Cum am văzut eu alegerile locale din Buftea

La zile bune după alegeri, impărtășesc cu voi din experiența mea de candidat, prima de acest gen. Trebuie să informăm și să educăm electoratul in următorii 4 ani, dar și candidații (inclusiv pe mine), că nu cred că am depășit stadiul de “duminica orbului” și “poiana lui Iocan”

 • foarte mulți nici nu au știut că primesc 3 buletine de vot, pentru ce sunt, și la ce folosesc Consiliul Local și Consiliul Județean
 • spre deosebire de majoritatea opozanților lui Pistol, care parcă trăiau in alt film, eu chiar eram convins și am și spus-o că va câștiga detașat, chiar și cu 60%.
 •  dar 72% … chiar surprins de procentul ăsta! Nu vreau să mă gândesc decât că oamenii care nu-l plac au stat acasă din lehamite sau pentru că nu au avut pe cine vota. Nu vreau să mă gândesc că au corupt alegatorii, cum susțin mulți și cum apare din dosarul penal deschis de IPJ Ilfov
 • 400 de voturi anulate pentru alegerile pentru primar (4%) si un pic mai multe pentru consiliul local si consiliul judetean. Dacă mai scădem și pe cei care au pus ștampila aiurea din greșeală, remarcăm că au fost foarte puțini cei care au ales să protesteze impotriva acestor candidaturi prin anularea votului. Poate veți intelege vreodată că asta nu e o soluție!
 • PSD a scos 1746 de voturi pentru consiliul judetean, dar din aceștia doar 1368 au votat organizația PSD Buftea pentru consiliul local și doar 1066  votanții PSD din Buftea l-au preferat pe liderul PSD Buftea, Richard Gioarsă, pentru funcția de primar.
 • asta spune clar că domnul Richard nu e dorit de pesediștii bufteni și că organizația locală are o problemă reală. Oamenii te amendează la vot când nu faci opoziție PNL-ului nici măcar in campanie și taci complice. Am pronosticat deasemenea că va lua mai puține voturi decât a luat fostul candidat PSD, Radu Marinescu, la alegerile din 2012. Asta spune multe despre direcția organizației.
 • Richard Gioarsă și-a anunțat demisia imediat din funcția de consilier și retragerea din politică, dar a revenit după câteva zile și promite opoziție.
 • așa cum a tot declarat dânsul in campanie, la locale se votează omul, nu partidul. Ipocrizie marca Ponta, pentru că RG declara asta in timp ce se lăuda in ziarul de campanie cu realizările guvernului PSD. Rezultă că omul e problema la Buftea.
 • dacă m-ar fi interesat funcția și nototrietatea și aș fi candidat la funcția de primar ca independent, luam mai mult ca Richard Gioarsă și plecam cu un avantaj pentru alegerile din 2020. Fără falsă modestie, fără glumă… PSD Buftea putea fi bătut și de un șaormar independent. Și nu e doar vina lui Richard. Toți membri organizației au impresia că dacă iși lipesc eticheta PSD pe fruntea creață, ii va vota lumea fără să clipească. Au trecut vremurile alea și ei nu ințeleg asta.
 • candidatul UNPR Buftea, Laurențiu Neațu a obținut doar 64 de voturi, dar la consiliul local UNPR Buftea a luat 454. Adică buftenii au votat UNPR la consiliul Local pentru că era Mihai Cojocariu pe listă, lăcătuș mecanic la RAJA? Eu nu am auzit până acum de dânsul, de aceea sunt foarte surprins. Domnul Neațu nu se lasă, vrea să continue.
 • domnul Proțiuc nu a reușit până la urmă să convingă, obținând doar un 8%. Asta pentru că, deși era din interior și susținea că a rupt-o cu Pistol, nu a avut curaj să-l deranjzeze. S-a limitat la a-l angaja pe Gelu Clit să-i facă pe Facebook campanie. Mare greșeală, campania jegoasă a lui Clit i-a indepărtat susținătorii!
 • apropo de campanie pe internet. Pistol a făcut-o perfect! A absentat aproape total! Deși aș fi zis că ar fi avut nevoie, omul a gândit bine… e periculos să ducă o luptă pe internet, pe terenul pe care nu-l cunoaște și nu-l stăpânește, intr-un mediu mereu ostil celor de la putere. I-a interzis categoric lingăului Szilvassy să comenteze ceva in această campanie, pentru că știe că ăsta ii șifonează imeginea orice ar zice. Mi-a fost milă de el, l-a lăsat fără jucărie de Crăciun.
 • Mai mult… a poruncit clar oamenilor săi să nu ii facă campanie pe Facebook și să nu intre in clinciuri cu utilizatorii site-ului de socializare. Nu a avut postaci și nimeni nu i-a făcut propagandă, astfel că oamenii nu au fost deranjați, nu și-au adus aminte de el, pur și simplu. Lipsa postacilor agresivi sau lingușitori a făcut ca buftenii să nu-l perceapă ca dușman și să nu fie intărâtați și motivați să iasă la vot impotriva lui. O mișcare deșteaptă, nu m-aș fi așteptat! Nu a răspuns la uriașele provocări lansate pe Facebook in campanie și asta l-a avantajat! Doar a plătit un purcoi de bani pentru ca o poză cu el să apară agasant peste tot pe internet, doar să știe lumea că mai candidează.
 • chiar e de admirat faptul că Pistol nu răspunde la provocări (nu știu cum reușeste, sincer!), nu intră in clinciuri, tace și ignoră. Asta il ajută mult! Pur și simplu nu are bătaie de cap, nu se complică, și totul se uită repede.
 • Proțiuc e destul de supărat pentru rezultat, nu insă și numărul doi in ALDE, Horia Bobei, extrem de mulțumit de un loc in consiliu local. Mă aștept de la el, așa cum a promis, să facă opozițeie serioasă, căci de la dl. Proțiuc slabe șanse, dacă nici in campanie nu a făcut-o.
 • PMP și d-na Lidia Goșa ies din politica locală, cu 3%, așa cum au intrat… in liniște, fără să remarce nimeni. Să sperăm că vom mai auzi de dânsa, că sunt prea multe cadre didactice foarte devotate primarului.
 • Doru și Costel, capii M10, au avut un șoc probabil, după ce au văzut rezultatele, la ce așteptări aveau. N-au mai dat niciun semn de viață. Nici măcar n-au mulțumit celor 400 care i-au votat. Sper că nu aici s-a terminat povestea lor, deși n-au convins aproape pe nimeni. Le-am zis de la inceput că n-ai cum să convingi pe nimeni intr-o lună.
 • fantasitică desfășurarea de forțe a PNL in ziua alegerilor! Ii ajută enorm faptul că au primarul in funcție, controlând tot și folosind logistica instituțiilor doar in folosul lor. Pe mine m-a luat in primire de pe hol paznicul ușilor lui Pistol, Kamikaze, care a ieșit din pământ și s-a postat lână mine cu o legitimație, fiind foarte vigilent cât am așteptat rândul și am votat, dirijând pe toată lumea.
 • candidații PNL pentru consiliul local, care au fost in secții pe tot parcursul zilei (legea le permite) s-au dedicat enorm cauzei, luptând ca pe baricade, fiind foarte vigilenți și muncitori, presând chiar și incercând să influnțeze oamenii care veneau la vot (deși e ilegal). Ca nemții la fotbal, care deși conduc cu 5-0, nu se lasă până la final, nu se menajează, incercând să-ți dea 10.
 • deși aveam voie să stau oricât și in orice secție, am preferat să mă duc 5 minute să votez și să plec in parc cu copiii. Nu avea rost să stau singur ca maimuțoiul și să mă bag in seamă pe acolo. Dacă nici campanie nu mi-am făcut, n-avea rost să fiu vigilent in ziua aia.  Oamenii din secții au fost ok, deși mă așteptam să fie la cheremul lui Pistol.

rezultate alegeri 2016 buftea-primarie  rezultate alegeri 2016 buftea-consiliullocal

rezultate alegeri 2016 buftea-consiliul_judetean

]]>

7 raspunsuri
 1. l
  l says:

  ” I-a interzis categoric lingăului Szilvassy să comenteze ceva in această campanie, pentru că știe că ăsta ii șifonează imeginea orice ar zice ” ………..in schimb l-a lasat pe Bizu.Cred ca lua 85% daca-l interzicea si pe asta.

  Răspunde
  • Bogdan Toba
   Bogdan Toba says:

   Hai, să nu facem comaprații care nu-și au locul. A băgat și Bizu prostioare, dar el era candidat, era greu să se abțină.

   Răspunde
 2. Bizu
  Bizu says:

  Analiza ta Bogdane este sa zicem aproape realista . Ai avut dreptate, membrii PNL inspirati de Domnul Pistol , s-au mobilizat exemplar si au facut o campanie ca la carte . Rezultatul obtinu la Buftea este pe deplin meritat . Tot odata acest rezultat a confirmat o data in plus aprecierea de care se bucura printe Bufteni Primarul in functie …
  Cat despre acuzatiile de frauda sau influentare a electoratului pe care le arunci , mai mult sau mai putin voalat , ar trebui sa amintesti si articolele in care ai ataca total gratuit personaliatin ale orasului , fapt ce ti-a marit atat numarul de cititori ai blogului cat si numarul de votanti

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.