Buftea părăsește Cupa României

CS Buftea – Dinamo II Buc.  2 – 3

Aventura noastră in Cupa României se incheie, după 3 tururi, fiind invinși mai clar decât o arată scorul de echipa a doua a câinilor.

Deși ne-au dominat tactic și au avut mult mai multe ocazii, dinamoviștii au avut emoții până in ultimul minut, Buftea fiind aproape să-i incurce.

Lipsă de tupeu și concentrare

La câtă baftă am avut meciul ăsta, cu un pic de tupeu si concentrare, am fi putut merge in prelungiri, unde se putea intâmpla surpriza. Buftea a intrat timid in teren, paralizați parcă de numele adversarului, care nu a avut jucători de talent, dar mucitori și cu atitudine. E o noutate la Dinamo II, care e de ceva ani intr-o totală lipsă de organziare și atitudine, iar schimbarea se datorează cel mai probabil noului antrenor, fostul internațional dinamovist Flavius Stoiacan.

Dinamo a pus stăpânire pe joc datorită lipsei de reacție a buftenilor și a inscris in urma unui corner, din mijlocul careului, de la punctul cu var, cu piciorul, dovadă clară de lipsă de atenție in apărare. E adevărat, arbitru ar fi putut da faul in atac la această fază, (vezi video min. 0.02 ) buftenii protestând serios.

După deschiderea scorului, dinamoviștii au făcut deliberat pasul inapoi, lăsundu-se dominați și incercând contraatacuri periculoase. Numai că Buftea nu prea a legat nimic in atac, vârful Andrei Petrescu având puține mingi utile, lipsind un servant priceput. Dacă la inceput am crezut că noul venit Danteș ar fi perfect pentru asta, acum ințeleg că tot Mateo Dorobanțu e ce ne trebuie, dar deocamdată e accidentat.

Pe benzi nu s-a jucat deloc cum trebuie, Pavelescu și Vențer fiind cam apatici, având mai mult sarcini defensive, iar lui Andrei Dumitrescu nu i-a ieșit mai nimic, deși toată lumea aștepta incursiunile sale in dribling și viteză. Daniel Marin in schimb a fost inexistent și Claudiu Mara Vasile, la inchidere, nu a câștigat prea multe baloane, fiind lent in fața rapizilor tineri de la oaspeți. 

Golul doi al oaspeților a venit in repriza secundă, tot la o neatenție a apărării noastre, Bucă, noua propunere a cățelușilor pentru echipa mare, reluând cu sânge rece și nestingherit in poartă. Era clar pentru toată lumea că Buftea nu poate ține pasul și că nu are șanse la calificare, dar a venint un moment foarte rar intâlnit pe stadioanele de fotbal, care ne-a băgat in joc.

Inapoi in joc printr-un gol ciudat

In urma unui fault, dinamovistii au dat mingea afară pentru a primi jucătorul ingrijiri medicale, iar buftenii ar fi trebuit să le-o returneze fair-play. Ceea ce a urmat nu se face nici in situații limită, dar Novac in loc să returneze lejer mingea, a șutat puternic direct in poartă, peste portarul dinamovist, neatent undeva la marginea careului mare. Uluială mare și in teren și in tribună, buftenii nu s-au bucurat, Novac dând de ințeles că nu a vrut, dar ciudat, nici dinamoviștii nu au protestat prea mult, antrenorul Stoican certându-și portarul neatent.

Iată o fază asemănătoare petrecută la un meci al celor de la Ajax in campionat…  După gol, Ajax și-a lăsat adversarul să egaleze, tot din fair-play. Era prea mult să se intâmple asta și in Buftea, Romania?

Click aici pentru video…

Bucă a rispit din nou iluziile buftenilor, executând o lovitură liberă lejer, dar viclean, pe lângă zidul pus aiurea de Tăchescu, care n-avea voie să ia gol pe acolo. Oricum, e doar prima greșeală pe care o face in 4 meciuri!

In ultimele minute de joc, Negrea a prins un super șut din afara careului, care l-a prins iar nepregătit pe portarul dinamovist și ne-a dăruit minutele de prelungire pline de suspans, cu Buftea aruncându-se peste câini și fiind foarte aproape de o egalare nesperată, care ar fi dus meciul in prelungiri.

S-a inchieiat până la urmă cu o victorie incontestabilă a dinamoviștilor, mult mai agili și mai organizați, dar rămânem cu amintirea unui meci frumos și disputat, care repetat, nu va fi decât benefic pentru fotbalul și publicul buftean.

Destulă lumea la stadion, tribuna aproape plină fiind ocupată și de susținători ai oaspeților, dar și de diferiți ciudați cu gura mare și pricepere puțină a fenomeniului, care țin neapărat să iasă in evidență, crezând că fac glume bune și că cineva ii ascultă. In realitate, nu fac decât silă oamenilor serioși care ar vrea să vină pe stadion. Ințeleg că trebuie pusă presiune pe oaspeți, și ieri a fost ceva, nu e rău, dar e mult  de la asta până la a măscări mizer și continuu, un om până la urmă… dincolo de faptul că e dinamovist și care, mai mult, a mai imbrăcat și tricoul naționalei de cateva ori.

CS Buftea: Tăchescu – Pavelescu, Marciuc, Negrea, Vențer – D. Marin, Danteș, Cl. Vasile, Novac, A. Dumitrescu – A. Petrescu

Au mai jucat: Mande, Păun, Florea

Antrenor: Lavi Hrib

Galerie foto pe Comunitatea Online.

O cronică bună și galerie foto pe liga2.ro

 

]]>

4 raspunsuri
 1. Gabi
  Gabi says:

  Observ ca desi de fiecare data publicul este numeros… si 5 suporteri din echipa adversa pot acoperi galeria bufteana. Am avut un singur moment in care sincer m-am simtit pe stadion si acela a durat 10 secunde… moment in care aproape toata galeria a strigat BUFTEA dupa al doilea gol al nostru. ATAT!!! Suntem cu totii suporteri ai sportului frumos. Venim la stadion sa incurajam echipa nu sa mancam seminte si sa facem bascalie. Mi-aduc aminte de meciul cu Petrolul cand 10 insi au reusit sa acopere cei aproape 300 de fani(daca nu mai mult) bufteni. E pacat pentru ca unii oameni se zbat pentru fotbalul din Buftea. Ne putem mandrii cu stadionul pe care il detinem. Am fost in deplasari in tara si am ramas perplex. Avem cu ce… nu avem cu cine. Nu incurajam huliganismele, ci incurajarile echipei. am zis destule…

  Răspunde
 2. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Pana la urma, la orice gol primit cineva greseste. Ca portarul, ca fundasii, ca cei din linia mediana nu suplinesc destul, etc., etc. Important este ca baietii se misca bine, ca suntem mult mai inchegati decat anul trecut, ca lumea este mai multa pe stadion. Sa ne cunoastem lungul nasului, alte conditii la Dinamo II, alte pretentii. Ne-am facut datoria, am iesit onorabil din Cupa.

  Răspunde
 3. a
  a says:

  [quote name=”Andrei”]Daca nu s-ar fi spart zidul nu am fi luat gol,asa ca nu mai dati vina pe portar..[/quote]
  Aprob , e vina portarului ca trece mingea pe sub zid ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *