spitale in Bucuresti? Vreti sa faceti naveta si voi si copii vostri cu maxi-taxi si sa vi sa spuna ca nu sunteti suficient de civilizati sa aveti transport in comun decent? Daca esti asistat social, somer sau liber profesionist, de profesie votant sau pomanagiu, Buftea este localitatea unde trebuie sa te stabilesti categoric. Daca vrei sa muncesti, sa traiesti civilizat, sa fi respectat mai gandestete daca vrei sa-ti arunci banii pe o casa in Buftea…
  (Cu mare parere de rau am scris ceea ce am scris.)

  Răspunde
 2. septarul de cupa
  septarul de cupa says:

  Fugiti !!!!! Se abate Armaghedonul peste Buftea !!!!! E singurul oras cu populatie rroma, singurul cu cereri de munca mai mari decit ofertele, singurul in care copii invata in alta localitate pentru ca spera la o instruire mai buna !!!!! Fugiti in Anglia, in Franta, in Bulgaria !!!! Respectul se cistiga Asule, nu-l cumperi de la taraba, nu ti-l acorda neconditionat vreo tara sau vreun oras oricit de civilizat ar fi. Daca nu-ti place, vinde si muta-te in alta parte, unde ai si scoli, si spitale si civilizatia la care te referi. Fugi repede, sa mai prinzi locuri !!!!

  Răspunde
 3. Mike
  Mike says:

  @ septarul de cupa

  Nu te mai impauna asa ca are dreptate Asu de toba. Buftea nu este singurul oras cu populatie rroma dar cred ca devine unic prin cata atentie li se ofera. D’aia trebuie sa plecam de aici sau sa schimbam ceva, altfel vom trai cel mult mediocru.

  Citeam pe site-ul primariei ca s-a aprobat documentatia tehnica pentru realizarea unor trotuare pe b-dul Muncii si ma intrebam care este utilitatea unor trotuare acolo si nu in Atarnati sau in Flamanzeni pe str. Horia, ori pe soseaua principala din centru pana la Penny si mai departe pana la podul de la Buciumeni?
  B-dul Muncii este o strada infundata pe care circula cu masina doar bastinasii. Strada reprezinta pentru ei o adevarata alee de promenada, vara nu reusesti sa-i ocolesti nici cu bicicleta. Deci care este utilitatea unor trotuare acolo unde traficul auto este reprezentat doar de doua masini, ale fratilor Pastrama? Ba mai mult b-dul Muncii este drum judetean iar orice investitie acolo trebuie facuta de CJ Ilfov. Deci, nimic nu se leaga, poate doar datoriile ce le are primarul in zona de cand cu alegerile.

  Aruncam cu bani pe fereastra in interesul cui? Si toate astea in timp ce in Atarnati oamenii merg cu cizme de cauciuc si se noroiesc pana la gat iar in Flamanzeni circula la gramada cu masinile…. Hai sa fim seriosi, asta e bataie de joc pe fata!

  Răspunde
 4. Asasin
  Asasin says:

  Din cate am inteles, a iesit de la consiliul judetean aprobarea pentru terenuri, iar maine se va da ok-ul in consiliul local. cam din martie(depinde de vreme), se pot apuca de intarusare

  Răspunde
 5. Asu de toba
  Asu de toba says:

  Asta e atitudinea oficialilor bufteni. Ai educatie? Vrei mai mult de la viata, speri la un trai mai bun? Atunci ia batjocura, mistouri si facilitati pentru rromi! Asta e dovada ca nu sunt interesati decat de bazinul lor electoral, adica oameni cu educatie precara, ce traiesc de pe o zi pe alta si al coror vot este usor de cumparat.

  [quote name=”septarul de cupa”]Fugiti !!!!! Se abate Armaghedonul peste Buftea !!!!! E singurul oras cu populatie rroma, singurul cu cereri de munca mai mari decit ofertele, singurul in care copii invata in alta localitate pentru ca spera la o instruire mai buna !!!!! Fugiti in Anglia, in Franta, in Bulgaria !!!! Respectul se cistiga Asule, nu-l cumperi de la taraba, nu ti-l acorda neconditionat vreo tara sau vreun oras oricit de civilizat ar fi. Daca nu-ti place, vinde si muta-te in alta parte, unde ai si scoli, si spitale si civilizatia la care te referi. Fugi repede, sa mai prinzi locuri !!!![/quote]

  Răspunde
 6. un buftean
  un buftean says:

  Dar de ce nu sa intarusat din iulie anul trecut ?Ce a aprobat Consiliul Judetean cind am primit punerea in posesie si contractul pe lotul respectiv,cu denumire de strada,numar tot ce trebuie?Am fost in audienta la prefectura si mi sa spus ca primarul nu vrea monentan sa le intaruseze ca nu are bani pentru utilitati si ca vrea sa faca un imprumut de peste 10 milioane euro.Am mai aflat ca nu mai vrea cimitirul acolo si ca modifica ceva prin mijlocul cartierului,dar ca are si el terenuri acolo si vrea ceva cu strazi de acces

  Răspunde
 7. caraghios
  caraghios says:

  Asa cum se inmultesc cainii prin Buftea, asa se inmulteste si populatia. Ce daca unii au 10 copii si unii 2, cu ce va deranjeaza? Trebuie sa ajungem la o egalitate pana la urma, asa e normal. Ei mai multi, noi mai putini.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.