Nea Sandu locuieste de 1 an in fața Primăriei și doarme afară la -8 grade! Până când???

Are aproape 1 a de când doarme in foișorul de la Casa de Cultură, la 40 de metri de intrarea in Primăria Buftea. Am tot evitat să abordez subiectul, pentru că il cunosc destul de bine, și e sensibil! Insă, e deja iarnă, sunt multe zile consecutive cu temperaturi sub 0 grade, iar autoritătile sunt obligate de lege să-i ofere adăpost!

Circulă multe vorbe despre el, iar eu m-am interesat bine inainte de a aborda subiectul. Am vorbit cu ambele părți ale familiei lui. De fapt, fosta sa familie, căci acum practic nu mai are. Nea Sandu a dus o viață fără griji, a avut case, familie, dar a pierdut tot. Din vina lui, și el știe asta, nu-și acuză familia! Familia i-a oferit șanse, insă el le-a pierdut. Orice discutie despre asta nu mai are rost, rezultatul fiind clar și fără intoarcere… a rămas singur și fără adăpost.

Am vorbit și cu cei de la Asociatia Sansa Ta, care are sediul in primăria veche. Știu cazul și mi-au promis că se vor interesa la primărie despre ce s-ar putea face și chiar la un azil.

Am vorbit cu nea Sandu de câteva ori, pare extrem de sincer și lucid, chiar dacă lumea zice că e dependent de alcool. Eu nu l-am vazut consumand acolo decat de 2-3 ori o doza mica de bere. Si trec de 5-6 ori zilnic pe langa el.

Am vorbit și cu vecinii din zonă care il cunosc, căci el e buftean vechi. Toți știu că nu a fost un tată și un soț model, dar că nu merită o astfel de soartă!

Nu e genul de boschetar care să iși dorească să doarmă pe străzi ca un stil de viață. El a trăit bine, nu iși găsește locul pe străzi, nu vrea stilul ăsta, chiar dacă unii vorbesc că autoritățile i-au dat o locuință și l-au dus și la azil, dar el a preferat să doarmă in stradă. O scurtă discuție cu el despre asta te poate lămuri, de aceea am și inregistrat video de mai jos, care spune tot. Doarme de 1 an printre șobolanii de la Casa de Cultură, in fața primăriei, iar starea sa de sănătate se inrăutățește, avînd și o mână paralizată. Zice că ar accepta să doarmă oriunde, chiar și intr-un veceu cu rahat! Afirmă că ar fi primit o cameră de la Primărie, dar că a fost deposedat de ea și nimeni nu l-a crezut!

Orice ar fi făcut, oricare ar fi vina lui, omul nu trebuie lăsat să moară, iar autorităile sunt obligate să-l ajute in sezonul acesta!  Il văd in fiecare zi, de mai multe ori, si de 1 an nu a lipsit de aici. Practc, doarme sub geamul meu, iar zilele astea, când pun capul pe pernă și mă cufund in patul meu călduros, imi vine in minte imaginea lui de la câțiva metri sub mine, chircit intre niște cartoane și acoperit cu 7 pături. Poate corpul suportă temperatura, dar aerul rece pe care il respiră poate fi fatal!

Solicit legal primăriei să ia măsuri pentru a-l ajuta!

Nu am mai rezistat și am făcut adresa asta către primărie ieri. Pur și simplu nu ințeleg de ce nu il ajută! Ce așteaptă? Imi e greu când mă intreabă fetița mea dimineața când ne urcăm in mașină, de ce doarme nenea ăla pe jos, afară? Mi-ar fi groaznic să-l găsesc dimineața mort.

Legea 292/2011 obligă autoritățile locale să-i afere adăpost de urgență pe timp de iarnă! Dacă așteaptă 30 de zile să-mi dea un răspuns sau nu mă bagă in seamă deloc, s-ar putea ca cineva de acolo să-l aibă pe conștiință și chiar să răspundă dacă i se va intâmpla ceva. Puteți distribui acest articol, să punem presiune pe autorități! Orice ar fi făcut in viață nea Sandu, nu merită să moară ca un câine!

Haine și mâncare mai găsește, il ajută vecinii din blocul meu, are și o pensie mică, dar de căldură și adăpost are nevoie acum! Dacă are cineva, cumva, un acoperiș să-i oferiți iarna asta, ar fi extraordinar! Nu știu ce ar putea face când vine viscolul!

UPDATE Acum o ora, în prezenta politiei locale și a reprezentanților din primărie, o salvare l-a luat pe nea Sandu. Se pare ca l-au convins cu greu, dar sper sa fie bine și să-l ducă într-un loc ok. Și unde sa și rămână măcar peste iarnă. Cei de la salubritate i-au strâns lucrurile

adresa-nea-sandu

https://www.youtube.com/watch?v=FX9RTUtOIMU

nea sandu2

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *