Parcul din centrul orașului a fost mutat pe câmp

După ce a văzut acest episod din Las Fierbinți în 2019, primarul din Buftea a decis să renunțe la Parcul din centru și să-l facă doar pe cel de pe câmp.

În 2016 primarul a demarat proiectele a 2 parcuri. Parcul Știrbey din Pepinieră, în centrul orașului, și Parcul Aviației, pe câmp în Buciumeni (foto sus).

Mult spațiu gol, mobilier iefitn, asfalt, gazon care va deveni islaz.

Parcul e făcut cu o parte fonduri europene, peste 2 milioane de euro a costat, mare parte bani europeni, restul împrumutați cu dobândă de la bancă, contribuția noastră, pentru care ne-am imprumutat la bancă, pentru că noi nu avem bani de investit. Peste 2 ani a durat construcția lui. Confom site-ului Primăriei Buftea, autorizația de construcție a fost emisă în octombrie 2020, iar termenul de execuție era de 6 luni.

Parcul e în mijlocul câmpului, acolo nu e nimic afară de niște depozite, două PUZ-uri de ansambluri rezidențiale ale familiei primarului, aprobate deja, dar și unul încă neaprobat, pentru un uriaș ansamblu rezidențial al celor de la Avicola Buftea. Parcul din centrul orasului, de care avea nevoie toată lumea, în Pepinieră lângă Știrbey, a picat, s-au pierdut fondurile europene, iar terenurile se prăduiesc de apropiații primarului și va apărea și aici un ansamblu rezidențial.

În august 2016 atrăgeam atenția că uriașul spațiu verde de pe lac din centrul orașului se va prădui.  Pepiniera: un uriaș spațiu verde pe lac, comoara ascunsă a orașului ce va fi prăduită!

În octombrie 2016 apare prima propune de parc aici, in centru, pe lac, când Consiliul Local aprobă alipirea mai multor terenuri.

Apoi am aflat că un angajat al Primăriei Buftea, apropiat de primar, a devenit stăpân pe mai multe terenuri acolo.

Acum ne mulțumit cu un parc pe câmp, în soare și vânt.

UPDATE: Cum arată parcul, tot închis, 7 luni mai târziu, iunie 2023.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *