Bobby Păunescu a preluat Studiourile MediaPro

Bobby Păunescu (41 de ani), acţionar la B1 TV, producător, regizor şi om de afaceri, a devenit oficial proprietarul Studiourilor MediaPro de la Buftea, informaţia fiind confirmată atât de el, cât şi de conducerea studiourilor. Păunescu a spus că va deschide studiourile pentru vizitele publicului şi le va schimba numele.

Bobby Păunescu a devenit oficial proprietarul Studiourilor MediaPro de la Buftea. Cumpărătorul este româno-american, format din producători de film importanţi, în frunte cu Bobby Păunescu, care este şi co-acţionar la postul B1 TV. Pe lângă omul de afaceri român, se află şi Donald Kushner este coproprietar al Chinese Theatre din Hollywood şi un cunoscut producător, care are la activ filme ca „Monster“, cu Charlize Theron în rolul principal, producţie premiată cu Oscar. Totodată, din grupul oamenilor de afaceri care s-au asociat cu Bobby Păunescu pentru preluarea studiourilor de la Buftea se numără Steven Ransohoff, preşedintele companiei americane Film Finances, care se ocupă cu asigurarea producţiilor cinematografice independente.
 .
Anunţul a fost făcut chiar de conducerea studiourilor care a specificat că Central Media Enterprises a vândut compania „către un grup de investitori“. „Un grup de investitori – format din importanţi producători de film din Statele Unite ale Americii şi Romania – a finalizat tranzacţia prin care CME a vândut acţiunile companiei MediaPro Entertainment, acţionar majoritar al Studiourilor MediaPro. Obiectivul principal al noilor acţionari este de a readuce în prim-plan importanţa istorică al celui mai important complex cinematografic din România şi unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est“, specifică conducerea studiourilor.
 .
O mişcare importantă va fi, potrivit reportervirtual.ro, schimbarea numelui studiourilor de la Buftea: o revenire la numele vechi, anterior deţinerii lor de către compania Pro, respectiv „Bucharest Film Studios“. Studiourile Buftea numără, în prezent, aproximativ 300 de angajaţi. Contactat de paginademedia.ro, Bobby Păunescu a confirmat afacerea, fără alte detalii. El a precizat doar că „studioul va face film, TV, publicitate, evenimente“ şi că va putea fi vizitat. „Intenţionăm să deschidem studioul către public, astfel încât să se poată vizita platourile şi decoruruile, ca la studiourile americane“, a declarat Păunescu.
]]>