Cele 6 terase din Buftea
Foto sus: Alex Nae Photo – Localul denumit în epocă „La om sărac” în cartierul Studio – 1987, lângă actuala fabrică de pâine.
Sfarsitul sezonului si pauza asta cauzata de vreme m-au inspirat sa scriu (nu e un top) despre terasele din Buftea. Sa speram ca mai avem un pic de timp sa le vizitam anul acesta, asa ca hai sa vedem cum iti poti petrece serile in Buftea, daca nu esti pe litoral sau daca nu preferi o iesire in Centrul Vechi.
Asta trebuie sa aiba in minte proprietarii de terase din Buftea… cum sa convinga buftenii sa vina la ei si nu sa se duca in oras. Si concurenta intre ele trebuie sa fie acerba, ca noi clientii sa capatam cat mai mult. Oricum se vede un progres clar fata de anii trecuti, de la halbele racite, la curatenia toaletelor.
Baza Turistica Buftea
Imi place mult locul, imi aduce aminte de copilarie si adolescenta, dar cred ca restaurantul mai are chestii de pus la punct. Cand merg, nu stau in zona piscinei, ci in spate, la lac, unde era bazinul odinioara, pentru mai multa liniste, racoare si nostalgie.
De bine:
- locul nostalgic pentru bufteni, privelistea cu apus la piscina sau pe lac
- racoare, se simte briza chiar si in cele mai caniculare seri
- chelneritele, desi foarte tinere pentru a avea experienta, se descurca bine
- „bebelusul” de 3 litri de bere
De rau:
- muzica nepotrivita si prea tare pentru o seara de vara ce se vrea linistita, mai ales daca si mananci. Cand se termina programul la piscina, ar trebui sa se schimbe si stilul muzical
- se inchide mult prea devreme, la 21.30 bucataria, la 22.00 barul.
- prea putini clienti din Buftea seara, desi ar putea sa-i atraga lesne
- nu stiu cine e sef, dar intr-o afacere locala ar trebui sa fie vizibil, sa fie sigur ca lucrurile merg, pentru ca uneori nu merg… bine, asta nu inseamna sa umble printre mese la bustul gol, in sort si papuci, chiar daca e o piscina in zona.
Palatul Ştirbey
Un loc de basm, ideal pentru o seara romantica, pentru o intalnire de afaceri, dar si pentru un spritz de moda veche. Merita sa te sacrifici financiar un pic pentru o intalnire amoroasa, daca te-ai saturat pana si tu s-o duci in Calul Balan si s-o tii de vorba in masina.
De bine:
- atmosfera incarcata de istorie
- linistea, natura, racoarea
- mancare excelenta daca ai noroc sa fie Chef Johnson la servici.
- minunatul desert „gogosi ca la Buftea”
De rau:
- preturile, desi justificate de brand, sunt totusi destul de mari pentru un astfel de oras
- mancarea slaba daca ai ghinion sa fie prea ocupati
- chelnerii prea experimentati… stiti ce zic. Cautati o chelnerita, mie intotdeauna mi-au placut chelneritele.
- tantarii
Selfie Espresso Bar
Este la parterul blocului nou „La Castani” de vizavi de Stirbey, intr-o zona care se dorea a fi comerciala, dar unde nu e nici acum nimic afara de acest local.
De bine:
- trafic pietonal 0
- faptul ca, desi e singura terasa dintre toate care plateste chirie, rezista intr-o zona fara activitate comerciala, fara trafic pietonal… cum ar fi fost fix in Centru?
- cocktail-urile, sucurile naturale
- oameni misto… de ambele parti ale tejghelei
De rau:
- trafic pietonal 0
- faptul ca e la parterul blocului. Oamenii intra pe langa tine in casa, iar eu nu ma simt bine stiind ca i-as putea deranja, caci poate nici mie nu mi-ar conveni sa am o terasa sub geam, Bine, eu am un foisor, si e mult mai nasol!
- n-ar strica sa vezi un zambet din cand in cand, macar atunci cand platesti nota 🙂
- dimensiunea mica
Red Bar
Un bar mic, dichisit, o afacere de familie, la sosea, langa statie, in Centru.
De bine:
- amplasamentul central
- poti vedea in conditii bune orice meci, in orice zi
- fast food la parter, daca spritzul face foame
- trafic pietonal… cu totii ne rupem gaturile sa vedem cine mai trece
De rau:
- traficul auto care deranjeaza
- poluare, caldura asfaltului
- muzica de discoteca e cam tare uneori
- canapelele si mesele joase cu care eu nu ma impac deloc
Cel mai vechi restaurant din Buftea, care a functionat fara intrerupere. Un brand al orasului.
De bine:
- terasa deschisa din mai pana in octombrie
- perfect pentru iesire la bere cu baietii
- preturi buna la mancare… bucatarie romaneasca, cinstita, stii la ce te astepti, nicidoata nu ai surprize
- fara fitze, parca e mai relaxant
De rau:
- lipsa chelnerite, e un mare handicap sa n-ai o tanara care sa zambeasca prin zona
- cald sub acoperisul terasei in zilele caniculare
- televizorul prea sus si prea departe pentru a sta cu capul ridicat 90 de minute din meci.
- nu vine niciodata cu ceva nou, atmosfera batranicioasa, trebuie sa atraga mai multi tineri
Taverna Studioului
Probabil cel mai mare, cel mai vizitat si mai bine pregatit restaurant din Buftea.
De bine:
- mancare variata, buna
- elegant, decor misto
- oameni misto… de ambele parti ale tejghelei
- e cool sa fii la Taverna, vezi lume, te vede lumea
De rau:
- preturi cam mari pentru Buftea, desi justificate
- terasa prea calduroasa in zilele caniculare, fiind prea acoperita
- mica, inghesuita, spate in spate
- intre blocuri, intre betoane
Mai taci in plm din gura cu descrierile astea…tu de abia treci de buciumeni si faci figuri..
Domeniul Stirbey nu mai este deschis publicului…
Asta inseamna sa inchida restaurantul, ceea ce nu cred. Poate a fost doar perioada asta dupa Summer Well, pentru strans, dereticat si rearanjat pe acolo, mai ales ca au reinceput nuntile in forta.
La fel am crezut si eu, asa ca i-am intrebat pe Fb printr-un mesaj privat cand vor redeschide si mi-au raspuns ca de acum inainte domeniul va fi destinat exclusiv organizarii de evenimente 🙁
Deci acum e practic inchis publicului (pentru plimbari si/sau mers la restaurant) si asa va ramane se pare…
Foarte frumos scris. Sunt nou in Buftea si chiar ma gandeam unde poti iesi pe aici.
Dar Giulia Cafe?? Si acolo e o terasa destul d dragutza!!!
Cat se mai asteapta moderarea la acest articol?
Imi pare rau, dar nu-ti pot aproba comentariul cand folosesti cuvinte grele ca „șpăgar” și „execrabil”, fară să aduci vreo probă si fără să-ți dai numele real, mai ales că e vorba de afaceri locale, nu de bani publici.
Vezi ca termenii astia sunt folositi si pe restograf fara prea multe greturi Maestre ! 🙂 Oricum terasele enumerate mai sus se ridica la nivelul Ambasadorului restografiat de Butunoiu. 😉
Vezi ca Restograf nu e o comunitate locala care ar trebui sa tina cu mediul de afaceri local si sa-l promoveze, nu sa arunce cuvinte grele in astfel de mod.
Nu poti sa promovezi non valoare, chiar daca e afacere locala. Eu ma referisem strict la 3 din cele enumerate.
Giulia cafe: preturi mari; personal necalificat; program scurt; parcare anevoioasa.
Barbosi: mancare inegala (cand e extraordinara/ cand lasa de dorit); chelner cu ochii numai dupa tips.
Baza : mancare slabuta; serviciu greoi. Buna piscina / loc de baut bere.
Reformulat.