Fifi, un buftean inaripat

Am achiziționat recent o carte despre istoria cinematografiei din orașul nostru. Cartea “Amintiri din actualitate” scrisă de C-tin Pivniceru, director general al Centrului de Producție Cinematografica București-Buftea intre 1970 si 1989, o puteti gasi pe elefant.ro la prețul de 33 de lei si cred că n-ar trebui să lipsească din biblioteca buftenilor care au lucrat acolo.

Intr-un capitol din carte, sub titlul “Un buftean inaripat”, C-tin Pivniceru il prezintă pe bufteanul Niță Fifi Anastase, un tip foarte popular in oraș. Mai sunt câteva referiri interesante la orașul nostru și la oamenii care au lucrat in CPC, pe care vă invit să le găsiți achiziționându-vă cartea.

“Tovarășe Niță Anastase, ai jucat in filmul Ecaterina Teodoroiu rolul soldatului Titoi, un rol de intindere mică, episodic cum i se spune, dar care a atras atenția criticii de specialitate pentru firescul, hazul și sinceritatea interpretării. Și atunci, mi-a venit ideea să te prezint spectatorilor”

14060505_1254657281224848_87424522_o 

14037778_1254657171224859_1320109850_o 

14037460_1254657174558192_1069464073_o 

14075131_1254657264558183_407198569_o

.

.pivniceru c-tin fifi

.

Trei momente in care apare Fifi le găsiți la 0.45.55 –  1.28.00 și 1.33.00.

https://www.youtube.com/watch?v=nx_TpNDs35c

.

]]>

6 raspunsuri
  1. nume
    nume says:

    Nea Fifi a fost un Domn, un OM, un descurca lume cum mai rar se intampla pe aceasta planeta ! Respectele mele, salutari copiilor, Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aiba in paza !
    Mai jos o filmografie (incompleta) :
    – Seful sectorului suflete – 1967, regia Gheorghe Vidanidis;
    – Reconstituirea – 1969, regia Lucian Pintilie;
    – Cu mainile curate – 1972, regia Sergiu Nicolaescu;
    – Un comisar acuza – 1974, regia Sergiu Nicolaescu;
    – Stejar extrema urgenta – 1974, regia Dinu Cocea;
    – Ecaterina Teodoroiu – 1978, regia Dinu Cocea;
    – Iancu Jianu haiducul – 1980, regia Dinu Cocea;
    – Iancu Jianu zapciul – 1980, regia Dinu Cocea;
    – Un oaspete la cina – 1987, regia Mihai Constantinescu;
    – Innebunnesc si-mi pare rau – 1991, regia Jon Gostin;
    – Crucea de piatra – 1993, regia Andrei Blaier.
    Lista ramane deschisa, a jucat in multe coproductii romano – americane dupa 1990…

    Răspunde
  2. bloodrunner77
    bloodrunner77 says:

    Fifi nu a fost buftean, era si locuia intr-un sat de langa Buftea. Pronia cereasca a facut sa intre intr-o multime de roluri secundare ( in mai toate era sofer). Nu avea dictie, avea un chip comun… ce era in ton cu dorintele celor ce venerau “omul nou”. Baiatul sau e bine bagat in jocurile politice actuale.
    Au fost multi bufteni luati sa faca figuratie (gen tarani pe camp) dar putini cei ce dublau o vedeta internationala. Doamna Geta Casu din Buftea (poate o stiti de la Cec) dubla o actrita de origine franceza in filmul Sapte baieti si o strengarita. Datorita frumusetii fizice…. pe dansa se faceau masuratorile de lumina, se faceau teste de imagine etc. Din Buftea au existat multi angajati pe posturi mici gen costumiere, croitoresel dar si cativa scenografi, recuziteri si creatori de decoruri.
    Fifi e cunoscut dar cred ca sunt altii mult mai importanti de care ar fi bine sa amintim si sa ne reamintim.

    Răspunde
  3. nume
    nume says:

    Castel Film a facut vreo 250 de pelicule din ’93 pana azi in niste platouri de „chirpici”, cam jumate din cat a facut Buftea din ’57 pana in ‘ 89. Momentan Buftea nu mai are paza, iar salariile nu mai sunt platite de 5 luni. Holywoodul e tot mai departe. Multa UE Bobitza !
    ” Baiatul sau e bine bagat in jocurile politice actuale.” Poti sa i-o sugi? Asa, sofereste …

    Răspunde
  4. bloodrunner77
    bloodrunner77 says:

    Nume, tu faci parte din oamenii aia simplii gen Fifi. Genul ala de populatie cu carece plina tara asta in proportie de 60 %. Si care se mai si impuiesc, ca nu e tara plina de prosti… Cu ce re-a deranjat ceea ce am spus? Nu e asa? Pot sa banui ca esti unul venit in Buftea cu cobilita in spate pe vremea lu Ceasca. Ce diferenta domle de la rogojina si presuri la saltea relaxa…
    Ca tot vorbeai de supt, sunt sigur ca asta faci de zeci de ani!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.