Cele 6 terase din Buftea

Foto sus: Alex Nae Photo – Localul denumit în epocă “La om sărac” în cartierul Studio – 1987, lângă actuala fabrică de pâine.

Sfarsitul sezonului si pauza asta cauzata de vreme m-au inspirat sa scriu (nu e un top) despre terasele din Buftea. Sa speram ca mai avem un pic de timp sa le vizitam anul acesta, asa ca hai sa vedem cum iti poti petrece serile in Buftea, daca nu esti pe litoral sau daca nu preferi o iesire in Centrul Vechi.

Asta trebuie sa aiba in minte proprietarii de terase din Buftea… cum sa convinga buftenii sa vina la ei si nu sa se duca in oras. Si concurenta intre ele trebuie sa fie acerba, ca noi clientii sa capatam cat mai mult. Oricum se vede un progres clar fata de anii trecuti, de la halbele racite, la curatenia toaletelor.

Baza Turistica Buftea

Imi place mult locul, imi aduce aminte de copilarie si adolescenta, dar cred ca restaurantul mai are chestii de pus la punct. Cand merg, nu stau in zona piscinei, ci in spate, la lac, unde era bazinul odinioara, pentru mai multa liniste, racoare si nostalgie.

De bine:

  • locul nostalgic pentru bufteni, privelistea cu apus la piscina sau pe lac
  • racoare, se simte briza chiar si in cele mai caniculare seri
  • chelneritele, desi foarte tinere pentru a avea experienta, se descurca bine
  • “bebelusul” de 3 litri de bere

De rau:

  • muzica nepotrivita si prea tare pentru o seara de vara ce se vrea linistita, mai ales daca si mananci. Cand se termina programul la piscina, ar trebui sa se schimbe si stilul muzical
  • se inchide mult prea devreme, la 21.30 bucataria, la 22.00 barul.
  • prea putini clienti din Buftea seara, desi ar putea sa-i atraga lesne
  • nu stiu cine e sef, dar intr-o afacere locala ar trebui sa fie vizibil, sa fie sigur ca lucrurile merg, pentru ca uneori nu merg… bine, asta nu inseamna sa umble printre mese la bustul gol, in sort si papuci, chiar daca e o piscina in zona.
 
Palatul Ştirbey

Un loc de basm, ideal pentru o seara romantica, pentru o intalnire de afaceri, dar si pentru un spritz de moda veche. Merita sa te sacrifici financiar un pic pentru o intalnire amoroasa, daca te-ai saturat pana si tu s-o duci in Calul Balan si s-o tii de vorba in masina.

De bine:

  • atmosfera incarcata de istorie
  • linistea, natura, racoarea
  • mancare excelenta daca ai noroc sa fie Chef Johnson la servici.
  • minunatul desert “gogosi ca la Buftea”

De rau:

  • preturile, desi justificate de brand, sunt totusi destul de mari pentru un astfel de oras
  • mancarea slaba daca ai ghinion sa fie prea ocupati
  • chelnerii prea experimentati… stiti ce zic. Cautati o chelnerita, mie intotdeauna mi-au placut chelneritele.
  • tantarii
 
Selfie Espresso Bar

Este la parterul blocului nou “La Castani” de vizavi de Stirbey, intr-o zona care se dorea a fi comerciala, dar unde nu e nici acum nimic afara de acest local.

De bine:

  • trafic pietonal 0
  • faptul ca, desi e singura terasa dintre toate care plateste chirie, rezista intr-o zona fara activitate comerciala, fara trafic pietonal… cum ar fi fost fix in Centru?
  • cocktail-urile, sucurile naturale
  • oameni misto… de ambele parti ale tejghelei

De rau:

  • trafic pietonal 0
  • faptul ca e la parterul blocului. Oamenii intra pe langa tine in casa, iar eu nu ma simt bine stiind ca i-as putea deranja, caci poate nici mie nu mi-ar conveni sa am o terasa sub geam, Bine, eu am un foisor, si e mult mai nasol!
  • n-ar strica sa vezi un zambet din cand in cand, macar atunci cand platesti nota 🙂
  • dimensiunea mica
 
Red Bar

Un bar mic, dichisit, o afacere de familie, la sosea, langa statie, in Centru.

