Schemă imobiliară tipică pentru un primar. Cum a pus mâna primarul din Crevedia pe super terenurile de la șosea
Florin Petre, primarul din Crevedia, a intrat în posesia terenurilor și a construit spații comerciale la 13 m de stația GPL, când legea impunea 40 de metri. Are două terenuri, pe care a cosntruit recent, între ele fiind o stație GPL construită acum 10 ani.
Clădirea mare e un depozit în acte.
În iulie 2022, la propunerea viceprimarului Costin Ion, pentru că primarul ar fi fost în conflict de interese, majoritatea din consiliul local, 9 membri PSD, aprobă Planul de Urbanism Zonal pentru ”CONSTRUIRE SPAŢII COMERCIALE PARTER + MANSARDĂ, BRANŞAMENTE/UTILITĂŢI”. Beneficiar Ionela Cătălina PETRE, soția primarului.
Ea face cerere azi, (către primar sic!) tot azi se întocmește raportul de specialitate în primarie, tot azi vicele face expunerea de motive și tot azi, secretarul întocmește proiectul de hotărâre pentru sedinta de luna viitoare . Tot azi se publica anunțul obligatoriu pe site.
PUZ-ul a fost întocmit de către proiectantul S.C. Greenwood Tech GWT S.R.L, care face PUZ-uri și pentru Primăria Crevedia. Acesta este un conflict de interese.
În PUZ i se impune retragere 13,0 m faţă de ax DN 1A. La fața locului pare sub 13 m, până la scări. Majoritatea PSD aprobă și nu sunt dicuții pe marginea proiectului în procesul verbal al ședinței. Primarul acordă aviz favorabil investiției soției, sub propria semnătură. Acesta este conflict de interese.
În noiembrie 2022, soția primarului schimbă destinația în autorizația de construire, din spații comerciale, în spații de depozitare, deși PUZ-ul aprobat și certificatul de urbanism sunt pentru spații comerciale.
Cel mai probabil nu putea obține toate avizele, pentru că legea nu permite spații comerciale la mai puțin de 40 de metri de stația GPL, dar permite spații de depozitare la 20 de metri.
Este evident că așa cum e ridicată, după geamurile imense și cele 4 intrări, această construcția urmează să aibă spații comerciale pe care el le va închiria. Oricum, n-are nici 20 m de la stația GPL. Nu știu dacă oricine poate obține autorizație de la CNAIR pentru a construi un bloc așa aproape de axul unui drum național. Vezi video mai jos.
.
Cum s-a împroprietărit primarul pe aceste fâșii de teren care aparțineau Comunei Crevedia?
Ideea de business a anului vine de la primarul nostru! În comuna plina de praf și noroi, primarul si-a făcut spălătorie auto și acum vom înțelege de ce în viitorii ani vom fi tot în mizerie. În același timp, după ce a închis piața din centrul comunei, si-a deschis aprozar, tot aici. Mai mult, în timpul programului și-a construit propriul business, folosind autoutilitara și angajații primăriei.
În noiembrie 2018 o doamnă de 70 de ani îl împuternicește prin procură pe șoferul primăriei, Cruceru Florin, pentru a-i vinde un teren, ce urma a fi primit de la Primaria Crevedia. Terenul a fost dobândit prin reconstituirea dreptului de proprietate, în baza titlului de proprietate din octombire 2019, eliberat de Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate.
Urma sa fie pusă in posesie de Comisia locala pentru atribuirea dreptului de proprietate asupra terenurilor – Crevedia. Petre Florin, in calitate de primar, este președintele comisiei.
Comisia locala aproba reconstituirea dreptului de proprietate, întocmește fisa de punere in posesie, procesul verbal de punere in posesie, iar comisia județeana validează hotarare comisiei locale de reconstituire a dreptului de proprietate si eliberează titlul de proprietate
În martie 2020 se face contractul de vânzare. Soția primarului a cumpărat prin șoferul primăriei terenul de 470 metri pătrați, cu suma de 45 000 lei, adică 19 eur/mp, super teren, la șosea, lângă Buftea. Părțile au declarat că prețul nu este fictiv și derizoriu. Banii au fost plătiți în numerar, înainte de vânzare, în ianuarie 2020.
Soția primarului a împărțit terenul în două și au construit aici o spălătorie auto și spatii comerciale printr-o autorizație de construire pentru o simpla anexa gospodareasca.
A amplasat stâlpii de curent electric si contorul electric pe proprietatea lor, deși trebuiau amplasati la limita de proprietate pe domeniul public. A betonat tot spațiul, a ocupat trotuarul cu spălătoria, nu a amenajat parcări, iar acum a extins construcția ilegal cu o terasă, până pe trotuar. Spălătoria auto poluează fără rușine, deversând apele cu detergenți în șanț (vezi video jos).
Angajatul primariei cu atribuții în domeniul mediului ar fi trebuit să înceapă demersurile pentru a-i anula autorizația de funcționare, de la publicarea acestui video pe pagina Crevedia Visează. Întâmplător, luna asta, la propunerea primarului, Consiliul Local Crevedia a anulat postul și compartimentul de mediu din organigrama primăriei. Tot cu ocazia asta a crescut și salariul șoferului mandatar la 1000 euro net pe lună.
După ce a aruncat comuna în aer, primarul din Crevedia își mărește salariul cu 5 zile înainte ca guvernul PSD să interzică creșterile salariilor bugetarilor.
Expresul de Buftea duce mai departe spiritul, atitudinea, exprimarea liberă și lupta pentru adevăr în Buftea și Crevedia, chiar dacă nu ne numim jurnaliști. Susții Expresul să evolueze, susții comunitatea! Vezi cum ne poți susține aici… https://www.patreon.com/ExpresuldeBuftea
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!