Cum s-a văzut triatlonul din perspectivă bufteană

Intr-o sâmbătă superbă, Buftea a găzduit aproape cel mai important eveniment al anului in oraș, alături de Summer Well. 

Herbalife Triatlon, adus la Buftea prin inițiativa unui buftean, Cosmin Rogoveanu, a readus măcar pentru o zi orașul nostru in prim plan, printr-un concurs de excepție, care prinde tot mai mult la români.

In ultimul articol, v-am prezentat informațiile generale despre acest concurs, iar acum vom puncta câteva impresii referitoare la impactul acestui concurs asupra orașului.

 

 • primarul Pistol s-a implicat foarte mult și a făcut tot posibilul ca totul să decurgă bine, organizatorii fiind foarte multumiti de colaborarea cu dânsul.
 • au fost prezente echipaje de politie rutiera, politie locala, jandarmerie, pompieri, ambulanta, salubritate, dar din păcate, a lipsit un echipaj salvator de la ISU cu o barcă pneumatică, pentru eventuale probleme ale concurentilor in proba de inot
 • a fost amenjat un mini ponton si o scenă, unde au făcut demonstratii copiii de la Vointa Buftea si Sambo Buftea
 • câinii de pe traseu de ciclism au constituit o problemă, dar după primii bicicliști, s-au plictisit și s-au liniștit
 • gropile de pe traseu nu au fost rezolvate, asa cum ne așteptam, ci doar 2-3 din zona start/finish
 • asfaltul foarte prost din Flămânzeni si lipsa trotuarelor a afectat serios proba de ciclism, fiind periclitata nu numai performanța, dar și siguranta sportivilor si a cetatenilor care circulau pe carosabil.
 • ambulanta, prezenta in zonă, a fos solicitată cand castigatorul s-a prăbușit la final de concurs, dar a plecat spre Centru, crezând ca finișul e acolo. 
 • au fost probleme cu cazarea unor participanti veniti din tara sau de afară, locurile de cazare din Buftea fiind de negăsit. Au fost doar 4 locuri la motelul din zonă, in Baza Turistică locurile din căsuțe fiind ocupate cu muncitori care lucrează la amenajările din incintă. De alte locuri de cazare din zonă nu au știut concurenții, poate la anul cei interesați să ofere cazare vor lua legătura din timp cu organizatorii. 
 • unii concurenți au campat in corturi pe marginea lacului
 • au fost numeroși bufteni nemulțumiți că strada Stirbey și strada Independentei au fost blocate mai mult de o oră, dar cu un pic de ințelegere puteau trece peste. Din păcate, primăria și poliția ii puteau informa din timp, sau le puteau oferi alternative. Insă, in fundul Flămânzeniului alternativa e prin noroaie.

 

 • deși mulți bufteni s-au crucit și au râs de ei, concurenții de la inot n-au avut probleme cu apa lacului, pe care buftenii o cred excesiv de mizerabilă. Nu numai că apa e mai curata la inceputul verii, dar in ultimii ani s-au schimbat multe, nu se mai poluează in zonă ca pe vremuri. Buftenii care au râs, au ințeles sper, că cei care au inotat in apa asta nu sunt carlige de rufe sau niște pisoi, ci bărbați și sportivi adevărați, care nu se sperie de condițiile vitrege de concurs.

 

 

 • Din păcate, puțini concurenți din Buftea, deși organizatorii au incercat să-i atragă cu 50% reducere la inscriere. Doar 6 bufteni, după cunostințele mele. Foto jos… Marian Dogaru, Victor Țone, Radu Fundățeanu, Dana Zaharia, Liviu Lupșa, Erika Neumann. Echipa de ștafetă sprint Drunkcyclist Buftea a obținut in excelent loc 7.
 • Puțini spectatori pentru un eveniment așa de important la noi in oraș. Dacă se implica primăria in mediatizarea acestui concurs, cum se implică in mediatizarea pomenilor elecotarala, ca „fasolea cu ciolan” de 1 Decembrie, ar fi fost excepțional!
 • Nu era ok ca primăria să inscrie și cativa tineri sportivi de la Clubul Voința Buftea? Sau măcar cațiva tineri din anturajul primarului? Sau firme din Buftea sa-și facă echipe de bufteni in scop de reclamă? Ar fi fost si mai multi spectatori…
 • Buftenii nu prea au știu cum să folosească triatlonul acesta in favoarea lor. Exemplu… Eu mă gândeam să-mi promovez un pic mica afacere astfel: l-aș fi plătit pe CETINA, un personaj foarte popular in cartier, care se ocupă cu livrări, i-aș fi achitat taxa de inscriere, echipamentul, dar și un bonus de performanță și l-aș fi băgat la proba de alergare, in echipa Mănânci Pe Fugă. Găseam personaje populare in Buftea și pentru inot și ciclism. N-am făcut-o, pentru că multi incuiați ar sări in sus că exploatez oamenii. Dar la anul, poate imi fură cineva ideea, nu m-aș supăra! Dacă eram un salon de infrumusețare, făceam o echipă de fete superbe din Buftea, le plăteam desigur, poate cu vouchere, și imi făceam reclamă. Nu stiu dacă e voie, dar daca eram firma locală de organizare nunti, imbrăcam 3 fete din Buftea in mirese și să vezi show in proba de inot, cilcism si alergare! Și să vedeți atunci spectatori din Buftea și știri la TV!
 • Poate doar un comerciant norocos din zonă a făcut ceva treabă, vânzând destul de bine mâncare și băutură. Dar la anul s-ar putea să nu mai aibă norocul acesta, daca nu se va mai ține aici triatlonul, pentru că cei 250 de participanți și echipamentele lor au incăput cu greu in parcarea de la Calul Bălan, iar după succesul de anul acesta, la anul sigur vor fi mai mulți. O soluție ar fi mutarea lui in Baza Turistică, unde ar fi și loc, și cazare, și posibilitati de antrenament, mâncare, băutură.

 

E păcat să nu scoatem din acest concurs maximul posibil, ca oraș, dacă tot ii oferim câte ceva! Să sperăm că Triatlonul Herbalife va deveni o tradiție la Buftea, mai ales că tot mai multă lume din Romania se indreaptă spre astfel de sporturi.

Foto cu bufteni la triatlon

Photo: La iesire - 750 m inot! Obosita dar fericita!

 

Rezultate

 

FOTO Herbalife Triathlon Buftea, by Biciclistul.ro.

Vezi si pozele facute de:

Radu Cristi – album proba inot

Radu Cristi – album proba  ciclism

Radu Cristi – album proba alergare

Radu Cristi – album proba alergare (2)

Radu Cristi – album  Crosul copiilor

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *