Povestea unui blat celebru

La inceputul anului 2009, colaborarea dintre CS Buftea și patronul lui Poli Timișoara, Marian Iancu, s-a incheiat, iar la ințiativa primăriei echipa a intrat pe mâna deja celebrului cuplu Ana Maria Prodan – Laurențiu Reghencampf.

Turul campionatului a fost terminat pe locul 7, iar după preluarea echipei de Reghe, Buftea a terminat pe locul 13, ultimul care o menținea in liga2. Actualul antrenor al Stelei a reușit in tot returul 1 victorie, 3 egaluri și 9 infrângeri. Conform frf.ro, Buftea a primit doar in acel retur, in 14 meciuri,  43 de goluri!!!!! Primăria a vândut apoi locul in liga 2 celor de la Săgeata Stejaru (acum Năvodari), pe 50 000 de euro in acte.

A fost un retur nebun in liga 2 din Romania din punct de vedere al pariurilor, foarte multe meciuri desfâșurându-se halucinant, suspectate de blaturi pentru pariuri. CS Buftea a fost principala țeavă de tun a mafiei pariurilor, si asta v-o spune un martor ocular al câtorva partide, unul care a văzut mult prea multe partide de fotbal, reale și nereale.

 

Inceputurile blatistului Reghencampf

Gazeta Sporturilor a pornit o investigație in baza dezvăluirilor unor surse, pe marginea unuia dintre celebrele blaturi de atunci, CS Buftea – FC Snagov 4-2. Investigația a apărut in serial doar in ediția tipărită a ziarului și a citat foarte multe pasaje din articolul meu de pe acest site, la vremea respectivă, unde puneam clar eticheta… blat.

Articolul din GSP nu e doar despre un blat banal, ci despre doar o za dintr-un lanț de blaturi făcute de acest cuplu, și sper că GSP nu se va opri cu investigatiile aici. Conform surselor (cate un jucător de la fiecare echipă și un oficial), Reghe le-a transmis câtorva jucători bufteni, prin intermediul căpitanului Mateo Dorobanțu, dar și unor jucători de la Snagov, ca meciul să se termine cu 4-2. Jucătorii bufteni ar fi primit 4000 lei de om, iar cei de la Snagov, 3000, in timp ce in buzunarele celor care au pus la cale blatul (conducătorii celor două echipe, dealtfel buni prieteni) ar fi intrat zeci de mii de euro.

Meciul a fost un circ total, citiți descrierea din articolul meu vechi, iar filmuletul făcut de mine și postat de gsp.ro, dovedește clar că ultimele minute au fost apogeul baltului. Scorul trebuia să rămână 4-2, astfel că oaspeții deși conduși, au plimbat nestingheriți mingea in propria jumătate, până la fluierul final, care a bucurat pe toată lumea.

Nu a fost singurul blat din acel retur, alte două partide fiind aranjate ca la carte pentru pariuri, CS Buftea – FC Ploiești 3-5 și CS Buftea – Lotus Felix 2-3 fiind adevărate reprezentații de circ pe banii buftenilor. La ambele partide am stat lângă un tip necunoscut, care a transmis meciul integral prin telefon, faza cu faza, cu handsfree, in limba engleza. Inițial nu am știut care e treaba cu el, dar am găsit in zilele următoare un articol in Prosport și mi-am dat seama că era un corespondent al celor care trucau meciuri. Am găsit chiar și un forum asiatic, unde se discuta live partida cu Ploieștiul, și unde cineva câștigase la pariu live, de două ori cu acest meci.

 

Reghe continuă meciurile dubioase

După acest retur blătuit la greu, și după ce au spart bugetul alocat de primărie, cuplul Prodan-Reghe a trecut la conducerea clubului FC Snagov, cel cu care organizase sinistrul blat, cu al cărui proprietar se cunoșteau bine și care avea să le devină fin. Acolo au devenit cu adevărat celebrii in lumea cunoscătorilor in ale blaturilor pentru pariuri. Au avut numeroase meciuri absolut dubioase.

Anul acesta, Prodan-Reghe au ajuns la Chiajna, in liga 1, unde au avut rezultate incredibil de bune, cu echipă foarte mică. Pe lângă victorii neașteptate și cu cote imense la pariuri, cu Rapid și Oțelul, au existat  și cel puțin două meciuri circ, 0-4 cu Vaslui și victorie cu 4-3 la Petrolul.

In meciul cu Vaslui, portarul Chiajnei a luat 3 goluri absolut penibile in prima repriză, pe care le-ar fi apărat și soacră-mea, de a ajuns chiar și in presa internațională… vezi video Gazzetta dello Sport. Portarul se numește Baruch și din această vară joacă…. surpriză, chiar la CS Buftea! In meciul de la Ploiești, gazdele conduceau cu 3-1, indreptându-se către o victorie sigură, dar au luat inexplicabil 3 goluri in ultimele 5 minute.

Azi Reghencampf e la Steaua și e pe val, chair dacă echipa o face Gigi Becali. Azi a fost protagonistul unui nou episod al circului… I-a organizat un flagrant fostului său colaborator, Dumitru Tudor, zis Ciorbă, fost conducător la CS Buftea. Acesta este presupusul denunțător in presă ale blaturilor lui Reghe, pentru că acesta avea datorii la el, și se pare că l-ar fi șantajat. Ciorbă e reținut de poliție, dar sper să fie doar inceputul unor dezvăluiri pe care DNA-ul va trebui să le studieze serios.

Nu mai miră pe nimei că băiatul blond și timid, mediocrul jucător Laurențiu Reghencampf a fost cercetat pe cand juca in Germania, intr-un caz celebru de meciuri trucate.

 

CS Buftea – FC Snagov 4 – 2 Cineastii au pus in scena filmul: “Fotbalul cu mainile-n sol

CS Buftea – FC Ploiesti 3-5  Cronica unui meci cu final asteptat

CS Buftea – Lotus Stiinta 2-3  Idei dubioase ale antrenorului Reghencampf

Sub cupola circului

Ăsta-i fotbalul nostru: Mită și blaturi la Buftea!

DNA în luptă cu mafia pariurilor! “Buba se va sparge! Vom avea cât de curând şi fotbalişti arestaţi!”

Dezvăluire ULUITOARE Echipa acuzată cel mai des de blaturi, protejată de FRF?


]]>

3 raspunsuri
 1. Titi
  Titi says:

  Hai să-l întrebăm si pe dl Hrib cunoscatorul absolut al fotbalului buftean,ce s-a întâmplat .Era director sportivso legătura dintre cei doi si Primãrie.Se pare ca nu este departe nici de ce s-a întâmplat cu Astra lu’ Rachita….

  Răspunde
 2. dama de pica
  dama de pica says:

  ”Primăria a vândut apoi locul in liga 2 celor de la Săgeata Stejaru (acum Năvodari), pe 50 000 de euro in acte.”
  Cum in acte ? Crezi ca au mai fost bani si pe linga acte ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.