Si pådurile buftene dispar!

După primul nostru articol pe acest subiect, am mai primit o serie de poze si chiar un video despre defrisările masive din Pădurea Bufteianca, cea dintre Otetarie si Corbeanca.

De maine se da startul gratarelor in aer liber… un pic de respect pentru natura nu strica! Priviti aceste imagini si intelegeti ca astfel, copiii nostri vor sarbatori 1 mai si pastele intre blocuri in urmatorii ani.

In mod ciudat, dupa semnalarea acestor defrisari, site-un nostru a primit un mesaj interesant. O firma care comercializeaza lemne de foc (taiate din paduri, cel mai probabil) ne-a solicitat o colaborare in scop publicitar, urmand a intra pe piata din zona. Am refuzat politicos. 

Nu asteptati sa ne dispara padurea, cum dispar si celelalte din Romania!

 

   ]]>

2 raspunsuri
 1. Hadrian
  Hadrian says:

  Stiu ca sunt oameni din Buftea ce au primit cateva hectare de padure (majoritatea sunt la marginea padurii). Stiu ca si bunicul meu (decedat intre timp) primise dar refuzase pe motiv ca ce sa faca cu terenul impadurit. El nu-si pusese problema ca le-ar putea vinde.

  Mai stiu ca aceste impropietrariri au fost facute in unele cazuri din ordin moral, din cauza luarii cu japca in perioada nationalizarii si colectivizarii.

  Sunt un iubitor al naturii si colind din cand in cand padurile locului. Imi aduc aminte ca inainte de 90 se acorda o atentie sporita naturii. padurile aveau padurar, se curatau uscaturile, se mentuneau potecile etc. Acum din pacate nu mai e asa.

  Răspunde
 2. ada
  ada says:

  exista vreo masura legala care se poate opune lacomiei combinata cu inconstienta cu care se defriseaza sub auspiciile crizei ?
  in mod sigur se poate face ceva…poate ar trebui contactate asociatii precum WWF. de asemenea un punct de presiune majora ar fi chiar cel creat de locuitorii zonei, prin constientizarea lor si prin mobilizarea acestora.
  se pot face fluturasi si se pot folosi metode de “guerilla” urbana prin care sa se asalteze autoritatile.
  de asemenea padurarii, daca nu s corupti, ar putea avea un cuvant greu de spus in toata povestea asta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.