De bine:

  • amplasamentul central
  • poti vedea in conditii bune orice meci, in orice zi
  • fast food la parter, daca spritzul face foame
  • trafic pietonal… cu totii ne rupem gaturile sa vedem cine mai trece

 De rau:

  • traficul auto care deranjeaza
  • poluare, caldura asfaltului
  • muzica de discoteca e cam tare uneori
  • canapelele si mesele joase cu care eu nu ma impac deloc

Cel mai vechi restaurant din Buftea, care a functionat fara intrerupere. Un brand al orasului.

De bine:

  • terasa deschisa din mai pana in octombrie
  • perfect pentru iesire la bere cu baietii
  • preturi buna la mancare… bucatarie romaneasca, cinstita, stii la ce te astepti, nicidoata nu ai surprize
  • fara fitze, parca e mai relaxant

De rau:

  • lipsa chelnerite, e un mare handicap sa n-ai o tanara care sa zambeasca prin zona
  • cald sub acoperisul terasei in zilele caniculare
  • televizorul prea sus si prea departe pentru a sta cu capul ridicat 90 de minute din meci.
  • nu vine niciodata cu ceva nou, atmosfera batranicioasa, trebuie sa atraga mai multi tineri
Taverna Studioului

Probabil cel mai mare, cel mai vizitat si mai bine pregatit restaurant din Buftea.

De bine:

  • mancare variata, buna
  • elegant, decor misto
  • oameni misto… de ambele parti ale tejghelei
  • e cool sa fii la Taverna, vezi lume, te vede lumea

De rau:

  • preturi cam mari pentru Buftea, desi justificate
  • terasa prea calduroasa in zilele caniculare, fiind prea acoperita
  • mica, inghesuita, spate in spate
  • intre blocuri, intre betoane
 

Ieri și azi la terasă

Afaceri locale pe Facebook

Susține afacerile locale! De ce să o faci?

Domeniul Stirbey in pauza de nunți

Despre barurile din Buftea

   ]]>

13 raspunsuri
    • Bogdan Toba
      Bogdan Toba says:

      Asta inseamna sa inchida restaurantul, ceea ce nu cred. Poate a fost doar perioada asta dupa Summer Well, pentru strans, dereticat si rearanjat pe acolo, mai ales ca au reinceput nuntile in forta.

      Răspunde
      • Dana
        Dana says:

        La fel am crezut si eu, asa ca i-am intrebat pe Fb printr-un mesaj privat cand vor redeschide si mi-au raspuns ca de acum inainte domeniul va fi destinat exclusiv organizarii de evenimente 🙁

        Răspunde
  1. Bogdan Toba
    Bogdan Toba says:

    Imi pare rau, dar nu-ti pot aproba comentariul cand folosesti cuvinte grele ca “șpăgar” și “execrabil”, fară să aduci vreo probă si fără să-ți dai numele real, mai ales că e vorba de afaceri locale, nu de bani publici.

    Răspunde
  2. nume
    nume says:

    Vezi ca termenii astia sunt folositi si pe restograf fara prea multe greturi Maestre ! 🙂 Oricum terasele enumerate mai sus se ridica la nivelul Ambasadorului restografiat de Butunoiu. 😉

    Răspunde
  3. Bogdan Tobă
    Bogdan Tobă says:

    Vezi ca Restograf nu e o comunitate locala care ar trebui sa tina cu mediul de afaceri local si sa-l promoveze, nu sa arunce cuvinte grele in astfel de mod.

    Răspunde
  4. nume
    nume says:

    Giulia cafe: preturi mari; personal necalificat; program scurt; parcare anevoioasa.
    Barbosi: mancare inegala (cand e extraordinara/ cand lasa de dorit); chelner cu ochii numai dupa tips.
    Baza : mancare slabuta; serviciu greoi. Buna piscina / loc de baut bere.
    Reformulat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *