Festivalul “Culorile Toamnei” la cea de-a doua editie !

Asociatia Darul Copilăriei, in parteneriat cu Primaria Orasului Buftea, Centrul Cultural Buftea si Asociatia “Casa Artistilor Bufteni”, va invita la editia a doua a Festivalului “Culorile Toamnei”, in cadrul caruia, copiii din invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal isi vor pune talentul la grea incercare in 3 domenii artistice: pictura, colaje si artizanat.
Festivalul se va desfasura in perioada 16-17 noiembrie 2013, dupa cum urmeaza: -16 noiembrie va avea loc Expozitia lucrarilor participante si votarea de catre publicul vizitator in Sala de Festivitati din cadrul Primariei Orasului Buftea. -17 noiembrie va avea loc Festivitatea de premiere, organizatorii au pregatit premii surpriza.

Lucrările se vor depune pe 12 noiembrie, la Sala de Festivități a Primăriei Buftea.Persoana de contact: Andreea Burtea, telefon 0740 272 420.

sursa: darulcopilariei.ro


Vizitați pagina de Facebook Festivalul „Culorile Toamnei”.

 

http://darulcopilariei.ro/wp-content/uploads/2013/11/1425801_593956440670201_496118155_n-500x700.jpg

]]>

26 raspunsuri
  1. Darul Copilariei
    Darul Copilariei says:

    Va invitam pe pagina de facebook a Festivalului unde puteti vota lucrarile care va plac cel mai mult. Tinerii artisti castigatori vor fi premiati deasemenea.
    Va asteptam cu drag in incinta Primariei Orasului Buftea sambata, 16 noiembrie 2013 !

    Răspunde
  2. obiectiv
    obiectiv says:

    Daca se vrea a fi un festival cu lucrarile copiilor din Buftea, de ce NU ATI anuntat din timp acest lucru prin scoli?! A!!!! Sau este tot un aranjament in cerc restrans… !!!!

    Răspunde
  3. pacalici de trefla
    pacalici de trefla says:

    Asa e, in cerc restrins, s-au dat deja premiile. A fost totul facut pe ascuns, cineva a tradat si au aflat multi de festival. Se desfasoara doua anchete, una o face primarul sa afle sifoanele si una FBI. Sint anchetati vreo 5 copii, cistigatorii premiilor, deja au fost retinuti si se obtine mandat sa-i duca la scoala de corectie.

    Sa fim seriosi, absolut toate scolile stiu de festival, toate participa cu lucrarile copiilor. Nu aruncati cu noroi si in sufletele nevinovate ale acestor micuti care au muncit pentru lucrarile lor. Maiculita citi detectivi piriti are Buftea asta ! Numai conspiratii si aranjamente peste tot, circoteli si nemultumiri, cum o fi prins atit de bine saminta asta de vrajba si neincredere ?

    Răspunde
  4. Bogdan Man
    Bogdan Man says:

    Deci s-a trecut de la VOT la LIKE, e un progres. Ce-i drept, votul suna cam politic pentru o festivitate in incinta Primariei.
    Sper, [u][s]deasemenea[/s][/u], ca doamna/ domnisoara / domnul care a postat primul comentariu nu este cadru didactic. Sau poa’ sa hie, ca nu degeaba am ales, de ani buni, sa nu-mi mai scolesc copiii in Buftea.
    In rest, toate bune. As da si eu un LIKE, dar am o jena; nu incurajez concursurile de popularitate. :-*

    Răspunde
  5. obiectiv
    obiectiv says:

    Daca la postarea mea va referiti, domnule pacalici – orice culoare ati avea, de la GALBEN in sus (ma refer la culorile toamnei: galben, maro, ruginiu, aramiu s.a.), sa stiti ca n-am vrut nici sa strecor vreo diversiune, nici sa acuz pe cineva de ceva si nici sa cer vreo ancheta! Spun doar ca trebuia promovat mai mult si mai demult. Am trei copii intr-o scoala bufteana si nici un profesor al copiilor mei nu i-a anuntat ceva despre acest festival. Ori au profesorii anumite metode de selectie a lucrarilor…ori…

    Răspunde
  6. Miculiţă Elena
    Miculiţă Elena says:

    Se ştie, nu se ştie, sunt cadru didactic la Şcoala Gimnazială Nr. 1 şi vreau să fac nişte precizări personale, dezinteresate.

    Festivalul a fost foarte bine conceput şi popularizat. Ca urmare, eu am informat, în timp util, părinţii, iar cei interesaţi au beneficiat de informaţii suplimentare şi am reuşit impreună să realizăm câteva lucrări care au fost depuse la termenul precizat. Mi se pare nedrept să acuzăm şi să avem păreri nefondate. Mai bine, în calitate de părinţi, ar fi benefic să dăm mai multă atenţie şi sprijin acelui om care se numeşte învăţător, nu doar să acuzăm în masă. Există, încă, pe lumea asta oameni care se străduiesc să-şi facă datoria.

    Felicitări celor care au iniţiat, au organizat şi au susţinut acest festival aflat la a II-a ediţie şi succes micuţilor, dar şi celor mai mari care chiar sunt serioşi. M-a impresionat foarte mult faptul că mai există şi copii mari care vor să arate frumosul din sufletele lor.

    Felicitări cadrelor didactice care au îndrumat copiii, precum şi părinţilor care susţin asemenea iniţiative, dar nu pot aprecia adulţii care substituie munca copiilor. Mi-aş dori ca micuţii pe care îi formăm să fie lăsaţi să se exprime, măcar când au o asemenea ocazie. Să-i încurajăm pe participanţi şi să sperăm că nu vor fi dezamăgiţi. Ar fi păcat. Unii chiar dau multă importanţă multor lucruri pentru care unii dintre adulţi găsesc prilej de a „soluţiona” probleme pe care le au sau le creează.

    Învăţător,
    Elena Miculiţă

    Răspunde
  7. Darul Copilariei
    Darul Copilariei says:

    Dle Bogdan Man, permiteti-mi sa ma prezint……
    Ma numesc Tudorache Nicolae, director executiv al Asociatiei DARUL COPILARIEI, asociatie ce reprezinta drepturile copiilor diagnosticati cu tetrapareza spastica atat de pe raza orasului Buftea, judetului Ilfov cat si la nivel national.

    Fiul meu Tudorache Andrei Stefan, este unul dintre nefericitii carora le reprezentam drepturile si principalul motiv ce ne-a indrumat catre infiintarea asociatiei.
    Am terminat facultatea de Management USAMV si sunt inginer in cadrul INHGA (Institutului National de Hidrologie si Hospodarire a Apelor) – Prognoze Hidrologice.

    Asadar si prin urmare, imi cer scuze ca nu mi-am prezentat C.V.-ul de la bun inceput, o data cu anuntul Festivalului, de parca ar fi interesat pe cineva……, deci nu sunt cadru didactic si prin participarea noastra la organizarea acestui eveniment nu am urmarit vreun obiectiv politic sau de crestere a popularitatii cuiva, ci doar sa facem cunoscuta Asociatia noastra si scopul activitatii noastre, facand de asemenea un apel catre toti contribuabilii la directionarea celr 2 % din impozit, ca si optiune personala si voluntara, bani care se duc oricum catre STAT, o mana de ajutor intinsa copilasilor nefericiti ce nu au sansa copilului DVS sa mearga la scoala, sau cel putin sa MEARGA !!!!!!!!

    Dar cum este mult mai simplu sa criticati de pe margine pe seama unui eveniment ce are in centrul atentiei niste suflete nevinovate de copii si incurajarea lor in domeniul artei, acest „SPORT” nu cred ca va disparea prea usor din obisnuinta multor BUFTENI.

    Va multumesc pentru timpul acordat citirii comentariului meu si va doresc multa SANATATE copilului DVS, pentru ca este cea mai importanta.
    Deasemenea, mai multe detalii despre noi puteti gasi pe pagina noastra de web: http://www.darulcopilariei.ro

    Răspunde
  8. gioarsa richard
    gioarsa richard says:

    Domnule Tudorache, poate este o greseala faptul ca citesti rautati in raport cu lupta pentru o cauza nobila la care te-ai inhamat. Stiu foarte bine povestea lui Andrei, o traiesc si eu si deasemeni stiu ca ma culc cu speranta in gand si ma scol tot cu ea. Dorinta pe care o ai, sa-ti vezi feciorul mergand, zambind si fericit, este atat de normala, de fireasca, incat nu face rabat de la nimic din ceea ce crezi ca i-ar face bine. Lupta si povara pe care o duci te scuteste de orice justificare, Ai credit de la soarta sa intreprinzi orice actiune care ar avea vreo sansa, care ar crea o cat de mica posibilitate ca Andrei sa evolueze locomotor. In fata durerii unui parinte vis-a-vis de durerea fiului lui palesc toate, nimic nu este mai important, da-le dracu’ de interese politice, de parerea unuia sau a altuia, nu trebuie sa te intereseze in nici un fel opinia bolnava a unuia mult mai bolnav decat fiul tau. Stiu ( avem acelasi kinetoterapeut ) ca Andrei a progresat, asta e cel mai important, restul e balacareala balcanica care nu merita bagata in seama. Cu speranta, cu rabdare, cu credinta ca Dumnezeu ne va avea in planurile Sale, Andrei si altii ca el merita orice sacrificiu, fie fizic, fie moral, fie de orice fel. Succes parinte bun !

    Răspunde
  9. Bogdan Man
    Bogdan Man says:

    [quote name=”Miculiţă Elena”]Festivalul a fost foarte bine conceput şi popularizat. [/quote]

    Doamna cadru didactic, acum ca faptele s-au consumat, aveti ocazia sa va retrageti uralele si poleiala gratuite.
    As fi vrut sa inchei direct, simplu si la obiect prin celebrul “Rusinica”, asa cum multi parinti va “lauda” initiativa pe facebook si in fata prmariei 2 zile la rand, ca sa nu mai irosesc nici macar o farama de energie si neuroni justificandu-mi discursul ultraminimalist.
    Dar uite ca bunul simt, ala pe care voi, organizatorii, nu il aveti, ma opreste;

    1. Doamna draga, am mers o viata la competitii sportive, acum unul dintre copiii mei imi calca pe urme, si va marturisesc nu mi s-a intamplat nici macar o data sa fiu evaluat in baza de voturi. Este acolo, in fiecare concurs serios, un sistem numit “comisie de jurizare” – ati auzit de asa ceva pana astazi?

    Comisia aceea de jurzare este alcatuita, de obşte, din oameni care mananca pe paine disciplina respectiva – sunteti famliara cu conceptul acesta sau poate e prea abstract pentru dumneavoastra?
    A! Sau poate doar pentru ca “festivalul” dumneavoastra a fost facut cu munca unor copii nu se prea merita oferita importanta si respectul cuvenite?

    2. Cu o zi inainte de “jurizare” s-a anuntat premiul cel mare, tableta, asa, ca sa innebuneasca lumea si sa se creeze conturi fictive peste noapte. E drept, abia atunci a inceput goana adevarata dupa voturi, iar targhetul dvs de popularizare a fost, cu siguranta, atins.

    3. Ce credeti, ori mai exact ce va spune logica dumneavoastra slefuita de cadru didactic – “om de cultura” cum va periaza domnul primar cu acel timbru vadit dolănescian – un sistem de votare la indemana publicului larg scoate la lumina copiii cu adevarat talentati sau pe cei ai caror parinti au mai multe rubedenii si mai multi prieteni pe facebook?

    4. Si cam ce masuri s-au luat sa nu intre lucrari necinstite (realizate de catre profesor, parinte, un artist) in concurs? Sau o sa-mi spuneti ca nu a fost cazul? Gurilele rele (cititi facebookul), zic ca, totusi, ar fi.

    5. In sfarsit, cum se face ca, in organizarea perfecta pe care o aclamati, si-a facut loc gafa de a lansa (via facebook) invitatia catre bufteni de participare la decernarea premiilor la cateva minute DUPA ce aceasta incepuse deja?
    Nu va deranjati.

    5. Gura nevestii a facut ca sambata sa dau o raita cu familionul la expozitie, bineinteles ca nu am votat, mie personal formula “buletin de vot + urna” in cadrul Primariei, pe munca si intentiile curate ale unor copilasi, imi da vertij. Cica asta se intampla doar cand ai scaun la cap.

    In concluzie, un alt “eveniment” marca Primaria Buftea + Casa Artistilor Bufteni (care artisti???)+ Darul Copilariei + (mai nou) Centru Cultural Buftea facut fara cap!
    Rusinica! (iar asta a se citi silabisit, cat sa sa se-nfiga si sa se inteleaga bine)

    Cu pertinenţă,
    (pentru dumneavoastra probabil trol) Bogdan Manescu.

    Răspunde
  10. Bogdan T.
    Bogdan T. says:

    [quote name=”gioarsa richard”]Domnule Tudorache, poate este o greseala faptul ca citesti rautati in raport cu lupta pentru o cauza nobila la care te-ai inhamat. Stiu foarte bine povestea lui Andrei, o traiesc si eu si deasemeni stiu ca ma culc cu speranta in gand si ma scol tot cu ea. Dorinta pe care o ai, sa-ti vezi feciorul mergand, zambind si fericit, este atat de normala, de fireasca, incat nu face rabat de la nimic din ceea ce crezi ca i-ar face bine. Lupta si povara pe care o duci te scuteste de orice justificare, Ai credit de la soarta sa intreprinzi orice actiune care ar avea vreo sansa, care ar crea o cat de mica posibilitate ca Andrei sa evolueze locomotor. In fata durerii unui parinte vis-a-vis de durerea fiului lui palesc toate, nimic nu este mai important, da-le dracu’ de interese politice, de parerea unuia sau a altuia, nu trebuie sa te intereseze in nici un fel opinia bolnava a unuia mult mai bolnav decat fiul tau. Stiu ( avem acelasi kinetoterapeut ) ca Andrei a progresat, asta e cel mai important, restul e balacareala balcanica care nu merita bagata in seama. Cu speranta, cu rabdare, cu credinta ca Dumnezeu ne va avea in planurile Sale, Andrei si altii ca el merita orice sacrificiu, fie fizic, fie moral, fie de orice fel. Succes parinte bun ![/quote]

    Probabil cel mai bun discurs politic din Buftea! 🙂

    Răspunde
  11. Bogdan Man
    Bogdan Man says:

    Domnule Tudorache Nicolae, va asigur ca n-as murdari nicio secunda intentiile si eforturile parintilor de a-si ajuta copiii, fie ei bolnavi sau sanatosi, multa sanatate va doresc si sper ca randurile mele sa ajunga acolo unde chiar este nevoie.

    Dar daca ati ales sa organizati un asemenea festival, datoria dumneavoastra ramane, totusi, de a crea un [quote name=”Darul Copilariei”]eveniment ce are in centrul atentiei niste [b]suflete nevinovate de copii [/b] si [b]incurajarea lor in domeniul artei[/b], [/quote], insa din pacate in continuare modul in care Primaria si Asociatia-i apendice ( „Casa Artistilor”) inteleg sa organizeze si sa adreseze publicului aceste evenimente, efectiv jigneste si frustreaza.

    Senzatia repetata e de „astia ne cred prosti” si atunci ori taci ca majoritatea, ori alegi totusi sa vorbesti, in ideea ca poate, poate le-o rasuna in urechi cand isi aseaza capetele pe perna, noaptea. Lucrurile trebuie sa ramana corecte si transparente, mai ales cand vine vorba despre arta si copii – asta nu prea inteleg domnii. Acesta este, dommnule Tudorache, adevaratul noroi care va manjeste intentia, nicidecum critica mea vis-a-vis de slaba organizare a evenimentelor marcate cu stampilele autoritatilor amintite mai sus.

    Inca o data, multa sanatate!

    Răspunde
  12. pacalici de trefla
    pacalici de trefla says:

    Bravo domnului Geoarsa pentru cuvintele de incurajare spuse atit de frumos ! A scris cu sufletul, m-au impresionat, jos palaria si imi cer iertare pentru pacatele mai vechi inca o data. De ce nu-l lasa ziaristul ala latos sa scrie in ziarul local ? Nu de alta, dar sint convins ca articolele sale ar avea ecou in rindul cititorilor, satui de poze de 2 lei si comentarii pe masura. Respect !

    Răspunde
  13. Miculiţă Elena
    Miculiţă Elena says:

    Nu-mi retag „uralele şi poleiala gratuite” pentru că părerea mea nu a conţinut astfel de sensuri. Am relatat sumar modul cum am procedat EU în situaţia în discuţie, în calitate de colaborator. Nu am nicio legătură cu organizarea, am apreciat modul cum au organizat şi popularizat pentru că aşa am intrat şi eu în posesia informaţiilor pe care le-am transmis părinţilor şi elevilor, desigur în timp util. Dacă doriţi, puteţi consulta selectiv părinţi sau elevi ai clasei I C.

    Sunt familiarizată cu multe „concepte” de specialitate, nu este vreunul abstract pentru mine.
    Domnul primar nu mă „perie” deloc pentru că nici nu mă cunoaşte şi, oricum, sunt omul care nu se lasă periat, dar nici nu perie (chiar am avut probleme în viaţă datorită acestui comportament, dar asta e).

    Că lucrările vor fi apreciate de către vizitatori am aflat, aşa cum am aflat toate detaliile despre festival, citind afişul de pe panoul aflat la poarta şcolii, cu mult timp în urmă. Lucru pe care l-am apreciat şi care mi-a dat o doză de încredere. Că se va vota pe facebook am aflat în ziua când, împreună cu doi părinţi şi două eleve, am depus lucrările.
    Nu vreau să vă contrazic, nici să vă conving, însă vă rog să nu-mi mai adresaţi ironii generale, pentru că nu ne cunoaştem personal.

    Eu mi-am precizat identitatea în situaţia dată, nu am nimic de ascuns. Mi-aş dori să comunicăm direct, modul acesta de comunicare lasă de dorit. Nu ştiu cine sunteţi, dar, pentru limpezirea acuzelor, mă puteţi găsi la locul de muncă precizat, numai în cazul în care doriţi.

    Legat de autorii lucrărilor, eu am sfătuit, în intervenţia de mai sus, adulţii să lase copiii să se manifeste liber. Aici am avut şi eu emoţii şi chiar am comentat că mi se pare nedrept să apară lucrări ale adulţilor. În situaţia mea, se poate verifica, nu am avut asemenea cazuri şi am avut fericirea de a mă bucura, alături de copii şi părinţi, de următoarele rezultate:
    – o aprecieie pe facebook: „Această lucrare, se vede, este făcută de un copil, deci merită un like.”
    – un premiu I acordat în urma votului pe facebook
    – un premiu III acordat în urma votului în sală
    – diplome de participare pentru toţi elevii care au avut lucrări depuse

    În rest, habar nu am ce a fost şi cum a fost, sunt foarte mulţumită pentru că micuţii mei au trăit o experienţă nouă, din care cine a vrut a învăţat ceva.

    Elena Miculiţă

    Răspunde
  14. Raghina Mihaela
    Raghina Mihaela says:

    Acest „festival” este, din nefericire, o modalitate de a transmite copiilor nostri ca adultii recurg la metode nebanuite pentru a castiga lauri nemeritati.

    Personal am trait o experienta neplacuta si am fost pusa in situatia de a le explica copiilor mei de ce castiga cei care participa cu lucrari realizate de parinti. Au inteles ca mintind primim lauri.

    De ce nu organizati aceasta mascarada cu circuit intern?Daca tot nu puteti face un lucru bun,macar sa nu faceti unul rau. Chemati strict persoanele desemnate sa castige (oricum acestia sunt alesi cu mult timp inainte de a depune lucrarile) si toata lumea este multumita. Educatia o dam prin exemple,noi suntem aceste exemple!

    Rusine pentru acest festival!

    Răspunde
  15. Bogdan T.
    Bogdan T. says:

    Nu vreau să mă bag in discutie, nu credeam că a fost ceva nepotrivit până am văzut pozele de pe contul festivalului. Sunt 63 de poze cu festivitatea de premiere, din care 35 sunt cu domnul Pistol! E mult. Nu se potriveste deloc cu ideea festivalului.

    [/url]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.597228350343010.1073741843.593848304014348&type=1 [url]

    Răspunde
  16. obiectiv
    obiectiv says:

    Vad ca deranjeaza foarte mult atunci cand se spune un adevar! Doamna Miculita, regret daca v-a deranjat cu ceva postarea mea, dar, repet: am spus adevarul. La clasele copiilor mei NU S-A ANUNTAT NIMIC!!! (si vorbim despre aceeasi scoala, din pacate).

    La o scurta analiza pe textele dumneavoastra, am remarcat urmatoarele: ati recunoscut, cumva, chiar si dumneavoastra faptul ca ati „ales” lucrarile intr-un mod…cel putin „interesant” (…), si anume: „…cei interesati au beneficiat de informatii suplimentare si am reusit impreuna sa realizam cateva lucrari…”

    Pai… nu era corect si suficient sa le aduceti la cunostinta tematica acestui concurs, iar ei – toti elevii – sa realizeze lucrarile sub supravegherea dumneavoastra (pentru a EVITA interventia parintilor sau a vreunui alt ADULT), dupa care sa faceti o selectie si sa va prezentati cu cele mai bune lucrari din clasa?!!! ASA TREBUIA sa procedeze TOATE CADRELE DIDACTICE din oras!!!!

    Răspunde
  17. obiectiv
    obiectiv says:

    Cu rugamintea catre dumneavoastra de a nu va supara, tin sa va recomand sa acordati mai multa atentie textelor pe care le scrieti aici, caci macar la cadre didactice cu studii adevarate sa mai auda sau citeasca lumea o limba romana corect utilizata. Respectiv: nu cred ca puteti avea probleme DATORITA a ceva sau cuiva, ci DIN CAUZA cuiva sau a ceva… Intr-o limba romana invatata corect de la un profesor foarte bun, cuvantul „datorita” este sinonim cu „gratie, multumita”. Va prezint scuzele mele, in acelasi timp…

    Răspunde
  18. Bogdan T.
    Bogdan T. says:

    Dar dați-vă numele, de ce vă e frică? Daca aveti nemultumiri, cum vreți să schimbați ceva? Nu prezentați credibilitate și nemulțumirile dvs nu au nicio valoare astfel, mai ales cand discutati cu cienva care are nume si prenume. Eu unul nu va cred!

    Ce contează mai mult, copii dvs sau faptul ca află primarul sau profesorii cine sunteti? Ce aveti de peirdut? Sa nu spuneti ca daca se afla, copii dvs vor avea note mai mici la desen..

    E bolnav de anonimat ( adica de frica) bufteanul si mai are pretentia sa schimbe ceva pentru copii lui…

    Răspunde
  19. zgabearta
    zgabearta says:

    La tara,undeva departe,femeile cand n-au ce face,se-aduna in colt si barfesc;la oras nu mai e la moda!atunci intram pe faceboc sau faceponta sau cum i-o mai spune si da-i polologhie si baliverne si etc,s.a.m.d. si ….

    Credeti toti cei care ati scris mai sus
    (sau mai jos – depinde cum e postat comentariul)ca are vr-un efect asupra celor care au organizat si/sau care au juridat acest „festival”?Ei isi vad de treaba conform proverbului:”cainii latra,ursu merge”!

    Răspunde
  20. Elena Miculiţă
    Elena Miculiţă says:

    Domnule „obiectiv”, vă mulţumesc pentru recomandare şi vă rog, conform lui „Ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face”, să-mi permiteţi să vă sugerez a utiliza mai cu grijă „demult/de mult”(…”trebuia promovat mai demult” sau mai de mult).
    Este plăcut, la final, în opinia mea, că exprimarea unei păreri s-a transfomat miraculos într-un joc prin intermediul căruia avem ocazia de a învăţa unii de la alţii.
    Oricui i se poate întâmpla să se mai abată de la norme.
    Să fim sănătoşi!

    Răspunde
  21. obiectiv
    obiectiv says:

    Sa va rog sa ma iertati pentru faptul ca l-am folosit corect?!! Am scris foarte corect faptul ca trebuia sa fie promovat MAI MULT si MAI DEMULT. Demult=cu mai mult timp in urma. Iar dezlegat, respectiv: de mult, ar fi trebuit completat cu: „de mult timp” sau chiar: „de mai mult timp” sau: „cu mai mult timp in urma”.

    Asadar, am ajuns de unde am plecat! Ma scuzati ca am luat-o pe scurtatura! Intr-adevar, discutii de acestea sa tot avem ocazia sa purtam, spre deliciul cunoscatorilor si in beneficiul necunoscatorilor (sper)!!!

    Răspunde
  22. obiectiv
    obiectiv says:

    De altfel, va rog sa ma credeti ca nu am vrut nici sa va supar, nici sa va jignesc (departe de mine gandul acesta!!!), dar nici sa tac. Nu stiu daca am facut bine sau rau, dar m-am saturat sa-i vad tacand pe cei care ar sti sa corecteze si sa-i aud vorbind gresit pe cei care ar trebui sa taca. Avand convingerea ca dumneavoastra sunteti dintre putinii vorbitori ai limbii romane corecte, mi-am permis „jocul” acesta pentru toti cei care au nevoie. Sa fim sanatosi!

    Răspunde
  23. IF-04-TIY
    IF-04-TIY says:

    De regula, daca te referi la TIMP ( la un interval de timp ) , e corect „demult”. Daca te referi la ceva ce exprima o cantitate, la dimensiunea dorintei, nimerit este „de mult”. Poate un literat ar evita exprimarea aceasta prin „a fost o vreme”, „cu mult timp in urma” , etc. Ex.”demult, beam o noapte-ntreaga si nu ma durea capul a doua zi ” ( referitor la timp, la intervalul de timp ) sau „cat de mult si-a dorit o bicicleta” ( referitor la cantitatea – intensitatea dorintei ).

    Răspunde
  24. obiectiv
    obiectiv says:

    Revin la subiectul nostru! Se aude prin oras ca sunt multe cadre didactice nemultumite, din cauza faptului ca nenumarate lucrari cu care s-au prezentat nu au fost expuse! Nu au avut loc!!! (La propriu sau in sens FIGURAT??!!!) …

    Domnule Bogdan T., eu nu am nemultumiri, intrucat ai mei copii nu au participat la acest… ce-a fost… Nu poti fi nemultumit de … nimic! Eu am fost suparat din cauza lipsei de comunicare la nivelul intregului oras, in mod egal, corect si nediscriminatoriu. Si mi-am exprimat aceasta suparare intr-un mod clar si … obiectiv.

    Sa fi spus vreun nume (mai mult sau mai putin real), ar fi insemnat doar o picatura de … adevar (!!!), in universul de minciuna si „teatru scurt” (de cate patru ani..) in care traim. Important este sa aflam daca nemultumirile cadrelor didactice se vor materializa sub forma unor sesizari adresate domnului primar! Numai asa se va schimba ceva in bine, curand! Speram …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *