Bobby Păunescu a preluat Studiourile MediaPro
Bobby Păunescu (41 de ani), acţionar la B1 TV, producător, regizor şi om de afaceri, a devenit oficial proprietarul Studiourilor MediaPro de la Buftea, informaţia fiind confirmată atât de el, cât şi de conducerea studiourilor. Păunescu a spus că va deschide studiourile pentru vizitele publicului şi le va schimba numele.
Bobby Păunescu a devenit oficial proprietarul Studiourilor MediaPro de la Buftea. Cumpărătorul este româno-american, format din producători de film importanţi, în frunte cu Bobby Păunescu, care este şi co-acţionar la postul B1 TV. Pe lângă omul de afaceri român, se află şi Donald Kushner este coproprietar al Chinese Theatre din Hollywood şi un cunoscut producător, care are la activ filme ca „Monster“, cu Charlize Theron în rolul principal, producţie premiată cu Oscar. Totodată, din grupul oamenilor de afaceri care s-au asociat cu Bobby Păunescu pentru preluarea studiourilor de la Buftea se numără Steven Ransohoff, preşedintele companiei americane Film Finances, care se ocupă cu asigurarea producţiilor cinematografice independente.
.
Anunţul a fost făcut chiar de conducerea studiourilor care a specificat că Central Media Enterprises a vândut compania „către un grup de investitori“. „Un grup de investitori – format din importanţi producători de film din Statele Unite ale Americii şi Romania – a finalizat tranzacţia prin care CME a vândut acţiunile companiei MediaPro Entertainment, acţionar majoritar al Studiourilor MediaPro. Obiectivul principal al noilor acţionari este de a readuce în prim-plan importanţa istorică al celui mai important complex cinematografic din România şi unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est“, specifică conducerea studiourilor.
.
O mişcare importantă va fi, potrivit reportervirtual.ro, schimbarea numelui studiourilor de la Buftea: o revenire la numele vechi, anterior deţinerii lor de către compania Pro, respectiv „Bucharest Film Studios“. Studiourile Buftea numără, în prezent, aproximativ 300 de angajaţi. Contactat de paginademedia.ro, Bobby Păunescu a confirmat afacerea, fără alte detalii. El a precizat doar că „studioul va face film, TV, publicitate, evenimente“ şi că va putea fi vizitat. „Intenţionăm să deschidem studioul către public, astfel încât să se poată vizita platourile şi decoruruile, ca la studiourile americane“, a declarat Păunescu.
E complicat si usor confuz. Studiourile au fost sub regim de concesionare sub Media Pro. Nu cred ca Centrul National al Cinematografiei ar fi facut asa ceva, incat sa vanda. Studiourile sunt un bun national, au fost create cu un scop ce a necesitat mari eforturi.
De obicei oamenii de afaceri (cel putin romani) au obiceiul sa umfle costurile atunci cand incep sau preiau o afacere. E posibil ca Paunescu sa fi cumparat logistica de la Media Pro. Cum am zis, e complicat cand nu cunosti datele exacte. Nu va incredeti in comunicate bombastice.
Din cate stiu Media Pro a fost aspru sanctionat atunci cand a avut loc o stricaciune la Castelul construit de René Clair la filmul sau Serbarile Galante. castel care este considerat o mostenire lasata de marele regizor.
Oricum am mostenit ce-am mostenit, clanul Paunescu era pe cai mari pe timpul comunismului. Fratii Paunescu faceau parte dintre prietenii de casa ai protipendadei . Vorba lui Neagu Djuvara: acum ne conduc copiii marilor securisti! Traim vremuri urate in cara tara noastra e pe buza prapastiei!
Studiorile s-au privat din era cand era Lucian Pricop director general, un om care a avut meritul de a tine societatea cu un patrimoniu intreg (chiar daca dotarile tehnice erau din anii 70), altfel se alegea praful, caramida era furata de mult, fierul era dus la fier. Pro TV s-a infiltrat in studiouri inchiriind 2 platouri (unde se facea Roata Norocului cu Mihai Calin prezentator si Risti si castigi cu Bebe Cotimanis). Apoi au cumparat de la FPS toate activele Studiourile. De vandut statul l-a vandut inca de atunci. Decorul din Serbarile Galante nu mai exista de mult.
Eu am fost plecat o perioada mai lunga din tara dupa 96… wow, chiar nu stiam asta. Cei cu care mai vorbeam imi spuneau ca e in concesiune. Ca si Cinematograful Luceafarul, il luase Pro in concesiune si s-a ales praful. Vad ca nimeni nu se mai intereseaza de acel bun ce a reprezentat clar ceva pentru oras.
Oricum, privatizarile dupa revolutie au fost dezastruoase. Mie imi e clar ca studiourile nu vor mai avea anii aia de aur. Oricum pacat, cinematografia e la pamant, ca fapt divers realizatorul si operatorul filmului Morometii sunt in procese cu Arhiva de filme si cu CNC pentru faptul ca cererea lor de a restaura pelicula dupa negativul original, treneaza de ani de zile. Mai este disponibila o singura copie cu mari probleme, operatorul spune ca mai merge proiectat o singura data pentru a fi copiat apoi adio!
Pacat… De asta regret ca m-am nascut in Romania unde mergem din rau in mai rau!
Din presa : „. Pe 15 martie 1998 Media Pro a cumpărat Studioul Buftea de la Fondul Proprietății de Stat, pentru suma de 107,8 miliarde lei vechi, luând astfel naștere MediaPro Studios și MediaPro Pictures.”
„MediaPro este singurul gigant din România care, asemănător megacorporațiilor americane, are și o casă de producție cinematografică (MediaPro Pictures), o casă de discuri (MediaPro Music), un studio de filmări (MediaPro Studios), o firmă de distribuții video (ProVideo), câteva cinematografe (Cinema Pro și Hollywood Multiplex), plus o companie de comunicații, oferind servicii de telefonie fixă și internet (MediaSat), acesta din urmă fiind deținută în mod egal cu firma ComputerLand. Apropo de acțiuni, este știut faptul că Sârbu a vândut, în 2009, companiei americane Central European Media Enterprises (CME) un procent de 95% din compania MediaPro Entertainment (ce include Media Pro Pictures, Media Pro Studios, Media Pro Distribution, Pro Video, Media Pro Music & Entertainment, Cinema Pro și Hollywood Multiplex și televiziunile ProTV, ProTV Internațional, Pro Cinema, Acasă TV, Acasă Gold, Sport.ro, respectiv MTV România).”
Cand era Sarbu pe val in studiouri s-au investit sume importante de bani. In orice caz e bine ca s-a pastrat. Asa cum s-au distrus multe „embleme” ale industriei romanesti, si Buftea putea sa dispara din peisajul cinematografic definitiv. Nu stiu care e soarta fostului cinema din Buftea, care e tot al lor (Media Pro).
Eu am intrat in curtea cinematografului recent si am facut niste poze, e distrus aproape total, nu cred ca se mai poate alege ceva din acea cladire. Am incercat sa intru si inauntru, dar era un lacat mare si prin spate un desis de netrecut.
S-a dat o spoiala pe el si s-a pus carton pe acoperisul care era spart. Acolo vroiau sa-i faca platou lui Teo. In interior nu mai e nimic.