In atentia Consiliului Local Buftea: Miscorati taxa de salubritate!

In ianuarie, consilierii locali au votat majorarea taxei de salubritate in Buftea, pe motiv ca Uniunea Europeana a marit taxele de depozitare la gropile de gunoi. Era de fapt cheltuiala si treaba firmei de salubritate SC Serviciul de Salubritate București SA. careia ii platim 1 500 000 euro anual de la bugetul local, plus taxele individuale de gunoi. Contractul cu aceasta firma fiind in vigoare cu un anumit pret, consilierii nu erau obligati sa majoreze taxa, dar au facut-o la solicitarea primarului, care tine cu ursul.

Povestea aici… Consilierii locali au votat majorarea taxei de salubritate.

Numai ca, dupa 6 luni, prima hotarare a noului guvern Dragnea a fost sa suspende până în anul 2019 aceasta majorare de taxe de depozitare la groapă a deșeurilor, impusa de UE, pentru a-si ajuta baronii locali si oamenii care sunt in spatele firmelor de salubritate si gropiilor de gunoi, oameni ai sistemului.  Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial vineri la ora 22:00 și a intrat în vigoare la doar două ore de la publicare.

In conditiile astea, primariile si firmele de salubritate nu vor face eforturi de colectare selectiva si implicit de reducere a cantitatii de deseuri depozitate la gropi, iar poluarea nu se va diminua <vezi groapa de gunoi de la Chiajna care afecteaza zone mari din Bucuresti si Ilfov>. Mai mult, dacă situația nu va fi remediată, în curând Romania va avea de plată milioane de euro penalități.

Pentru ca din acesta motiv consilierii au votat majorarea taxei de salubritate in Buftea, urmarind interesul firmei de salubitate, nu al cetateanului, solicitam URGENT, in viitoarea sedinta, sa puna pe ordinea de zi reducerea taxei, la valoarea anterioara, caci in urma hotararii recente a guvernului, majorarea respectiva din ianuarie nu se mai sustine. Nu va faceti ca ploua, caci practic ne furati din buzunare! Si asa ne-ati luat fara motiv bani 6 luni…

]]>

2 raspunsuri
  1. EugenD
    EugenD says:

    Decizia de majorare a taxei de salubritate trebuie revocată imediat! Nu mai comentez că această decizie a fost complet nedreaptă, aruncând în sarcina cetățenilor o penalizare ce viza firmele de salubritate pentru lipsa tehnicii de colectare selectivă a deșeurilor. Banii trebuiau luați din profitul firmelor, nu din buzunarul buftenilor. Dar așa știu stimații consilieri din Buftea să lucreze, în interesul și pentru propășirea financiară a unor privați și-n dezinteresul cetățenilor care și-au pus încrederea și i-au votat. Nu-i nimic, românii au pielea tăbăcită de țepe și tot nu se învăță minte! Merităm pe deplin toate aceste mizerii dacă îmi aduc aminte de scorul de 73% obținut de actuala conducere a orașului.
    Partea bună e că această ocazie îi obligă pe distinșii consilieri locali să-și spele din păcate sau să ne arate cât de vânduți sunt intereselor personale și de partid.

    Răspunde
  2. Gwm
    Gwm says:

    De văzut mai exact legile și ordonanțele de guvern date pe 30 Iunie
    Aici găsim exact sumele ce trebuiesc plătite de către cetățeni deoarece legea spune ca poluatorul plătește
    De plata este 50 de roni pe tona de Deseu depus pe groapa in caz ca nu atingem ținta de 30% de colectare selectiva a reciclabilelor
    Aici trebuiesc cheltuiți bani sau sa delege agenților economici aceasta colectare

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *